Kanama – Pıhtılaşma Bozuklukları Tedavisi Belirtisi ve Asprin ve Romatizma İlaçları

Kanın sıvı tarafında bulunan bazı maddeler aktif hale geçerek, kandaki proteinin örümcek ağı şeklinde kanamalı bölgeye yerleşmesini sağlar ve böylelikle vücutta kanamayı durdurmakla görevli trombositler, bu bölgedeki örümcek ağına takılarak kanamayı durdu

Kanama – Pıhtılaşma Bozuklukları Tedavisi  Belirtisi ve Asprin ve Romatizma İlaçları

Trombosit Eksikliğinde Kanama Eğilimi Olur

Kandaki bazı maddeleri veya kan proteininin yeteri kadar üretilemediği durumlarda kanamalar uzun sürede durur ve kan kaybı artar.Hemofilide olduğu gibi kandaki bazı maddelerin yeterli üretilememesi genetik etkilere bağlı olabilir. Buna ek olarak, karaciğer hastalıklarında, vitamin K eksikliğinde, trombositeksikliğinde kanamaya eğilim görülür.

Bu tür hastalar en ufak bir kesik ya da darbede uzun süre kan kaybederler.Vücudunda sık sık morluklar meydana gelen, kesik ya da yaralan uzun süre kanayan kişilerin kanama eğilimi açısından araştırılması gerekir.

Asprin ve Romatizma İlaçları Kullanmayın

Aspirin ve birçok romatizma ilacı (özellikle ağrı kesiciler) kanama eğilimini çoğaltır.Sebepleri araştırılıp, ona göre tedavi edilmelidir. Kanda eksilen maddelerin yerine konulması gereklidir.

Kanda pıhtılaşmayı sağlayan maddelerin gereğinden az çalışması kanamaya sebep olurken, fazla ya da yanlış çalışması sonucu damarlarda pıhtılaşmaya eğilimin arttığı görülür. Damarlardaki kanın pıhtılaşması ile çeşitli organlara olan kan akımı engellenir ve organda fonksiyon bozukluğu ortaya çıkar,

Ameliyat Öncesi Mutlaka Kan Pıhtı Testi

Kalp kapakçığı hastalarında, ağır tümörlerde, uzun süre yatakta yatmak zorunda olan hastalarda, ameliyatlardan önce ve sonra kanın pıhtılaşma riski söz konusudur ve buna karşı önlem alınmalıdır.

Pıhtı oluştuktan sonra, tedavisi oldukça zor ve tehlikelidir. Bir kere pıhtı oluşmuş hastada tekrar oluşma riski büyüktür. Bunun için böyle hastalığı olanların ömür boyu kontrol altında tutulmaları gerekir.

Pıhtılaşmayı önleyici veya yavaşlatan ilaçlarla tedavi edilebilir.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡