İstanbul'da gidilebilecek halk plajları ve ücretleri

İstanbul'da gidilebilecek halk plajları ve detayları

İstanbul'da gidilebilecek halk plajları ve ücretleri

Yeşilköy Çiroz Plajı

Yeşilköy İskelesi ve Florya Tesisleri arasında bulunan bu plaj, 2 küçük koydan oluşarak Marmara Denizi kıyısında İstanbullulara ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yazın denize girilebilecek, kışın ise üzerinde yürüyüş yapılıp güzel deniz havası alınabilecek bir yer olan çiroz plajında özellikle yaz günlerinde adım atacak yer bulmak oldukça zordur. Deniz suyu genelde temiz olan Florya çiroz plajında yüzmek biraz olsa tehlikelidir. Bu çukurların nedeni önceden denizi doldurmak için konulan kayaların sebep olduğu söylenmektedir. Yeşilköy Çiroz Halk Plajı iki bölümden oluşuyor ve iki koy şeklinde. Plaj toplam 660 metre uzunluğunda, 500 adet şezlong ve 500 adet şemsiye, 2 cankurtaran kulesi, 12 cankurtaran personeli, 1 kurtarma botu, 1 ambulans, 2 büfe, 80 soyunma kabini, 228 adet emanet dolabı, 20 adet tuvalet kabini, 12 duş, 2 adet voleybol sahası, 1 adet mini futbol sahası, 19 adet yuvarlak oturma grubu, 660 metre deniz bariyeri yer alıyor. Çevre aydınlatmasının bulunduğu plajda müzik yayını da yapılıyor.

yesilkoy-ciroz-plaji-03_1.jpg
(Yeşilköy Çiroz Halk Plajı)

 

Beykoz Küçüksu Plajı

İstanbul da bulunan en güzel plajlardan birisi olan beykoz plajı eşsiz manzarası ile İstanbullulara hizmet etmektedir. İstanbul gibi mega kentlerde plaj bulmak oldukça zordur. Fakat İstanbul da aslında böyle bir sıkıntıda yoktur çünkü çevrede oldukça fazla plaj bulunmaktadır. Beykoz Küçüksu Plajı, İstanbul boğazında boğaz köprüsü manzarasıyla, 300 kişiye denize girme ve güneşlenme olanağı sunmaktadır. 300 metre uzunluğundaki plajda, 200 adet şezlong, 200 adet şemsiye, 1 cankurtaran kulesi, 5 cankurtaran personeli, 1 kurtarma botu, 1 ambulans, 1 büfe, 4 adet lavabo, 10 soyunma kabini, 78 adet soyunma dolabı, 8 tuvalet, 1 adet 6 kişilik açık duş yeri mevcut.

beykoz-kucuksu-plaji-01_1.jpg                                 (Beykoz Küçüksu Plajı)

                                                          

 Poyrazköy Plajı
Beykoz da bulunan ender güzelliklere sahip plajlardan birisidir. Beykoz halkı ve çevre ilçelerdeki vatandaşların yoğunlukla ziyaret ettiği plaj olan Poyrazköy plajı denizin oldukça sakin ve temizliğiyle ön plana çıkmaktadır. İstanbul’un kalabalık olmasından dolayı şehirde genel olarak bir plaj sıkıntısı var yoğun kalabalık ve şehir merkezine yakın olan plajlarda temizlik sıkıntısı yaşanmaktadır. Ekiplerin sürekli çalışmalarına ağmen şehir merkezine yakın olan plajlarda temizlik bir türlü başarılamamıştır. Bu nedenle imkanı olan İstanbul halkı denize girmek için yüzlerce kilometre uzaklara gidip daha sakin ve temiz deniz aramaktadır

Poyrazkoy plaji İstanbul boğazının çıkışında yer alan bu yer güzel plajıyla, durgun sularıyla insanları mest ediyor. Poyrazköy, Anadolu yakasında, Boğazın sonlarında yer alan bir yerde. Giriş yaptığınızda şezlong ve şemsiye bulabilirsiniz. Poyrazköy güzel plajı ve İstanbul'a yakınlığı ile hafta sonu denize girmek için tercih edilebilecek bir yer. Liman olduğu için yer yer kirlilik görebilirsiniz ama genel olarak temiz sayılır.

poyrazkoy-plaji-02-001.jpg                                  (Poyrazköy Plajı)

Florya Güneş Plajı
İstanbul’un en güzel plajlarından olan İstanbul büyükşehir belediyesinin İstanbullulara açmış olduğu bu plaj çevredeki en gözde plajlardan birisidir. Deniz temizliği bakımından da oldukça temiz ve güzel bir plajdır. İstanbul’un göbeğinde böyle bir plajın bulunması İstanbullular için oldukça iyi bir fırsat.

Florya Güneş Plajı 800 m. uzunluğundaki iki bölüm olarak hizmet veriyor. Florya Güneş Plajı'nda 2 adet cankurtaran kulesi, 1500 adet sezlong, 1500 adet şemsiye, 42 adet WC, 234 adet soyunma kabini, 48 adet duş, 1 güvenlk kabini, 2 adet büfe, 228 adet emanet dolabı ve 300 araçlık otopark alanı bulunuyor.

Yaz aylarında İstanbullar için serin bir tatil köşesi olan Güneş Plajı'nda plaj voleybolu ve müzik yayını da ayrıca mevcut. Plajda, rutin olarak her gün güvenlik ve temizlik işleri yapılıyor. Plaj giriş ücreti 15 TL, öğrenciler için ise 10 TL. 0-7 yaş ise ücretsiz yararlanabiliyor. Giriş ücretiyle şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, duşı ve wc alanlarından yararlanmak mümkün.

florya-gunes-plaji-04-001.jpg                                            (Florya Güneş Plajı)

 

Caddebostan Plajları

Caddebostan sahilinde toplam 950 m. uzunluğunda 3 adet plaj mevcut. Plajlarda toplam 1000 adet şezlong, 1000 adet şemsiye, 40 soyunma kabini, 5 duş alanı, 3 cankurtaran kulesi mevcut. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Caddebostan-1 plajı aşırı yoğunluk nedeniyle artık ücretli olacak. Hafta içi ve özellikle hafta sonları ücretsiz plajların çok kalabalık olması nedeniyle Güneş ve Caddebostan 1 Plajları halkın isteği üzerine ücretli vermeye başladı.

Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki plajda, 500 adet şezlong ve 300 adet şemsiye bulunuyor olmasına rağmen, bunların hiçbirini bulmak mümkün olmuyordu. Daha çok Ümraniye, Sancaktepe ve Sultanbeyli gibi ilçelerden akın akın gelen gruplar, plajda çok yoğun bir kalabalık oluşturuyordu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan Caddebostan-1 Plajı’nın aşırı yoğunluk nedeniyle ücretli hale dönüştürülmesi, bu plajda doluluğun yüzde 80 oranında azalmasına, hizmet kalitesinin ise bir hayli yükselmesine neden oldu. 

Sahilin yürüyüş yolunda, Büyük Kulüp’ün hemen altında yer alan Caddebostan Plajı’nda normal giriş ücreti 10 TL, indirimli öğrenci girişi ise 5 TL olarak belirlenmişti. Caddebostan'ın her 3 plajında da müzik yayını yapılıyor ve 1 adet zodyak kurtarma botu ve ambulans bekletiliyor.

caddebostan-plaji-08-001.jpg                                    (Caddebostan Plajları)

Florya Menekşe Plajı
Florya Menekşe Plajı 620 metre sahil şeridine sahip, 200 adet şezlong, 200 adet şemsiye, 2 adet cankurtaran mobosu, 3 adet cankurtaran kulesi, 10 cankurtaran personeli, 1 kurtarma botu, 1 ambulans, 12 adet tuvalet, 8 adet soyunma kabini, 5 adet duş, 1 adet güvenlik kabini, 1 adet büfe ve 300 araçlık otoparkı bulunuyor. Florya Menekşe Plajı, ücretsiz hizmet veriyor.

florya-menekse-plaji-04.jpg                                (Florya Menekşe Plajı)

1
0
1
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Yılmaz Karaca güven tazeledi, Oğuzhan Bayrak, Genel sekreter oldu
Yılmaz Karaca güven tazeledi, Oğuzhan Bayrak, Genel sekreter oldu
Son dakika! Merkez bankası faizi değiştirmedi!
Son dakika! Merkez bankası faizi değiştirmedi!
Kırıkkale'deki feci kazanın görüntüleri paylaşıldı! Otomobil ile cipin kafa kafaya çarpıştığı kazada, ölü ve yaralılar var!
Kırıkkale'deki feci kazanın görüntüleri paylaşıldı! Otomobil ile cipin kafa kafaya çarpıştığı kazada, ölü ve yaralılar var!
Adliyede büyük randevu! Polat çifti ve Banu Parlak karşı karşıya!
Adliyede büyük randevu! Polat çifti ve Banu Parlak karşı karşıya!
Çok Okunanlar
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Gazeteci Ahmet Hakan'dan Murat Türkyılmaz'a övgüler: ''Murat Türkyılmaz'a biraz dikkat edelim''
Gazeteci Ahmet Hakan'dan Murat Türkyılmaz'a övgüler: ''Murat Türkyılmaz'a biraz dikkat edelim''
Meteoroloji uyardı! Toz bulutu ne zaman gidecek? Bugün hava nasıl? Bugün yağmur var mı? Perşembe günü hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Toz bulutu ne zaman gidecek? Bugün hava nasıl? Bugün yağmur var mı? Perşembe günü hava nasıl?
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Yorumlananlar