Ön Avurt Ünsüzü ne demek, TDK'ya göre Ön Avurt Ünsüzü kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımızda, okuduğumuz kitaplarda ve dizilerde bazı değişik kelimeler duyarız. Ön Avurt Ünsüzü nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Ön Avurt Ünsüzü ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Ön Avurt Ünsüzü kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Ön Avurt Ünsüzü ne demek, TDK'ya göre Ön Avurt Ünsüzü kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Ön Avurt Ünsüzü ne demek? Ön Avurt Ünsüzü TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi ön avurt ünsüzü kelimesi. Peki ön avurt ünsüzü ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre ön avurt ünsüzü nedir, ön avurt ünsüzü kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ÖN AVURT ÜNSÜZÜ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Ön avurt ünsüzü kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre ön avurt ünsüzü kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Dil ucunun dişlere dokunması, dil sırtının önde biraz çukurlaşarak yanlarını açık bırakması ve ciğerlerden gelen havanın gevşek kalan bu yanlardan avurtlara çarpması ile oluşan ön boğumlanmalı l ünsüzü: el, tel, bilmek vb

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡