Orgenaral Akın Öztürk; "Uçaklar dağa çarpmış olabilir"

Önceki gün Malatya'da düşen iki askeri uçakla ilgili Orgeneral Akın Öztürk, "Bulut içinde kontrol kaybedip dağa çarpmış olabilirler" dedi.

Orgenaral Akın Öztürk; "Uçaklar dağa çarpmış olabilir"

Önceki gün Malatya’da düşen iki RF-4E eğitim uçağının havada çarpıştığı iddia edilmişti. Ancak Vatan’dan Murat Çelik'e konuşan Orgeneral Akın Öztürk kaza nedeninin henüz kesin olmadığını söyledi ve ekledi: “İlk bulgulara göre iki uçak bulut içinde kontrolü kaybedip dağa çarpmış olabilir”

"DAĞA ÇARPMIŞ OLABİLİRLER"

Orgeneral Öztürk kazayla ilgili, "Şu an için bildiğimiz, 2 uçak gece kol uçuşundayken yaşanan bir kaza maalesef. Kesin bilgi değil ama ilk bilgiler ışığında yapılan değerlendirme kazanın, gece uçuşu sırasında irtifayı kestirememe, bulut içinde kontrolsüz şekilde dağın tepesine vurma, ki bu havacılıkta en zor şartlardan biri, şeklinde olduğu yönünde. Tekrar ediyorum bu şu anki bilgilerle, şu an için yapılan tahmin." ifadelerini kullandı.

UÇAKLARIN YAŞIYLA İLGİSİ YOK

Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk, RF4-E’lerin artık ömürlerini tamamladığı, uçuştan çekilmesi gerektiği gibi tartışmalara ilişkin de, "Doğruyu söylemek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek bizim görevimiz. Bu kazanın uçakların yaşıyla ilgisi yok. Uçakların yaşlı olması ile uzaktan yakından bir ilgisi yok, bunu herkesin bilmesini istiyorum. Kaza ile ilgili şu aşamada söylenebilecekleri söyledim. Kesin bilgiler araştırmanın sonunda belli olacak. Tekrar şehitlerimize rahmet, ülkemize baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

"MİNİMUM İRTİFANIN ALTINA İNMİŞLERDİR"

12 yıllık RF-4E pilotu Bahadır Altan da kazayla ilgili şunları söyledi: “Her bölgede arazi şartlarına göre minimum emniyet irtifası vardır. Bence dağa çakılmış olabilirler. Yukarıda çarpışmış olsalardı her iki uçağın enkazı farklı yerlerden çıkardı. Çünkü çarpışmadan sonra biri bir tarafa diğeri başka bir tarafa savrulurdu. Ancak ikisinin de enkazları aynı yerde. Yakın kol uçuşu yapıyorlar. Biri lider konumunda diğeri de ona tabi. Aralarında bir metre mesafe olabilir. İkisi de birlikte meydana yaklaşmak için alçalıyorlar. Bu sırada minimum irtifanın da altına inildiği için dağa çakılmış olabilirler.”

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN