Münster harita da nerde, nüfusü kaç, önemi ne?

Almanya'da bir kişinin arabayla kalabalığın arasına daldığı, ölü ve yarlıların olduğu Münster kenti nerde, haritada yeri nersi, nüfusü kaçtır, önemi nedir? sizler için araştırdık.

Münster harita da nerde, nüfusü kaç, önemi ne?

Almanya’nın Vestfalya Bölgesi’nde ye alan küçük kenti Münster 296,500 nüfusa sahiptir. Köklü bir tarihe sahip olan Münster’in ne zaman kurulduğu tam olarak bilinmiyor. Çok yönlü bir kent olan Münster, bölgenin eskiden beri en önemli kenti konumundadır.

Münster Hakkında Bilinmesi Gerekenler


 

Çok yönlü bir kent olan Münster bilimin, öğrenimin, bisikletin başkenti olarak bilinir. Köklü bir tarihe sahip olan kent uzun süredir bölgenin başkentliğini yapmaktadır. En az 50 bin öğrenciye sahip olan kent genç bir kenttir.  Münster, yeşil bir kenttir. Kent alanlarının yüzde 65’i tarım ve ormancılık faaliyetlerine ayrılmıştır.

1-038.png

Münster’in tarihi 6’ncı yy’dan geriye kadar gittiği tahmin edilmektedir. Ancak kent Fransisken misyoner Liudger’in kente 793’te gelmesiyle önem kazandı. 805 gibi kente büyük katedral yapıldı. Hala daha kent Roma-Katolik Kilisesi’nin aktif merkezi olmaya devam etmektedir.

Münster’in Westfalya’da dini bir merkez olarak gelişmesi ile politik ve ticari bir merkez olarak gelişmesi birlikte ilerlemiştir. Kent ticari olarak altın çağını 14’ncü ve 15’nci yy’larda yaşadı. Kentin büyümesinde Avrupa’nın modern çağın başındaki en etkili ticaret ağı olan Hansa Birliği’nin içerisinde yer alması faydalı oldu. Tarihi ticaret merkezi Prinzipalmarkt 1350 yılı civarında tamamlanması ve tüccar topluluklarını kente çekmesi de kenti gelişiminde önemli bir noktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡