KOSGEB nedir, kimler başvurabilir | KOSGEB başvuru ekranı!

KOSGEB kendi işini kurmak isteyen küçük girişimcilere gerek hibe gerekse kredi imkanı sağlayan bir kurumdur. Ancak bu konuda yeni iş kurmak isteyenlerin akıllarında bir sürü soru bulunuyor. KOSGEB nedir? Ne işe yarar? KOSGEB'e nasıl başvurabilirim? Başvur

KOSGEB nedir, kimler başvurabilir | KOSGEB başvuru ekranı!

KOSGEB kendi işini kurmak isteyen küçük girişimcilere gerek hibe gerekse kredi imkanı sağlayan bir kurumdur. Ancak bu konuda yeni iş kurmak isteyenlerin akıllarında bir sürü soru bulunuyor. KOSGEB nedir? Ne işe yarar? KOSGEB'e nasıl başvurabilirim? Başvuru koşulları nelerdir? gibi tüm merak ettiğiniz soruları haberimizden öğrenebilirsiniz...

KOSGEB misyonlarını sayacak olursak; KOBİ’lerin ve girişimcilerin sosyal ve ekonomik kalkınmadaki paylarını artırmak ve genişletmek, KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirmek ve bireylere girişimcilik kültürünü her geçen gün yaygınlaştıracak şekilde nitelikli bir hizmet ve destek sunmaktır.  Bunun dışında KOSGEB’in vizyonlarını sayacak olursak; KOBİ’ler arasında rekabet seviyesini genişletmek ve artırmak, küresel pazarda ülkemizde yer alan KOBİ’lerin de yer alması, KOBİ’lerin Ar-Ge, ihracat, kurumsallaşma vb. birçok konuda kapasitelerini artırmak ve son olarak dünyaya örnek olacak bir kuruluş olmak yer almaktadır.

KOSGEB NE İŞE YARAR?

Temel hedefi yeni işletmelerin açılmasına teşvik etmek ve girişimciyi eğitimsel ve mali anlamda desteklemektir. Bu şekilde ekonomiye dolaylı olarak katkı sağlamak için vardır. KOSGEB’in verdiği destekler arasında; KOBİ proje destek programı, kredi faiz desteği, işbirliği güç birliği destek programı, Ar-ge, genel destek programı, tematik proje destek programı, laboratuvar hizmetleri, gelişen işletmeler piyasası KOBİ destek programı yer almaktadır. KOSGEB henüz her ne kadar son derece gelişmemiş olsa da ülke ekonomisine katkısı göz ardı edilemez. Üstelik gelişimine de hala devam etmektedir.

KOSGEB nedir, kimler başvurabilir | KOSGEB başvuru ekranı!

KOSGEB'E KİMLER BAŞVURABİLİR?

Halk arasında mutlaka bu konu hakkında konuşulduğunu duymuşsunuzdur. Birileri iş kurmak ister ve KOSGEB kredi desteğine güvenir. Fakat bu desteklerden her iş kurmak isteyen ne yazık ki yararlanamıyor. İşte KOSGEB kredi desteğinden faydalanabilecek kişiler;

  •     Kurum tarafından verilen iş kurma danışmanlığı eğitimini ya da uygulamalı olarak verilen eğitim desteğini alanlar
  •     Kurumca üniversite sınırları içinde gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programı’na katılıp; mezun olanlar
  •     İŞGEM bünyesinde bulunan girişimcilerden 1 yıl içinde işletme kurmuş olan şahıslardan faydalanabilmektedir.

KOSGEB GİRİŞİMCİ KREDİSİ NASIL ALINIR?

KOSGEB Girişimci Kredisiİşe yeni başlayacak girişimcilere destek olmak amacıyla kurum kredi sağlıyor. Ancak bu krediyi alabilmenin belli şartları bulunuyor. Bir işletme açmak ve hayallerinizi gerçekleştirmeye karar verdiyseniz; siz de KOSGEB kredisine başvurabilirsiniz. Kurumun girişimci desteği kredisini kullanabilmek için yapmanız gerekenler şunlardır:

  •     Kuruma ait Girişimcilik eğitimini tamamlamanız ve sertifikanızı almış olmalısınız.
  •     Sertifikanızı almanızın ardından şirket kurma işlemini tamamlamanız gerekmektedir. Yalnız sertifika olmadan kurulan şirketler destek kapsamında değildir bilmelisiniz.
  •     Kurduğunuz şirket ortaklı bir şirketse; hissenizin en az %30 olması gerekir.
  •     Erkek girişimcilere %60 oranında destek verilirken; kadın girişimcilere verilen desteğin oranı %70’tir.
  •     Şirket için yaptığınız her harcamanın gider olduğunu belirtecek faturalarını kesinlikle alın ve saklayın. KOSGEB bu faturalar üzerinden destek oranını belirleyecektir ama bedellere KDV dâhil olmayacaktır. Yani önce siz harcamalarınızı yapacaksınız ardından bu harcamaları fatura ile ibraz edeceksiniz ve kurum size belirleyeceği oranda 2-3 ay gibi kısa bir sürede destek verecektir.
  •     Şirkete alınan malzemelerden demirbaş olanlarını 3 yıl boyunca kesinlikle satamazsınız.

KOSGEB'E BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡