Şadi Yazıcı: "En kötü demokrasi en iyi cunta yönetiminden iyidir"

Tuzla Belediyesi Meclisi ve siyasi partilerin ilçe teşkilatları demokrasiye karşı girişilen hain darbe girişimini kınamak için olağanüstü toplandı. Mecliste konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “En kötü demokrasi en iyi cunta yönetiminden iyidir

Şadi Yazıcı: "En kötü demokrasi en iyi cunta yönetiminden iyidir"

Tuzla Belediyesi Meclisi ve siyasi partilerin ilçe teşkilatları demokrasiye karşı girişilen hain darbe girişimini kınamak için olağanüstü toplandı. Mecliste konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “En kötü demokrasi en iyi cunta yönetiminden iyidir” dedi.

Tuzla Belediyesi Meclisi halkın iradesine ve egemenliğine yapılan darbe kalkışması nedeniyle olağanüstü toplandı. Meclisin açılış konuşmasını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptı. Meclis salonunda her koltuğa toplantı öncesi bayrak konulurken darbe kalkışması esnasında şehit olan polis, darbe karşıtı asker ve sivil vatandaşlar için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Mecliste grubu bulunan AK Parti ve CHP grup başkan vekillerinin imzaladığı ve mecliste grubu bulunmayan MHP, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’nin de destek verdiği ortak deklarasyon okundu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediye Meclisi Ortak deklarasyonuna destek veren siyasi partilerin ilçe başkanlarına birlik ve beraberlik içerisinde olduklarından dolayı teşekkür etti. Ortak Deklarasyonun okunmasının ardından partiler adına grup başkan vekilleri konuşma gerçekleştirdi.

CHP grubu adına konuşma yapan Önder Polatoğlu, "Halkımızın yürekli direnişi ile bu ahlaksız girişim önlenmiş ve püskürtülmüştür" diyerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Polatoğlu konuşmasına “15 Temmuz gecesini değerlendirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi gurubu adına söz almış bulunmaktayım. Değerli arkadaşlar 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisine sızmış ve yuvalanmış bir gurup demokrasi ve halk düşmanı sözde asker tarafından darbe ile ele geçirilmeye çalışılmıştır. Bunu yapmaya çalışanları, onlara yardım ve yataklık içinde olanları ve bunların oralarda palazlanmaları olanak sağlayanları Cumhuriyet Halk Partisi gurubu adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
15 Temmuz gecesi asker ve polis, halkla asker karşı karşıya getirilmiştir. Tarih boyunca darbeciler bu dünyada siyasal iktidarları yanlış yapmaya zorlanarak, adaletsiz bir hukuk oluşmasını, sosyal devletin ortadan kaldırılmasını, din ve inanç özgürlüklerinin zedelenmesini toplumda derin kutuplaşmalar oluşmasını basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasını, bastırılmış bir toplum yapısının oluşturulmasını, sinsice desteklemiş ve böyle bir ortamın oluşmasını sağlamaya çalışmışlardır. Darbeciler harekete geçtikten sonra küçültülseler de başarısız kılınsalar da maalesef toplumda telafisi olmayan haciz sonuçlar bırakmaktadırlar.

Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun. Demokratik Parlamenter sisteme inanmış ve gönülden bağlı, siyasi partilerimizin duyarlı davranışı ile halkı doğru bilgilendirme mücadelesi verirken haksızlığa uğradıklarını düşünen medyamızın tüm kırgınlıklarını kenara bırakarak verdikleri saygın demokrasiye sahip çıkma mücadelesi ile bu birlikten güç alan ve cesaret kazanan, halkımızın yürekli direnişi ile bu ahlaksız girişim önlenmiş ve püskürtülmüştür.
Değerli arkadaşlar içinde emniyet görevlilerimizin de olduğu 208 yurttaşımız hayatını kaybetti 20 asker öldü. 1500 e yakın yurttaşımız yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Değerli meclis üyelerim başta 1. derecede sorumluluk sahibi olarak mevcut siyasal iktidarı ve toplum kesimlerini bu halden ders çıkarmaya davet ediyoruz. Özgürlüklerin yolunu açmak hukukun üstünlüğüne ve kuvvetler ayrılığına dayalı, bir adalet düzeninin uyuşmasını sağlamak laik demokratik düzenin koruyucu ve kollayıcı önlemler almak demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmak bu siyasal iktidarın görevi olmalıdır.
Hukukun üstünlüğüne ve kuvvetler ayrılığına dayalı bir adalet düzeninin oluşmasını sağlamak laik demokratik düzeni koruyucu ve kollayıcı önlemler almak demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak bu siyasal iktidarın görevi olmalıdır. Toplumdaki kutuplaşmayı ortadan kaldırmak kendi gibi düşünmeyenleri anlayışla karşılamak ve anlamaya çalışmak bu siyasal iktidarın görevi olmalıdır. Yaratılan dayanışma ve uzlaşma ortamından yararlanarak toplumda kardeşliği sağlayacak yeni politik adımlar atmak yine bu siyasi iktidarın görevi olmalıdır. Bir zafer sarhoşluğu ve şımarıklığı içerisine girerek toplumda kin ve nefret tohumları ekecek davranışlara yeltenen kesimlere fırsat vermemek yine bu siyasi iktidarın görevi olmalıdır. Halkı karşı karşıya getirmeye çalışan çıkarcı provokatörlere mani olmakta yine bu siyasi iktidarın görevi olmalıdır. Unutulmamalıdır ki bu darbeci faşistler birçok kurumu karşı karşıya getirdiler. Ama asla halkı karşı karşıya getiremediler. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bu faşist darbe girişimini bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Milletin iradesiyle oluşmuş parlamentoya, Cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı bundan sonra da girişilecek her türlü sivil ve askeri darbeye bütün gücümüzle karşı duracağımızı bu vesile ile buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Yüce meclisi saygıyla selamlıyorum.” şeklinde devam etti.

Milletin Egemenliğine Yönelik Bu Saldırıya Girişenlere Bedeli En Ağır Şekilde Ödetilecektir
AK Parti grubu adına konuşma yapan Mehmet Kinsiz demokrasi ve halk iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu belirterek “ Bizler 15 Temmuz 2016 Cuma günü tarihimize kara bir leke olarak geçecek darbe girişimine karşı meclis üyeleri olarak tek yürek olduğumuzu göstermek amacıyla buradayız. Bu vesileyle şahsım ve grubum adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Biz AK Parti grubu olarak aziz milletimizin kendisine milli iradeye devletimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini ve saldırıları şiddetle kınıyoruz. Milletimiz darbenin karşına durmuş ve kanlı darbe girişimi engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgüyü ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız. Halkımızın darbe girişimine karşı sergilediği kararlılık demokrasinin daha da gelişmesi adına son derece değerlidir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize ve milli iradeye uzanacak her el karşısında halkımızın demokrasi adına çelikten iradesini bulacaktır. Bu irade milletimizin demokrasiye sarsılmaz inancını yansıtmayı sürdürecektir. Her mecrada olduğu gibi bizimde bu ortak tavrımız milli iradeyi ve milletimizi daha da güçlendirecektir. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Silahlı kuvvetlerimiz, Emniyet güçlerimiz ve devletimiz tüm unsurlarıyla görevinin başındadır. Millete ve egemenliğine yönelik bu saldırıya girişenlere bedelinin en ağır şekilde ödetileceğinden hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ve demokrasi ve halk iradesinin her şeyin üzerinden olduğu gerçeği bir kez daha görülmüştür. Bizler parti olarak farklı görüşlerde olabiliriz. Dünya görüşlerimiz aynı olmayabilir ama hepimiz milli iradenin yereldeki temsilcileri olarak her zaman demokrasinin yanındayız. Demokratik tepki sınırlarını aşan ülkemize yakışmayan şiddet eylemlerinden de uzak durulmasını halkımızdan özellikle rica ediyoruz. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun diyoruz. Bu duygularla demokrasimize kast etmeye yönelik bu hain girişimi tekrar kınıyor bu girişimi sonuçsuz bırakmak için her türlü çabayı sarf eden kurumlarımıza ve her bir vatandaşlarımıza en samimi duygularımla şükranlarımı sunuyor şahsım ve grubum adına herkesi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Başkan Yazıcı: En kötü demokrasi en iyi cunta yönetiminden iyidir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “ Bir arada olduğumuzda neler başarabileceğimizi sadece Türkiye’de değil bütün dünyaya gösterdik” diyerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Yazıcı konuşmasına “Bugün meclis başkanı olarak Tuzla Belediye başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ve demokratik parlamenter sistemine karşı yapılmış bir darbe kalkışmasının olağan üstü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve Büyük Şehir Belediyesi Meclisi’nde yapılan toplantıların seçilmiş olan 240 bin Tuzla halkı adına ve seçilmiş olan ve yerel belediyemizin organlarından en önemli organlarını olan meclisimizin belediye başkanı olarak yerel organlarımızın da elçisi olarak buradayız. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki şehitlerimiz canımızı yakmaktadır. Allah bize bir daha bugünleri yaşatmasın diyorum. Bütün bunların yanında bu işin asla bir siyasi partinin işi olmadığını tamamen bütün ülke meselesi olduğunu herkes çok iyi bilmelidir. Çünkü biliyoruz ki en kötü demokrasi en iyi cunta ve diktatörden daha iyidir diye böylesine güzel sözler var. Ülke ve millet olarak demokrasimizi geliştirmemize demokrasimizi daha iyi noktaya getirilmesi konusunda hep birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışacağız ve gayret edeceğiz. Her şeyin bundan sonra daha iyi olmasını ve bir milat olmasını diliyorum. Tuzla halkı adına seçilmişler olarak bizlerde Tuzla kapımızın önü Tuzla sınırlarımız ve bundan sonrada bugüne kadar yapmaya çalıştıklarımızı daha büyük bir gayretle birlikte birliğimizi beraberliğimizi daha çok güçlendirecek olan çalışmalarımızı inşallah Tuzla Belediye Meclisi olarak sizlerle beraber Tuzla Belediye başkanı olarak bende bütün çalışmalarda yer almaktan onur ve gurur duyacağıma inanıyorum. Tabi ki şehitlerimiz var. Ama bu tür olağan üstü hadiselerde vatandaşın tepki koyarak tarih yazdığı durumlarda vatandaşın sokaklarda olması hala olması gerektiği düşüncesiyle bazı çağrılar yapılıyorlar. Bunların asla kutlama ve benzeri bir şey gibi görünmesini asla istemiyorum. Bir tane bile şehit varken kutlama yapmanın bizim milletimize bizim medeniyetimize uygun olmadığını çok iyi biliyoruz. Ama sokakların tüm demokratik kurumların asla boş bırakılmaması gerektiğini hala kalkışma durumunda olabilecek olağan üstü olmuş olsa belki amaçlarına ulaşabilecek olsa küçük grupların harekete geçmesini engelleyen halkımızın hala sokaklardan ayrılmaması gerektiği gibi bir emniyet yetkililerimizin güvenlik görevlilerimizin ve bütün Türkiye Cumhuriyetinin kamu kurum ve kuruluşlarının bu konudaki uyarıları nedeniyle halkımızın sokakta olması arzusu yaşanmaktadır. Bundan dolayı Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak, Tuzla Belediye Başkanı olarak öylesine kendi meclisinin bombalanmasını kendi halkının üzerine kurşun sıkılmasını hep beraber lanetledik. Ve ben gerçekten bundan elim duyuyorum üzüntü duyuyorum. Ama inşallah bunun da demokratik kültürümüz için demokratik parlamenter sistemin daha da çok gelişmesi için bir fırsat olacağına inanıyorum. Karamsar olmak hiç te zor değil. Mühim olan bütün bir kaos ortamından sonra hep beraber geleceğe daha umutla bakabilmektir. Daha birlikte bakabilmektir. Bir ve beraber olduğumuzda biraz önce siyasi parti ilçe başkanlarıyla da bir aradaydık. Ve bir arada olduğumuzda neler başarabileceğimizi sadece Türkiye’de değil bütün dünyaya gösterdik. Bizim birliğimizin ve beraberliğimizin neleri başarabileceğinden bunu görenlerin bu birlik ve beraberliği bozmak için daha çok çalışacaklarını bildiğimiz için biz daha çok birlik beraberlik için çalışmamız gerektiğine yürekten inanan bir kardeşiniz olarak ben çok teşekkür ediyorum. Bütün gruplardaki Adalet ve Kalkınma Partisi grubuna, Cumhuriyet Halk Partisi grubuna Tuzla halkı adına teşekkür ediyorum.
Ve şunu da çok iyi biliyoruz ki demokratik yaşam halkın talep ve istekleri ile şekillenmelidir. İnşallah biz meclisimizle berber partilerimizle beraber sivil toplum kuruluşlarımız ile beraber belli periyotlarda bunun onun istek ve talepleri ile şekillenen Tuzla’da demokratik kültürün bizim kapımızın önünde geliştirme konusunda meclis üyelerimizden ve bütün siyasi partilerimizden rica ettim. Bunun mutlaka olması gerektiğini sürekli diyalog halinde olmamız gerektiğini mülkün mertebede bunun için gayret sarf ettiğimi ama bundan sonra bu konuda ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini inşallah siz değerli meclis üyemizin katkısı ile bunu yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Tarihi ile şehidi ile bütün tedbirlerini almıştır ama bu kalkışmayı tekrar bende Tuzla meclisimiz gibi bu yerel meçlisin bir organı olarak Tuzla Belediyesi başkanı olarak ta bende bu işi kınıyorum ve inşallah rabbim bu açıları bize yaşatmaz ve inşallah tarihte büyük açılar büyük badireler atlatmış bu toplumun, bunu da çok kısa sürede atlatarak daha büyük daha demokratik parlamenter sistemine demokrasisine, Cumhuriyetine ve bir insan için çok önemli olan özgürlüğüne pranga vurmaya çalışanlara en güzel cevabı veren halkın dikkate alınmadan artık kimsenin hesap yapamayacağını da buradan duyurmuş olduk. Tuzla halkımızda bunu duyurdu Tuzla meclisimiz duyurdu İstanbul Türkiye duyurdu ve inşallah bundan sonra herkes de bunu duyacaktır. Bu dediğim gibi bir siyasi parti meselesi değil ülke meselesidir ve kendi demokratik yaşamını daha iyi noktaya getirmek için gayret ve çabamızı sürdüreceğimizi ve üstümüze düşen görevimizi sonuna kadar yapacağımıza inanıyorum. Özellikle de büyük aşkların, büyük mücadelelerin, büyük hareketlerin büyükte riskleri vardır. Bu riski göze almış olan o halkın mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bazı şeyler için bazı hadiseler milattır. İnşallah yerel meclisimizin İstanbul meclisimizin Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün bağımsız kurumların yasamanın yürütmenin yargının da hep beraber daha çok kenetlenerek ülke ve milletimizin daha iyi noktaya gelmesinin ben de temenni ediyorum. Tekrar katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum dışarıda gurubu olmadığı halde dışarıda destek veren siyasi partilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde devam etti.

TUZLA BELEDİYE MECLİSİ ORTAK DEKLERASYONU
Bizler Tuzla Belediye Meclisi çatısı altında Ak Parti ve CHP Grubu olarak Aziz Milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.
Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk Demokrasi Tarihine bir kara leke olarak girmiştir.
Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdire ziyadesiyle hak etmektedir.
O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.
Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.
Türkiye Büyük MİLET Meclisimizde ki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Tuzla Belediye Meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.
Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.
Tuzla halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız.
Türkiye’de hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun.
Bu şanlı direniş sırasında milletimizi aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Tüm Türkiye’de 265 vatandaşımız şehit olmuş, 1440 vatandaşımız da yaralanmıştır.
Darbeye direnirken şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Son Haberler
Kritik kabine toplantısı tamamlandı: İşte Cumhurbaşkanı’nın dikkat çeken açıklamaları…
Kritik kabine toplantısı tamamlandı: İşte Cumhurbaşkanı’nın dikkat çeken açıklamaları…
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Antalya’da kan donduran cinayet! Bıçaklayarak öldürdüğü karısını, İngiltere’ye gönderdiğini söyledi!
Antalya’da kan donduran cinayet! Bıçaklayarak öldürdüğü karısını, İngiltere’ye gönderdiğini söyledi!
Konya’da 'U' dönüşü yapan tıra çarpan motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi!
Konya’da 'U' dönüşü yapan tıra çarpan motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi!
Çok Okunanlar
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Yorumlananlar
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…