Sahabe ne demek?

Fıkıh usulü bilginlerine göre, Hz. Peygamber'e yetişip ona iman etmiş ve örfen arkadaş denebilecek bir süre onunla birlikte bulunmuş kimseye sahabe denir.

Sahabe ne demek?

Sahabeden intikal eden fetvaların ve onların fıkhî görüşlerinin şer‘î bir delil sayılıp sayılmayacağı fakihler arasında ayrı bir tartışma konusu olmuştur. Rey ve ictihad ile bilinemeyecek konularda sahabe sözünün sünnet kapsamında değerlendirilmesi, rey ve ictihad ile bilinebilecek konularda ise sahâbî sözünün bağlayıcı sayılmaması görüşü hâkimdir.

Bununla birlikte daha sonraki dönem müctehidleri, hüküm verirken Sahabeden nakledilen fetvalara ayrı bir değer atfetmişler özellikle tüm sahâbî görüşlerinin dışına çıkmamaya özen göstermişlerdir. Dört halifenin görüş ve uygulamaları da amelî değeri ve daha sonraki dönemlere uzanan kalıcı tesirleri sebebiyle fıkıh literatüründe ayrı bir önemi haiz olmuştur.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı

bdc84lnc.jpgevden-cikarken-okunmasi-gereken-dualar-nelerdir-1517559069-2295.pngdiyet-sinav-duasi-var-mi-fiili-dua-ne-demektir-13573459-3539-amp.jpg

79
0
3
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡