Nikbet ne demek, TDK'ya göre Nikbet kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Nikbet nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Nikbet ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Nikbet kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Nikbet ne demek, TDK'ya göre Nikbet kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Nikbet ne demek? Nikbet TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi nikbet kelimesi. Peki nikbet ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre nikbet nedir, nikbet kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

NİKBET NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Nikbet kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Nikbet kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre nikbet kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Talihsizlik, felaket
- Düşkünlük

NİKBET CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Siyasi ikbal veya nikbet yellerine göre yön alan bir huy sahibi olduğunu bilirdim.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡