Marketlerde poşet ücretli mi olacak, ne kadar olacak? Market poşeti fiyatları

Geçtiğimiz günlerde alınan bir karar ile artık pazarlarda poşet satılmayacak, marketlerde poşetler ücretlli olacaktı. AK Parti'nin kararı ile yasa meclise sunulan teklif ile; marketlerde poşetin parayla satılması kesinleşecek. Peki marketlerde poşet ücreli mi olacak? ne kadar olacak? İşte market poşeti fiyatları...

Marketlerde poşet ücretli mi olacak, ne kadar olacak? Market poşeti fiyatları

Doğaya verdiği zarardan ötürü naylon poşet kullanımının önce yasaklanacğı ardından ise ücretli oalcağı konuşulmuştu. Marketlerde poşetin parayla satılmasını da içeren Atık Yönetimi Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu. Poşetin tanesi 25 kuruştan satılması kararlaştırıldı. Peki 2019 yılından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen uygulama ile poşetler ne kadar olacak? Marketlerde poşet ücretli mi olacak, ne kadar olacak? Market poşeti fiyatları ne olacak?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşları naylon poşet konusunda uyardı ve "Naylon poşetleri hayatımızdan tamamen çıkartmaya en kısa sürede başlamalıyız" demişti.

Bu açıklamarın ardından hükünet naylon poşetlerin kullanımını azaltmak için 1 Ocak 2019'dan itibaren parayla satılmasını kararlaştırmış, gerekli adımları atmıştı.

Poşetin tanesi 25 kuruştan satılacak.Yani markete gittiğinizde istediğiniz kadar alışveriş yapın bir adet poşete 25 kuruş ödeyeceksiniz.

Marketlerde poşet ücretli mi olacak, ne kadar olacak? Market poşeti fiyatları

Atık Yönetmeliği kapsamında naylon poşetlerin marketlerde ve mağazalarda 1 Ocak 2019'dan itibaren 25 kuruş veya 50 kuruş gibi cüzi bir miktar ile satılacağını duyurulmuştu.

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 15 mikron ile 50 mikron arası kalınlıkta olan plastik alışveriş poşetleri, market kasalarında tüketiciye ücretli olarak verilmeye başlanacak.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡