İSMEK Kursları ne zaman başlıyor? Başvuru Koşulları Nelerdir?

İSMEK kurs kayıt tarihleri ne zaman? NAsıl Kayıt olurum? Ücretli midir? Nasıl Başvuru Yaparım?

İSMEK Kursları  ne zaman başlıyor? Başvuru Koşulları Nelerdir?

500'den fazla branş ile çocuk, genç, yetişki tüm insanların yararlanabildiği İSMEK kursları 21. yılını doldurdu. Her geçen yıl hızla gelişen ve genişleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK 2017-2018 dönemine büyük değişikliklerle giriyor. Kayıt tarihlerinin öne alınmasından yaş sınırının düşürülmesine kadar bir çok yenilik bulunmaktadır. İşte kayıtlar ve İSMEK ile ilgili merak ettiğiniz başlıklar:
İsmek 2017-2018 Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?
Yazının giriş kısmında da belirtildiği gibi bu yıl İsmek kurslarında devrim niteliğinde değişiklikler göreceksiniz. Normalde Eylül ayında yapılan kurs kayıtlar bir hayli öne çekilmiş olup, 27 Temmuz’da başlayacaktır.İsmek 2017-2018 kayıtları 27 Temmuz Perşembe günü başlayacaktır. Eğitimler ise 7 Ağustos tarihinde gerçekleşecektir.  Değişiklikler sadece kayıtların öne alınması ile sınırlı olmayıp, aynı zamanda yaş sınırında da değişiklik yapıldı. Bundan böyle 12-16 yaş arası çocuk ve gençlerde İsmek kurslarından yararlanabilecekler.
Başvurular İnternet Üzerinden (ONLINE) Yapılıyor
Online kayıt uygulamasının başlaması ile birlikte kurs merkezlerinden yapılan başvurular son bulmuştur. İsmek yaptığı yazılı açıklamada yine de kurs merkezlerinde kayıt olunmasına yardımcı olunacağını belirtmiştir. Yani İnternet imkânı olmayan ya da kullanım konusunda sıkıntı çekenler İsmek kurs merkezlerindeki görevli arkadaşlardan yardım alabilecekleri belirtilmiştir. Kurs kayıtlarının nasıl yapıldığına dair yazının devamında ayrıntılı bilgileri bulacaksınız.
İşte İSMEK ile ilgili tüm detaylar!
İsmek kurslarından yararlanmak için yapmanız gereke tek şey kayıt olmaktır. Şimdi kayıt olmak, uygun branşları incelemek ve kurs gün / saatlerine bakmak için kursiyer.ismek.org adresini kullanmanız gerekir. Siteye girdiğinizde sizden T.C. kimlik numarası istemektedir. Aynı şekilde nüfusa kayıt olduğunuz il ve doğum tarihinizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme girdiğinizde size en yakın kurs merkezi yada ilgilendiğiniz branşı hangi şubede, hangi gün ve saatlerde olduğunu görebilir, başvuru yapabilirsiniz.
Asil ve Yedek Başvuru Nedir?
İnternet üzerinden online başvuru başlaması ile birçok yeniliğe gidildi. Onlardan biride asil ve yedek kayıt uygulaması olup, örnek 20 kursiyer alınacaksa 20 kişide yedek kayıt alınıyor. Başvuru yapanların bir çoğu eğitim başlamadan kendisi vazgeçiyor, bir çoğu ise kesin kayıtta iptal ediyor. Bu durumda iptal olan asil başvuruların yerine yedek listeden öncelik sırasına göre alınıyor. O nedenle asil şansınız kalmadıysa bile mutlaka yedek listeden başvuru yapmalısınız.
Kesin Kayıtlar Kurs Merkezinde Yapılıyor!
İnternet’ten yapılan kayıt sadece ön başvuru niteliğinde olup, asil listede bile olsanız bu sizin kesin katılacağınız anlamına gelmemektedir. Eğitim tarihine kısa bir süre kala kurs yönetimi yada size eğitim verecek olan branş eğitmeniz size kayıt esnasında belirtmiş olduğunuz telefon numarasından ulaşarak başvurunuzun geçerli olup, olmadığını sormaktadır. Sizde evet geçerli derseniz sizi kurs merkezine yanınızda nüfus cüzdanı ile gelmenizi isteyecektir. İşte asıl kursiyerler bu şekilde oluşmaktadır. Siz iptal eder yada belirttiğiniz telefondan size ulaşılamazsa başvurunuz iptal edilip, ilk sıradaki yedek kursiyer işleme alınır.
Aynı Alandan 2 Branş Seçebilirsiniz!
Kursiyerlerin en çok merak ettiği konulardan aynı dönem içerisinde kaç eğitim tercih edileceğidir. Bunun için geçerli kural aynı alan içerisinde 2 branş seçebileceği yönündedir. Tabi bu bazen eğitim dönemi içerisinde istisna kurallar eklenebiliyor. konuyu daha anlaşılır hale getirmek için İsmek’te 30’dan fazla alan bu alanların içerisinde 500’den fazla branş olduğunu bilmelisiniz. Örnek yabancı dil alanında İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Fransızca, Çince, İspanyolca, İtalyanca gibi branşlar bulunmaktadır. Yabancı dil bir alan olup, bu alandan 2 branş seçebilirsiniz. Ben İngilizce seçeyim diğeri de web tasarım olsun derseniz bu mümkün olmayacaktır. Çünkü web tasarım eğitimi Bilişim Teknolojileri alanında yer almaktadır. Oysaki aynı alandan 2 branş seçebilirsiniz. Yani İngilizce ve Arapça gibi örnek verebilirim. Yada web tasarım ve seo gibi seçim yapabilirsiniz.
Eğitimlere Düzenli Katılmazsam Ne Olur?
Bir çok insan bir hevesle kayıt olduğu eğitime bazen hiç bazen ilk haftadan sonra katılmamaktadır. 5/1 Devamsızlık oranı olan kursiyerler sertifika hakkını kaybetmektedir. Konya Komek’te böylesi durumda olanlara 1 yıllık kurs yasağı getirilmektedir. Henüz İsmek’te böyle bir şey yok diye biliyorum.
Mesleki Uzmanlık Merkezlerine Kayıt Olmadan Önce
İstanbul genelinde 235 kurs merkezi ile hizmet veren İsmek kurslarının bir çoğu özel olup, uzmanlık alanında eğitimler vermektedir. Onlardan biride mesleki uzmanlık merkezleri olup, burada eğitim alabilmek için 16-45 yaş arasında olmak gerekir. Başvuru durumuna göre kursiyerler sınav yapılarak belirlenmektedir.
İsmek Yaz Kursları Ne Zaman Başlıyor?
Bu yıl 3. gerçekleşecek olan yaz kurslarında da büyük değişiklikler olduğu görülmektedir. Normalde 9-21 yaş arası çocuk ve gençlerin katıldığı kurslar bu yıl 12-16 yaş arası olup, eğitimler sadece yaz dönemi ile sınırlı kalmadan yeni dönemde de hafta sonları devam edecektir. Artık yaz kış 12-16 yaş arası çocuk ve gençlerde eğitim alabilecektir. Konuyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kurslar İçin Herhangi Bir Ücret Ödeyecek miyim?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen İsmek kursiyerlerinden hiç bir şekilde ücret talep etmez. Eğitimlerde yapacağınız tek masraf sohbet ortamlarının olmazsa olmazı çay ve kahveler içindir. Oda dışarıya göre çok uygun fiyatla olup çay 50 kuruş kahve 1 TL gibi sembolik bir ücreti bulunmaktadır.
500’den Fazla Ücretsiz Eğitim Seçeneği
İsmek kursları Türkiye’nin değil Dünya’nın en gelişmiş ücretsiz kurslarından biridir. Şuan 500’den fazla Branş seçeneği sunmaktadır. İstanbul genelinde 200’den fazla noktada bulunan kurs merkezleri ve uzmanlık düzeyinde eğitim veren okulları bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse Çolpan İlhan Moda Okulu ile giyim ve moda üzerine hayal ettiğiniz tüm eğitimlere tek kuruş masraf etmeden hem de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika alarak sahip olabilirsiniz. Dilerseniz eğitimlere kısa kısa bakalım.
İsmek Perakende Okulu
Sadece teorik eğitimlerle sınırlı kalmayan İsmek aynı zamanda kursiyerlere iş başında eğitim ve istihdam imkanı sunan perakende okulu uygulamasını hayata geçirdi. Satış ve perakende sektörünün ihtiyacı olan nitelikli elemanları hazırlamak için kurduğu İsmek Perakende Okulu Mecidiye eğitim vermeye başlamıştır. Burada teorik eğitim alan kursiyerler uygulama eğitimleri için GPD (Gıda Perakendecileri Derneği) ve (Kategori Mağazacıları Derneği) üyelerinin mağazalarında kendilerini geliştirme imkanı bulunuyor. Eğitimler aynı zamanda Türkiye İş Kurumu İşkur kapsamında olup, İEP (İşbaşı Eğitim Programı) kapsamında aylık 1300 TL maaş + sağlık sigortası primleriniz Türkiye İş Kurumu tarafından ödenmektedir.
Mutfak Sanatları Okulu
500’den fazla branşta eğitim imkanı sunan İsmek uzmanlık alanlarında eğitimler vermeye devam ediyor. Son olarak hayata geçirdiği projelerden biride yiyecek içecek alanında kendini geliştirmek isteyenlere yönelik olup, Üsküdar’da eğitimlere başlayan Mutfak Sanatları Okulu aşçılık, pastacılık, sebze meyve dekorasyonu ve servis eğitimleri vermek üzere kurulmuştur.
Ücretsiz Spor Eğitim Merkezleri
İsmek kursları sadece sanat ve mesleki eğitimler ile sınırlı kalmadan aynı zamanda sağlıklı bir hayatın zaruri ihtiyacı haline gelen spor eğitimlerine de yer vermektedir. İstanbul genelinde yaklaşık 20 farklı noktada bulunan spor eğitim merkezlerinde kadın ve erkekler için spor eğitimleri verilmektedir. Kadınlar için Aerobik, Pilates ve Fitness erkekler içinse sadece Fitness eğitimlerine yer verilmektedir. Tüm eğitimler gibi spor kursları da ücretsiz olup, başvurularınızı online olarak yapabilirsiniz. Getirmeniz gereken belgeler arasında sağlık raporu olduğunu unutmayınız.
Fırıncılık ve Pastacılık Okulu
İsmek artık kurslardan çok bir halk üniversitesi haline geldiğini söyleyebiliriz. Çünkü klasik branşlar yerine mesleki anlamda okul yapısına geçen kurum İstanbul’da ihtiyaç duyulan nitelikli ve deneyimli elemanları kazandırmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Mutfak Sanatları Okulu açılması ile birlikte benzer bir eğitimde Ekmek ve Pastacılık üzerine meslek sahibi olmak isteyenlere geldi. Geçtiğimiz planlaması yapılan İsmek Fırıncılık ve Pastacılık Okulu kayıtları başlamış olup, dünyanın ekmeğini yapmak isteyenler ile Pastacı ustası olmak isteyenlere geniş kapsamlı eğitim seçenekleri sunmaktadır.
Yabancı Dil Okulu
İstanbul’da eğitim masrafı yapan insanları büyük bir bölümü yabancı dil eğitimlerine katılmaktadır. Aynı kalitede eğitimi İsmek’te ücretsiz bulabilirsiniz. Hemde 10’dan fazla yabancı dilde A1-A2 ve B1-B2 yanı sıra mesleki yabancı dil ve uzmanlık sınavlarına hazırlık gibi seçenekler sunmaktadır. İstanbul’un her yerinde bulabileceğiniz yabancı dil eğitimleri ayrıca Fatih ilçesinde yabancı dil okulu şeklinde uygulanmaktadır.
Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Okulu
Türkiye’de lise eğitimi zorunlu olması ile birlikte çıraklık uygulaması neredeyse bitmiş durumda. İhtiyaç duyulan kalfa ve ustalar artık meslek edindirme kursları tarafından yetiştiriliyor. Özellikle kuaför olmak isteyenler için bu çok güzel bir fırsat diyebilirim. İsmek güzellik ve saç bakımı okulu ilse bay ve bayan kuaförlüğü ile cilt bakımı, makyaj gibi alanlarda ihtiyaç duyacağınız tüm eğitimleri içermektedir.
Sertifikamı Ne Zaman Alacağım?
Eğitime düzenli katılan ve başarılı olan arkadaşlarımızın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifikaları eğitimden sonra en erken 1 ay sonrasında hazır olmaktadır. Eğitim almış olduğunuz kurs merkezine gelerek sertifikanızı hiç bir ücret ödemeden alabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Trafikte attığı makasların faturası ağır oldu! Yakalanan sürücüye bakın ne ceza uygulandı!
Trafikte attığı makasların faturası ağır oldu! Yakalanan sürücüye bakın ne ceza uygulandı!
Limandan cezaevi firarisini kargo gemisine bindirerek yurt dışına kaçıran 4 kişi tutuklandı!
Limandan cezaevi firarisini kargo gemisine bindirerek yurt dışına kaçıran 4 kişi tutuklandı!
Metroda ortalık karıştı! Kapıları tekmeleyip makinisti dövmeye kalktılar!
Metroda ortalık karıştı! Kapıları tekmeleyip makinisti dövmeye kalktılar!
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğundan sorumlu Rojda Bilen etkisiz hale getirildi!
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğundan sorumlu Rojda Bilen etkisiz hale getirildi!
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğundan sorumlu Rojda Bilen etkisiz hale getirildi!
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğundan sorumlu Rojda Bilen etkisiz hale getirildi!
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek