Plütonyum ne demek, TDK'ya göre Plütonyum kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Plütonyum nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Plütonyum ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Plütonyum kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Plütonyum ne demek, TDK'ya göre Plütonyum kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Plütonyum ne demek? Plütonyum TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi plütonyum kelimesi. Peki plütonyum ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre plütonyum nedir, plütonyum kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

PLÜTONYUM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Plütonyum kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Plütonyum kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre plütonyum kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Atom numarası 94 olan, neptünyumdan elde edilen radyoaktif bir element (simgesi Pu)

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡