Nötron ne demek, TDK'ya göre Nötron kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Nötron nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Nötron ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Nötron kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Nötron ne demek, TDK'ya göre Nötron kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Nötron ne demek? Nötron TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi nötron kelimesi. Peki nötron ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre nötron nedir, nötron kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

NÖTRON NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Nötron kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Nötron kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre nötron kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Yaklaşık olarak proton ağırlığında ve elektrik yüklü olmayan bir atom cisimciği

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡