Karadeniz Yaylalarına Yeni Balcılar

Pendik Belediyesinin ilçedeki emeklileri ekonomiye kazandırmak ve nitelikli bal üretimini teşvik etmek üzere hayata geçirdiği

Karadeniz Yaylalarına Yeni Balcılar

Pendik Belediyesinin ilçedeki emeklileri ekonomiye kazandırmak ve nitelikli bal üretimini teşvik etmek üzere hayata geçirdiği “Arıcılık Kursu”nun 3.sü düzenlendi. Hemşehri dernekleri mensubu emeklilere yönelik kursun yeni öğrencileri Trabzonlu ve Rizeli emekliler oldu.

Projenin 3. dönem kursuna katılan emekliler, haftada dört gün eğitim aldıkları kursu,  Göçbeyli Köyü’ndeki uygulamalı eğitimle tamamladılar. Teorik ve pratik eğitim sonunda tüm yönleriyle arıcılığı öğrenen emekli kursiyerler, sertifikalarını almalarının ardından Pendik Belediyesinin hediye edeceği kovanlarla memleketlerinde yeni mesleklerine adım atacaklar.

Pendik Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı kursla bugüne kadar Ordu, Erzurum, Kastamonu ve Bayburtlu 100’e yakın emekliyi arıcı olarak yeniden üretime kazandırdı.  Kurs, önümüzdeki dönemde de Pendikli emeklileri arıcı olarak yetiştirmeye devam edecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡