Saat 9'u 5 Geçe Türkiye'de Hayat Durdu

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda Türkiye'nin hemen her yerinde hayat durdu.

Saat 9'u 5 Geçe Türkiye'de Hayat Durdu

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda Türkiye'nin hemen her yerinde hayat durdu. Trafikte, metrobüslerde, sokaklarda, iş yerlerinde ve okullarda tüm vatandaşlar Ata için saygı duruşunda bulundu.

BAĞDAT CADDESİ'NDE DE HAYAT DURDU

Kadıköy'ün Bağdat Caddesi'nde de benzer görüntüler vardı. Saatler 9'u 5 geçe caddelerde, yollarda herkes saygı duruşuna geçti. Araçlarıyla seyir halinde olan bazı sürücüler Ata’ya saygı için araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE ARAÇLAR KORNA ÇALDI

Boğaziçi Köprüsü'nde Atatürk'ü anmak için saatlerin 09.05'i gösterdiği sırada çok sayıda araç, yol üzerinde bir anda durarak korna çalmaya başladı. Saygı duruşunda bulunan araç sürücüleri daha sonra yollarına devam etti.

SİRENLER ÇALDI, SAYGI DURUŞUNA GEÇİLDİ

Kızılay Meydanı'nda Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te çalan sirenlerle birlikte sürücüler araçlarından inerek, yayalar ise oldukları yerde durarak saygı duruşuna geçti. Kızılay Meydanı'nda görevli polisler de selam durdu.

E-5′te ve metrobüs hattında sürücüler araçlarını durdurdu. Araçlardan inenler 1 dakika süresince saygı duruşunda bulundu.

PLAZALARDA DA SAYGI DURUŞU

Antalya'da saat 09.05'te sadece sokaklarda, trafikte değil iş dünyasının bir araya geldiği plazalarda da hayat durdu. Kentin merkezi noktasındaki Etiler Mahallesi'nde bulunan A Plaza'da saatler Ata'nın ölüm dakikasını gösterdiğinde plazada çalışanlar, çalan sirenler eşliğinde, girişte bulunan Atatürk portresinin önünde saygı duruşunda bulundu, ardından İstikla Marşı'nı okudu.

Metrobüs üstgeçidinde bulunan yayalar da sirenlerin çalmasıyla birlikte oldukları yerde durarak saygılarını gösterdi. İnşaatlarda çalışan işçiler de saygı duruşuna katıldı.

EDİRNE'DE SAYGI DURUŞU
Edirne'de vatandaşlar saatler 09.05'i gösterdiğinde, saygı duruşunda bulundu. Bazı vatandaşlar aracından inerek saygı duruşuna katıldı.

İZMİR'DE SAYGI DURUŞU
İzmir'in Basmane meydanında sirenlerin duyulmasıyla vatandaşlar arabalarından inerek Atatürk'ü andı. Bazı vatandaşlar Türk bayrağını yarıya indirdi. İzmirlilerin 1 dakikalık saygı duruşunun ardından trafik normale döndü.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN