Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? Sandık Görevlisi Ücretleri ne kadar?

Yaklaşan erken seçim kararı ile sandık başında görev alarak ek ödeme almak isteyen başta memurlar olmak üzere her kesimden insanın sağlaması gereken belli başlı kurallar vardır. Sandıklarda görev almak isteyenlerin yapacağı iş ve işlemler;

Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? Sandık Görevlisi Ücretleri ne kadar?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından organize edilen ve koşulları sağlayan tüm partilerin katılabildiği genel seçim 2019 tarihinde yapılması beklenirken erkene alınarak 24 Haziran 2018 tarihine alındı. YKS tarafından belirlenen kişilerce sandık başında seçmene yardımcı olmak için görevlendirilen sandık görevlileri usulüne uygun olarak bu görevi yerine getirdikleri takdirde hükümet tarafından seçimden önce belirlenen ücretin sahibi olurlar. Ek gelir olarak görülen ve seçim gününü boş geçirmek istemeyenlerin gönüllü olarak başvurabildiği bu görevi almak için YSK'nın belirlediği koşulları sağlamak gerekiyor.

SANDIK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

İnternet üzerinden sandık kurulu görevlisi olmak için başvuru yapmanız mümkündür. YSK sitesine girerek sandık görevlisi olmak adına kendi başvurunuzu hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bilgilerinizi doğru doldurmanız halinde siz de değerlendirilen adaylar arasında yer alacaksınızdır.

    İdare amirleri, zabıta amir ve memurları
    Askeri Ceza Kanunu’nun 3. Maddesinde yazılı (sivil memurlar da dahil) askeri şahıslar
    Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar

Yukarıda belirtilen branşlarda olmayan kişiler sandık görevinde bulunabilmektedir.

Görev alacak kişilere verilecek ücretlerde ise kurs verilen sandık kurulu başkanına 3, memura 2, siyasi parti üyelerine 1 adet gündelik ödenecek.

Buna göre; erken seçimde görev alacak sandık kurulu başkanı eğitim alırsa 306 lira (3 günlük), sandık görevlileri eğitim alırsa 186 lira (2 günlük) ücret ve bina sorumluları eğitim alırsa 306 lira (3 günlük) alacak.

Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? Sandık Görevlisi Ücretleri ne kadar?

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡