Müstağni ne demek, TDK'ya göre Müstağni kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Müstağni nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Müstağni ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Müstağni kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Müstağni ne demek, TDK'ya göre Müstağni kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Müstağni ne demek? Müstağni TDK sözlük anlamı nedir? Detayları ile derledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi müstağni kelimesi. Peki müstağni ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre müstağni nedir, müstağni kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

MÜSTAĞNİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Müstağni kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Müstağni kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre müstağni kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Elinde olanla yetinen, doygun
- Nazlı davranan

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡