Nimet Baş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Yeni kabinede görevi nedir?

Nimet Baş'ın yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirileceği iddia ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş'ın hayatı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Nimet Baş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Nime

Nimet Baş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Yeni kabinede görevi nedir?

9 Temmuz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk başkanı olarak yemin edecek ve akabinde yeni kabinedeki isimleri, bakanları ve bakanlıkları açıklayacak. Yeni kabine için ismi anılan kişilerden biri de Nimet Baş. Nimet Baş yeni kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak iddiaları kulislerde dolaşıyor.Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olan Nimet Baş, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Nimet Baş kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Nimet Baş hakkında merak edilen her şey...

NİMET BAŞ KİMDİR, ASLEN NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Nimet Baş, (d. 2 Mart 1965, Ayrancı, Karaman). Türk hukukçu ve siyasetçi.

Nimet Baş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Yeni kabinede görevi nedir?

59. ve 60. Hükûmetlerde Devlet Bakanlığı yaptı; 60. Hükûmetteki kabine değişikliği sonrası Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı oldu. Tam 6 yıl Bakanlık yaparak Cumhuriyet tarihinde en uzun süre görev yapan kadın Bakan oldu.

1965 yılında Karaman'ın Ayrancı ilçesinde on çocuklu bir ailenin kızı olarak doğdu. Konya Ereğli Cumhuriyet Lisesi'nin ardından 1988 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nda ve Çocuk Mahkemeleri'nde görev yaptı.

NİMET BAŞ'IN SİYASİ KARİYERİ

3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den İstanbul milletvekili seçildi, 2 Haziran 2005 tarihinde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atandı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde yeniden AK Parti'den İstanbul milletvekili seçildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümetinde Devlet Bakanlığına getirildi. Uzun süre kabinenin tek kadın bakanı oldu. 3 Mayıs 2009 tarihinde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan Millî Eğitim Bakanlığı'na atandı.

Nimet Baş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Yeni kabinede görevi nedir?

12 Haziran 2011 Genel seçimlerinde XXIV. dönem İstanbul milletvekili seçildi.

NİMET BAŞ'IN ÖZEL YAŞANTISI

Orta düzeyde Almanca bilmekte olup Birol Çubukçu ile sürdürdüğü evliliğini 15 Temmuz 2011 tarihinde bitirdi. Çağrı isminde 1 çocuk annesidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡