Maşrapa ne demek, TDK'ya göre Maşrapa kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Maşrapa sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Maşrapa ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Maşrapa kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Maşrapa ne demek, TDK'ya göre Maşrapa kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Maşrapa ne demek? Maşrapa TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi maşrapa kelimesi. Peki maşrapa ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre maşrapa nedir, maşrapa kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

MAŞRAPA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Maşrapa kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Maşrapa kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre maşrapa kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Metal, toprak, plastik vb.nden yapılmış, ağzı açık, kulplu, bardağa benzeyen, küçük kap

MAŞRAPA CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Su testisinin ağzına ters kapatılmış maşrapaya su doldurdu.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡