MSÜ 2018 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 10 Nisan 2018 Sınav Sonuçlarını Nasıl Öğrenirim

18 Mart’ta gerçekleşen MSÜ sınavının sonuçları için heyecan dorukta. Milli Savunma Üniveristesi’nde eğitim almak isteyen adaylar için beklenen gün geldi. Ösym kariyerlerini askeri okullarda devam ettirmek isteyen öğrenciler için sınav sonuç tarihlerini aç

MSÜ 2018 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 10 Nisan 2018 Sınav Sonuçlarını Nasıl Öğrenirim

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2018 yılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna beklenen yanıt geldi. MSÜ sınav sonuçları bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. 18 Mart’ta gerçekleşen MSÜ sınavının sonuçları için heyecan dorukta. Milli Savunma Üniveristesi’nde eğitim almak isteyen adaylar Milli Savunma Üniversitesi sınavına katıldılar. Kariyerlerini askeri okullarda devam ettirmek isteyen öğrenciler MSÜ sınav sonuç tarihini bekliyor. 18 Mart'ta yapılan MSÜ sınavının sonuçları 12 Nisan 2018 Perşembe günü açıklanacağı duyurusu yapıldı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc .osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İşte MSÜ sınav sonuçları sorgulama ekranı ve son yapılan açıklamaların ayrıntıları...

Milli Savunma Üniversitesi ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 18 Mart'ta gerçekleştirilmişti. Sınava katılan adaylar sonuçlar için heyecanlı bekleyişini sürdürürken, ÖSYM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu.ÖSYM MSÜ sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih, ÖSYM'nin yayımladığı takvime göre belli oldu. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 18 Mart'ta yapılmıştı.

MSÜ CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

ÖSYM, MSÜ sınav soruları ve cevap anahtarını yayınladı. 18 Mart 2018 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2018-MSÜ) Temel Soru Kitapçığına ve cevap anahtarına ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden ulaşabilirsiniz.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından 18 Mart’ta Türkiye genelinde gerçekleştirilen 2018 MSÜ sınavı tamamlandı. Adayların merakla beklediği sınav sonuçları ise 12 Nisan’da açıklanacak. Adaylar, bireysel sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden takip edebilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.
MSÜ 2018 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 10 Nisan 2018 Sınav Sonuçlarını Nasıl Öğrenirim

2018-MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

* Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yan lış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

* Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma k ullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

* Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesa planabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe test lerinin her birin den en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

* Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ) , MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡