Mit ne demek, TDK'ya göre Mit kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Mit nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Mit ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Mit kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Mit ne demek, TDK'ya göre Mit kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Mit ne demek? Mit TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi mit kelimesi. Peki mit ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre mit nedir, mit kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

MİT NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Mit kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Mit kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre mit kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Geleneksel olarak yayılan veya toplumun hayal gücü etkisiyle biçim değiştiren alegorik bir anlatımı olan halk hikâyesi, mitos
- Efsaneleşen kavram veya kişi

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡