Piyasalar güne nasıl başladı? 26 Temmuz Dolar-euro kaç TL?

ABD'li Rahip Brunson'un İzmir'de görülen davasında Brunson'a verlen ev hapsi doların hızla gerilemesine neden oldu. Piyasalarda görülen Brunson etkisi ile dolar 4,81'e geriledi. Merkez Bankası'nın faiz kararı ile yükselişe geçen dolar bu sabah düşmeye baş

Piyasalar güne nasıl başladı? 26 Temmuz Dolar-euro kaç TL?

Dolar - euro kaç TL oldu ?  Dolar kurunda son durum nedir? 26 Temmuz sabahı dolar güne nasıl başladı? Piyasalar güne hareketle başladı. Hafta başından beri yükselişte olan dolar bu sabah itibari ile 4,81 TL'nin altında seyrediiyor. İşte piyasalarda bugün.

DOLAR-EURO KAÇ TL? 26 TEMMUZ 2018

TCMB'nin Salı günü piyasadaki 100 baz puan faiz artırım beklentisini karşılamaması ardından 4,9389'u gören Dolar/TL dün ABD'li rahip Brunson'un ev hapsine alınmasıyla hızlı geriledi.Dün 4,8882'yi test eden dolar kuru 4,7709'a kadar indi.Bu sabah ise 4,8177 test edildi. Son işlem 4,8066 ile Çarşamba'nın yüzde 0,71 üzeirnde.Euro/TL yüzde 0,78 yükselişle 5,6445 Sterlin/TL 6,35 

Piyasalar güne nasıl başladı? 26 Temmuz Dolar-euro kaç TL?

Döviz(Euro, Dolar) Kurları(Fiyatları) Nasıl Değişir, Neden Yükselir ya da Düşer

Genel anlamda döviz, yabancı ülkelerin para birimlerini temsil eden belgelere verilen isimdir. Altın fiyatlarında olduğu gibi döviz kurları da(fiyatları) arz -talep dengesine göre belirlenmektedir. Ülkelerin dış dünya ile yaptığı alışverişlerde oluşan açık o ülkenin döviz talebidir. Yani bir ülkenin döviz talebi cari açığıdır diyebiliriz.

Piyasalar güne nasıl başladı? 26 Temmuz Dolar-euro kaç TL?

Temel olarak döviz kurları o ülkenin sahip olduğu döviz miktarının fazlalığı veya azlığına göre belirlenir. Örneğin; bir ülkenin iç piyasasında yeteri miktarda döviz bulunmuyorsa, vatandaşların ya da şirketlerin döviz talebi karşılanamayacak seviyedeyse o ülkenin cari açığı vardır. Bu cari açık da doğrudan döviz fiyatlarının artmasına neden olur. Ülkemizde cari açık sebebi ile döviz kurları sürekli yükselme eğilimindedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡