MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde Pençe - Kilit Operasyonu başlatıldı! Komandolar ve Özel Kuvvetler sahaya indi

Son dakika... Milli Savunma Bakanlığı, PKK/KCK'ya yönelik olarak Irak’ın kuzeyinde (sözde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde) Pençe - Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu. Mili Savunma Bakanı Akar, operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek," Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör yuvalarının bir an önce ortadan kaldırılması için faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada TSK'nın başarılı operasyonları sonrası ağır kayıplar veren PKK/KCK terör örgütünün; Irak’ın kuzeyinde bazı bölgelerde varlığını hâlen sürdürmeye, yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ettiği ve geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunun tespit edildiği belirtildi. 

Açıklamanın devamında PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi ve terör saldırılarının bertaraf edilmesinin yanı sıra hudutların güvenliğinin sağlanması için operasyonun başlatıldığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyinde (sözde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde) bulunan terörist hedeflere karşı “PENÇE-KİLİT OPERASYONU” başlatılmıştır."

MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde Pençe - Kilit Operasyonu başlatıldı! Komandolar ve Özel Kuvvetler sahaya indi

"KOMANDOLARIMIZ VE ÖZEL KUVVET UNSURLARIMIZ KARADAN SIZARAK VE HAVA HÜCUM HAREKÂTI İLE BÖLGEYE İNTİKAL ETMİŞTİR"

Operasyon öncesinde PKK/KCK örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlardan oluşan hedefler hava harekâtı ile ateş altına alındığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Hava hücum harekâtı öncesinde bölgede konuşlu Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vurulmuştur.

Hava kuvvetlerimiz, ateş destek vasıtalarımız, ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen Komandolarımız ve Özel Kuvvet unsurlarımız karadan sızarak ve hava hücum harekâtı ile bölgeye intikal etmiştir.

Dost ve müttefiklerimizle koordine edilerek icra edilen bu harekâtta, azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir."

MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde Pençe - Kilit Operasyonu başlatıldı! Komandolar ve Özel Kuvvetler sahaya indi

"TERÖRLE MÜCADELEYE EN SON TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLİNCEYE KADAR AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDİLECEKTİR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Harekât sırasında; sivillerin, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı olarak gerçekleştirilen bu operasyonda sadece teröristler hedef alınmaktadır.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAKAN AKAR, OPERASYONLAR HAKKINDA BRİFİNG ALDI

Öte yandan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhına geldi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz tarafından karşılanan Bakan Akar, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezine geçti.

Burada Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekâtına ilişkin brifing alan Bakan Akar daha sonra Muharip Hava Kuvveti Harekât Merkezi ile video telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

"BİRİNCİ SAFHADA BELİRLENEN HEDEFLER ELE GEÇİRİLDİ"

Hava harekâtındaki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Akar, “Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nu başlatmıştır.” diye konuştu.

Operasyon kapsamında terör örgütüne ait hedeflerin yoğun ateş altına alındığını belirten Bakan Akar, şunları söyledi:

“Hazırlanan plan kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri önce hava kuvvetlerimiz tarafından ateş altına alındı. Kahraman pilotlarımız terör örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlardan oluşan hedefleri başarıyla vurdu. Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz karadan sızarak ve hava hücum harekâtı ile bölgeye intikal etti. Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi.”

"MEHMETÇİĞİN NEFESİ TERÖRİSTLERİN ENSESİNDE"

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının görev aldığı harekâtı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile harekât merkezlerinden takip ettiklerini belirten Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Harekâtla ilgili planlama safhasından itibaren detaylı bir çalışma yaptık. Mehmetçiğimiz; asil milletimizin sevgisinden, güveninden ve duasından aldığı ilhamla komutanlarının emir ve komutasında çalışmalarını büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla yürütüyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine verilen görevleri başaracağından şüphemiz yok. İnşallah bu harekât da planlandığı şekilde başarıyla tamamlanacak. Sonuç olarak 40 yıldan beri ülkemizin başına musallat olan terör belasından asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör örgütünün bir çöküş süreci içinde olduğunu görüyoruz. Bu arada tüm bu faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde gerçekleşiyor. Tekrar ifade etmek isterim ki bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Sivillerin, çevrenin, kültürel ve dinî yapıların zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir.”

MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde Pençe - Kilit Operasyonu başlatıldı! Komandolar ve Özel Kuvvetler sahaya indi

HAREKÂTA KATILAN PİLOTLARA TELSİZDEN HİTAP ETTİ: HEDEFLER BAŞARIYLA VURULDU

Millî Savunma Bakanı Akar, Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava harekâtına katılan pilotlarla da telsizden görüştü.

Pilotlara başarı dileklerini ileten Bakan Akar, “Faaliyetlerinizi yakından büyük bir gurur ve memnuniyetle takip ediyoruz. Şu ana kadar belirlenen hedefler planlanan şekilde başarıyla vuruldu. Hava Kuvvetlerimizin şanlı tarihine uygun şekilde gerçekleştirdiğiniz bu görevler her zaman gururla hatırlanacak.” diye konuştu.

Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de icra edilmekte olan Mavi Vatan Tatbikatı’nı sevk ve idare eden Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile de görüşen Bakan Akar, “Bir taraftan terörle mücadele operasyonlarımız devam ederken diğer taraftan ülkemizin denizlerdeki hak, alaka ve menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürüyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, pruvanız neta denizleriniz sakin olsun. Leventlerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, buradaki incelemelerini tamamlamasının ardından beraberindeki TSK Komuta Kademesi  ile Kara Kuvvetleri Harekât Merkezine geçti.

BAKAN AKAR: ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonlar hakkında son durum hakkında yeni açıklamalar yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nun başlatıldığını dile getirerek şunları söyledi:

“Uzun süreden beri yapılan hazırlık ve koordinasyonu müteakip dün akşamdan itibaren Pençe-Kilit Operasyonu’nu başlatmış bulunuyoruz. Şu an itibarıyla planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumdadır. Arkadaşlarımız görevlerini başarıyla gerçekleştirdi. Teröristlere ait tespit edilen barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlar hava harekâtı ve ateş destek vasıtalarıyla büyük bir başarıyla tahrip edilmiştir.

ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz hava hücum harekâtı ve karadan sızmak suretiyle bölgeye intikal etmiş ve belirlenen hedefleri ele geçirmiştir. Çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Arama-tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Sayının önümüzdeki saatlerde, günlerde daha da artmasını bekliyoruz.”

"TERÖRİSTLERİN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİ TEMEL HEDEFİMİZDİR"

“Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarımızın katıldığı operasyon planlandığı gibi başarılı bir şekilde devam etmektedir.” diyen Bakan Akar şunları kaydetti:

“40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi ve milletimizi kurtarmak için faaliyetlerimiz bundan önce olduğu gibi şimdi de kararlılıkla devam etmektedir. Faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı bir şekilde icra edilmektedir. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Ülkemize, sınırlarımıza yönelik saldırı teşebbüsünde bulunan teröristlerin etkisiz hâle getirilmesi bizim temel hedefimizdir. Biz bu harekâtı planlarken ve icrası sırasında özellikle sivillerin, çevrenin, kültürel ve dinî yapıların herhangi bir şekilde zarar görmemesi için her zaman olduğu gibi azami hassasiyet gösterdik. Bu operasyonda da bu konuda son derece dikkatli ve hassas olmak suretiyle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör yuvalarının bir an önce ortadan kaldırılması için faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. “

OPERASYONA KATILAN PERSONELE BAŞARILAR DİLEDİ

Mehmetçiğin büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla kendisine verilen görevleri yerine getirdiğini vurgulayan Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu’nda görev alan personele başarılar diledi.

Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile sabahın ilk ışıklarına kadar Harekât Merkezinde Pençe-Kilit Operasyonu’nu takip etti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Son Haberler
Meteoroloji'den o, iller için uyarı geldi! Hava, mevsim normallerinin altına düşüyor! Pazartesi hava nasıl? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji'den o, iller için uyarı geldi! Hava, mevsim normallerinin altına düşüyor! Pazartesi hava nasıl? Bugün hava nasıl?
Sadece hesap açarak 1200 TL kazanın! O banka kampanya başlattı
Sadece hesap açarak 1200 TL kazanın! O banka kampanya başlattı
Birçok haneye verilecek! Ayda en az 7600 lira ödeme var
Birçok haneye verilecek! Ayda en az 7600 lira ödeme var
Elektrik faturası ödeyenlere iyi haber! Para iadeleri başladı
Elektrik faturası ödeyenlere iyi haber! Para iadeleri başladı
Çok Okunanlar
Elektrik faturası ödeyenlere iyi haber! Para iadeleri başladı
Elektrik faturası ödeyenlere iyi haber! Para iadeleri başladı
Meteoroloji'den o, iller için uyarı geldi! Hava, mevsim normallerinin altına düşüyor! Pazartesi hava nasıl? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji'den o, iller için uyarı geldi! Hava, mevsim normallerinin altına düşüyor! Pazartesi hava nasıl? Bugün hava nasıl?
Sadece hesap açarak 1200 TL kazanın! O banka kampanya başlattı
Sadece hesap açarak 1200 TL kazanın! O banka kampanya başlattı
Birçok haneye verilecek! Ayda en az 7600 lira ödeme var
Birçok haneye verilecek! Ayda en az 7600 lira ödeme var
Yorumlananlar
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne?  Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne? Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''