Namaz nasıl kılınır? Resimli namaz anlatımı- Diyanet İşleri Başkanlığı

Dinimizin gerekliliklerinden birisi olan namaz ibadetinin gerçekleştirilme şeklini sizler için araştırdık. Peki namaz nasıl kılınır? Resimli namaz analtımı nasıl olur. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın namazın anlatım şeklini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Namaz nasıl kılınır? Resimli namaz anlatımı- Diyanet İşleri Başkanlığı

Namaz dininmizin direğidir.Belirli vakitlerde belirli şekillerde yerine getirilen namaz ibadeti İslam'da büyük öneme sahiptir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ilmihalde yer alan bilgilere göre namaz nasıl kılınır?Namaz nasıl kılınır? Resimli namaz anlatımı- Diyanet İşleri Başkanlığı'nın namaz anlatımı görsellerle haberimizde.

NAMAZ NASIL KILINIR?

1. NİYET EDİLİR

Örnek olarak sabah namazının iki rek’at farzının kılınışı resimlerle anlatılmış, erkek ve kadınların farklı hareketleri belirtilmiştir. İki rek’atli bir namazdaki hareketler ile diğer namazlardaki hareketler arasında fark olmadığından onların resimlerle anlatılmasına gerek duyulmamıştır. Sabah Namazının Farzının Kılınışı: Birinci Rek’at: 1) Ayakların arası dört parmak açıklıkta ve parmak uçları kıbleye doğru gelecek şekilde ayakta kıbleye dönülür. 2) Kamet getirilir. (Erkekler için) “Niyet ettim Allah rızası için bugünkü sabah namazının farzını kılmaya” diye niyet edilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡