Miras için amcasını vuran katile müebbet istendi

Adana'da miras anlaşmazlığı yüzünden amcasını öldüren 22 yaşındaki yeğen için ömür boyu hapis cezası istendi

Miras için amcasını vuran katile müebbet istendi

 

Adana'da yaşayan Mehmet Aksoy ile yeğeni İsmail Aksoy arasında miras paylaşımı nedeniyle husumet oluştu. 2 Ağustos'ta İsmail Aksoy, konuşmak için amcası Mehmet Aksoy'un evine gitti. İkili arasında tartışma çıkınca amca Aksoy, yeğenini evden kovdu. 2 saat sonra İsmail Aksoy, yanına arkadaşı 17 yaşındaki T.D.'yi alarak amcasının evine gitti.

AV TÜFEĞİYLE ATEŞ ETTİ

İddiaya göre evin önüne gelen İsmail Aksoy, "Benim geçliğim gitti, çocukluğum gitti. Seni öldüreceğim" diye bağırarak bahçeye doğru av tüfeğiyle bir el ateş etti. Bahçeye giren İsmail Aksoy, karşısına çıkan amcasına tüfeği doğrulttu. Bu sırada Mehmet Aksoy'un eşi Hacer Aksoy araya girerek İsmail Aksoy'un ateş etmesine engel oldu. İsmail Aksoy, yengesine aradan çekilmesini söylerken beraber geldiği ve elinde av tüfeği olan T.D.'ye 'Sık lan' diye bağırdı. T.D., "Ağabey nasıl sıkayım yenge var" demesine rağmen, İsmail Aksoy'un ısrarı üzerine evin bahçe kısmına 2 el ateş etti. İsmail Aksoy, yengesini kolundan tutup çektikten sonra amcası Mehmet Aksoy'a ateş etti. Karnından yaralanan Mehmet Aksoy, götürüldüğü Çukurova Doktor Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yakalanan İsmail Aksoy tutuklanırken, T.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTENDİ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, İsmail Aksoy hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Yaşı küçük olan T.D. hakkındaki soruşturma ise sürüyor.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡