İdadi ne demek, TDK'ya göre İdadi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İlk kez duyduğumuz ve manasını hiç bilmediğimiz bazı kelimeler vardır. İdadi karşımıza çıkan bu kelimelerdendir. İdadi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? İdadi kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

İdadi ne demek, TDK'ya göre İdadi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. İdadi ne demek? İdadi TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi idadi kelimesi. Peki idadi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre idadi nedir, idadi kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

İDADİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

İdadi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
İdadi kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre idadi kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Lise derecesindeki okul

İDADİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Rahmi idadide okurken Rıza Efendi artık enikonu zengindir.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡