Kompartıman ne demek, TDK'ya göre Kompartıman kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Kompartıman kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Kompartıman ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Kompartıman nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Kompartıman kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Kompartıman ne demek, TDK'ya göre Kompartıman kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Kompartıman ne demek? Kompartıman TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi kompartıman kelimesi. Peki kompartıman ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre kompartıman nedir, kompartıman kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

KOMPARTIMAN NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Kompartıman kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Kompartıman kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre kompartıman kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Yolcu trenlerinde vagonların bölmelerle ayrılmış bölümlerinden her biri

KOMPARTIMAN CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Kompartıman tıka basa doluydu.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN