Raşit Tükel Kimdir | Neden Gözaltına Alındı

Türk Tabipler Birliği Başkanı Raşit Tükel kimdir, nerelidir? Tükel neden gözaltına alındı? Türk Tabipler Birliği üyeleri Afrin Operasyonu hakkında neler söyledi, savcılık neden soruşturma başlattı? Detaylar haberimizde.

Raşit Tükel Kimdir | Neden Gözaltına Alındı

Afrin harekâtına karşı “barış” çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) dün şafak vakti operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Terörle Mücadele polisleri, TTB Genel Merkezi’ni basarak arama yaptı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel’in arasında bulunduğu 11 yönetici, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddiasıyla gözaltına alındı. Savcılığın gözaltı kararında, bildiride, “PYD unsurlarının gerçekleştirdiği silahlı eylemleri meşru gösterici mahiyette ibareler” bulunduğu öne sürüldü.

TTB Merkez Konseyi, 24 Ocak’ta, Afrin harekâtına karşı “Savaş bir halk sağlığı sorunudur!” başlıklı bir bildiri yayımlamıştı. Açıklamada, “Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur... Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Raşit Tükel Kimdir | Neden Gözaltına Alındı

Bakanlık düğmeye bastı

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar temsilcileri, TTB’yi hedef almıştı. Erdoğan, TTB yöneticileri hakkında “terörist seviciler” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık-Sen, TTB hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık harekete geçti

Suç duyurusunu işleme koyan başsavcılık, TTB hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muhammed Akif Ongun, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, 11 TTB yöneticisi hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı talep etti. Savcılığın talep yazısında bildirinin tam metnine yer verildi, “TTB Merkez Konseyi şeklindeki bildirimde Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği meşru müdafaa kapsamındaki operasyonları tezyif edici (aşağılayıcı), PYD unsurlarının gerçekleştirdiği silahlı eylemleri meşru gösterici mahiyette ibareler bulunan bildirinin yayımlandığının bildirildiği, bunun üzerine başlatılan soruşturmada TTB’nin adresinin (...) Ankara olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Gözaltı zorunlulukmuş

Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği, 29 Ocak’ta gözaltı ve arama kararı verdi. Savcılığın Emniyet’e gönderdiği gözaltına alma kararında soruşturmanın “Silahlı terör örgütü PKK/KCK/PYD/ YPG’nin propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlarından yapıldığı” belirtilerek, şüphelilerin soruşturmanın tamamlanması için, atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu göz önüne alınarak, soruşturma yönünden zorunluluk bulunması ve şüphelilerin atılı suçu işlediğini düşündürecek emareler bulunması dikkate alınarak, şüphelilerin 7 gün süreyle gözaltına alınmalarına karar verildiği ifade edildi.

Çilingirle girildi

Kararla birlikte dün saat 06.30 sıralarında Ankara, İstanbul ve Eskişehir’in arasında bulunduğu 8 ilde TTB Merkez Konseyi üyesi 11 kişinin ev ve işyerleri basıldı. Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aramaların ardından TTB yöneticilerini gözaltına aldı. Aranan yerler arasında TTB Genel Merkezi de yer aldı. Genel merkez binasına polis ekiplerinin TTB avukatlarını beklemeden bina görevlisi ile birlikte çilingir çağırılarak girmesi dikkat çekti. TTB avukatlarının aramaya 20 dakika geç kalarak eşlik etmeye başladıkları öğrenildi.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANI RAŞİT TÜKEL KİMDİR?

TTB Başkanı Raşit Türkel'dir. 1959 Nazilli doğumlu. 1983 Ege Ü.T.F. Mezunu, Psikiyatri Uzmanı. 1977 Ankara Fen Lisesi Mezunu. İ.Ü. İstanbul T.F. Ruh Sağlığı ve Hast. A.D. Profesör. 2004-2009 Türkiye Psikiyatri Derneği Yeterlik Kurulu Başkanı. 2005-2009 TTB-UDEK Başkanı. 2006-2018 TTB Merkez Delegesi. 2011-2015 Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyesi. 2014-2016 TTB Merkez Konseyi II. Başkanı.

Raşit Tükel Kimdir | Neden Gözaltına Alındı

NELER OLMUŞTU?

Tabip odaları, Türk Tabipler Birliği (TTB)tarafından “hekimler adına” yapılan skandal açıklamaya karşı sert tepki gösterdi.

Aralarında İzmir, Denizli, Kocaeli, Kayseri, Konya, Isparta, Erzincan ve Ordu’nun da bulunduğu pek çok Tabip Odası, basın açıklamalarıyla “TTB bizi temsil etmiyor. Zeytin Dalı operasyonunda gönlümüz ordumuzladır” dedi. Kocaeli Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “Hekimlik bir yaşatma mesleğidir, bu yönden hepimiz savaşa karşıyız. Ancak bulunduğumuz coğrafyayı yeniden şekillendirmek isteyen emperyalist güçler tarafından sınırlarımıza yerleştirilen terör odakları egemenliğimizi tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ülkemizin bütünlüğüne yönelik olarak planlanıp uygulamaya konulduğu çok aşikar olan bu durumda, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü her şeyin önündedir!” denildi.

SAVAŞ DEĞİL TEMİZLİK

Erzincan-Sivas Tabip odalarıysa Diyarbakır Tabip Odası’ndan “Güneydoğu ve Doğu illeri adına” yapılan bildiriye karşı şu açıklamayı yaptı: “PKK/PYD denilen sivil halk katili bu örgüt ile ülkemiz savaşmıyor tam tersine kapımızın önünündeki pislikleri temizliyoruz. Mevcut hükümeti desteklersiniz yada desteklemezsiniz. Ancak mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır ilkesiyle hareket ediyoruz.” Ordu Tabip Odası da, TTB bildirisine karşı, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz, gerekirse bizler de cephede mehmetçikle omuz omuza çarpışmaya hazırız” duyurusunu yaptı.

SAĞLIK SEN'DEN SUÇ DUYURUSU

Sağlık - Sen tarafından Türk Tabipler Birliği’nin Afrin harekâtı hakkında yaptığı açıklamayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından önceki gün yapılan açıklamada Afrin harekatıyla ilgili, “Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Savaşa hayır, barış hemen şimdi” diye bir açıklama yapılmıştı. Memur-Sen’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) tarafından TTB’nin yaptığı bu açıklamayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Konuyla ilgili Ankara Adliyesi önünde bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ülkemizin her kritik aşamasında bazı sözde meslek örgütlerinin terör dili kullanarak terör savunuculuğu yaptığını söyledi. Bu örgütlerden birinin de TTB olduğunu dile getiren Memiş, “Milli konularda, milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen TTB, yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyor, terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı Cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

55 BİN HEKİM KARŞI ÇIKTI

TTB’ye bir tepki de 55 bin üyeli Doktorlar Kulübü’nden geldi. Hekimler, Facebook ve twitter üzerinden şu duyuruyu yaptı: “Biz 55.000 doktordan oluşan, ay yıldızlı bayrağa aşık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve asker arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin doktorları olarak, ülkemizin emperyalist ülkelerce tehdit edildiğinin farkındayız. Zeytindalı Operasyonunda, ülkemizin ve ordumuzun yanındayız, destekçisiyiz ve duacısıyız.

FETÖ VE PKK GİREMEZ

Aydınlık’a konuşan sitenin kurucusu Dr. Birol Öztürk, “TTB’nin açıklaması bizi temsil etmiyor. Türkiye’de her iki hekimden biri üyemiz. Bizim adımıza konuşması hoş değil. Partici değiliz. Ama buraya FETÖ’cülerle PKK’lılar giremez, dedik. Kavga etmek niyetinde değildik, ama TTB’nin son çıkışı bayağı canımızı sıktı... Ne iktidarın ne muhalefetin adamı olurum, diyoruz. Kimseyi de şu partiye oy verin demeyiz. Ama milletimize, devletimize, askerimize sahip çıkarız, arkasında dururuz “ dedi.
Türk Tabipler Birliği Zeytin Dalı Operasyonu Hakkında Ne Dedi

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ AFRİN OPERASYONU İÇİN NE DEMİŞTİ?

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'yi işgal ettiği Afrin'den temizlemek için büyük bir operasyona başladı. Askerlerimizin canını ortaya koyarak mücadele ettiği operasyona ise karşı çıkanlar var.

MİMARLAR VE DOKTORLAR ODASI ZEYTİN DALI'NDAN RAHATSIZ

Geçtiğimiz günlerde Zeytin Dalı Harekatı'na 16 STK desteğini açıklamış, Mimarlar Odası ve Doktorlar Odası sessizliğini korumuştu.

"SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR"

Operasyonla ilgili sessizliği bozan Türk Tabipler Birliği'nden bugün açıklama geldi.

"Savaş bir halk sağlığı sorunudur" başlığıyla yapılan açıklamada, her çatışmanın ve her savaşın sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açıp, insanı bir dramı beraberinde getirdiği belirtildi.

Türk Tabipler Birliği Zeytin Dalı Operasyonu Hakkında Ne Dedi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Son dakika! Yıllık Enflasyon rakamları 69,80 olarak açıklandı!
Son dakika! Yıllık Enflasyon rakamları 69,80 olarak açıklandı!
Güncel altın fiyatları ne kadar, Bugün altın kaç TL? 3 Mayıs güncel gram çeyrek altın fiyatları
Güncel altın fiyatları ne kadar, Bugün altın kaç TL? 3 Mayıs güncel gram çeyrek altın fiyatları
Vergi öderken kuyruğa son! Vergi borçlarınızı artık böyle ödeyeceksiniz
Vergi öderken kuyruğa son! Vergi borçlarınızı artık böyle ödeyeceksiniz
Bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur var mı, hava sıcaklıkları ne kadar olacak? 3 Mayıs 2024 Cuma hava durumu
Bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur var mı, hava sıcaklıkları ne kadar olacak? 3 Mayıs 2024 Cuma hava durumu
Çok Okunanlar
Güncel altın fiyatları ne kadar, Bugün altın kaç TL? 3 Mayıs güncel gram çeyrek altın fiyatları
Güncel altın fiyatları ne kadar, Bugün altın kaç TL? 3 Mayıs güncel gram çeyrek altın fiyatları
Bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur var mı, hava sıcaklıkları ne kadar olacak? 3 Mayıs 2024 Cuma hava durumu
Bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur var mı, hava sıcaklıkları ne kadar olacak? 3 Mayıs 2024 Cuma hava durumu
Vergi öderken kuyruğa son! Vergi borçlarınızı artık böyle ödeyeceksiniz
Vergi öderken kuyruğa son! Vergi borçlarınızı artık böyle ödeyeceksiniz
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Yorumlananlar
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne?  Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne? Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''