Şarıkamış şehitleri unutulmadı

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümünde şehitler unutulmadı. Ülkenin birçok şehrinde etkinlikler düzenlendi.

Şarıkamış şehitleri unutulmadı

Enver Paşa komutasında 100 yıl önce 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik’i anmak için 7′den 70′e her yaştan binlerce kişi şehitlerine yürüdü.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olmasına karşın Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 30 bin kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış’ın Kızılçubuk Köyü’nde buluştu.

BOLU'DA, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜLER

Bolu’da biraraya gelen yaklaşık 100 kişi, Türk bayraklarıyla yürüyüp Sarıkamış şehitlerini andı.

Sarıkamış Harekatı’nın 100′üncü yıl dönümü nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce yürüyüş düzenlendi. 17 Temmuz Spor Salonu önünde toplanan, aralarında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ve öğrencilerin bulunduğu yaklaşık 100 kişi, anma yürüyüşüne katıldı. ‘Asrın yürüyüşünde gök Allahuekber, yer Allahuekber’ yazılı pankart açarak Türk bayrağıyla yürüyen grup marşlar söyledi. Yaklaşık iki kilometrelik anma yürüyüşü, Belediye Meydanı’nda son buldu.

ANTALYA'DA ÖĞRENCİLER SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Antalya’da biraraya gelen 17 okuldan yaklaşık 2 bin öğrenci, Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen on binlerce Mehmetçik’i yürüyerek andı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Gençlik Merkezi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sarıkamış şehitleri Asım’ın Nesli Asrın Yürüyüşü’ adlı etkinlik kapsamında Antalya’daki 17 okuldan 2 bin civarında öğrenci, Cumhuriyet Meydanı’nda biraraya geldi. Meydanda yapılan törende saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan gençler, ellerindeki Türk bayrakları ile Işıklar Caddesi’ne yürüdü. Gençler yürüyüşte, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganı attı.

Yürüyüşün ardından etkinlik kapsamında Atatürk Spor Salonu’nda dua okundu ve tiyatro gösterisi yapıldı. Etkinlikte yağlı buğday çorbası ile üzüm hoşafı dağıtıldı.

TOKAT'TA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜYÜŞ

Tokat’ta Sarıkamış Harekatı’nın 100′üncü yıl nedeniyle düzenlenen anma yürüyüşüne katılan yüzlerce kişi, Garnizon Şehitliğindeki şehit mezarlarına karanfil ve Türk bayrağı bıraktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü' Tokat’ta saat 10.00′da Gaziosmanpaşa Stadyumu önüne başladı. Yürüyüşe yaklaşık 1500 kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinden Erenler Mahallesi’nde bulunan Garnizon Şehitliğine kadar ellerinde Türk bayrağı ile birlikte yürüdü. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş sırasında, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atıldı. Garnizon Şehitlik Anıtı’nda son bulan yürüyüş sonrası, İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından tüm şehitler için dua edildi. Yürüyüşe katılanlar, şehit mezarlarına karanfil ve Türk bayrağı bıraktı.

ÇANAKKALE'DE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Çanakkale’de, Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüyüş ve tören düzenlendi.

Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Asım’ın Nesli Asrın Yürüyüşünde” isimli Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Oluşturulan kortejde Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, Gençlik Merkezi üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı. Korteje katılanlar Sarıkamış türküleri eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile Demircioğlu Caddesi, Atatürk Caddesi, Balıkesir Caddesi, Piri Reis Caddesi ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahından Morabbin Parkı’na kadar yürüdü.

ADIYAMAN'DA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Adıyaman'da, Sarıkamış Harekatın 100′üncü yılı nedeniyle yürüyüş düzenlendi ve dualar edildi.

Öğle saatlerinde Mimar Sinan Kültür Parkı önünde toplanan kalabalık ellerinde Türk bayrakları ile Valilik binası önüne yürüdü. Valilik önünde İstiklal Marşı okuyan kalabalığa konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Bizim tarihimizde zaferler kadar acılar da büyük bir yer tutmaktadır. Bu vatan uğruna Sarıkamışa’a giden Diyarbakırlı Trabzonluya, Hakkarili Edirneliye ve Adıyamanlı Kırşehirli askerler birbirlerine sarılarak şahadet mertebesine ulaşmıştır. O isimsiz kahramanlar bizlere kardeşliğin nasıl olacağını gösterdiler. Bundan 100 yıl önce vatan için şahadet şerbeti için şehitlerimiz bu gün millet tasavvufunu şekillendiren kahramanlarımızdır. Bir ülke kendini vatan uğruna feda etmeye hazır insanlara sahip olduğu sürece asla yıkılamaz" dedi. Kalabalık, konuşmanın ardından şehitler için hep birlikte dua etti.

ZONGULDAK'TA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü yıldönümünde, donarak şehit olan on binlerce asker için Zonguldak’ta anma yürüyüşü düzenlendi.

Milli Egemenlik Caddesi’ndeki Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüşe İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, muharip gaziler, sağlık görevlileri, bazı sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve sporcular katıldı. Yürüyüşe katılan 300 kişi ellerinde Türk bayrakları ve ‘Dedeciğim ben geldim’, ‘Sarıkamış ayazdır’, ‘Sarıkamış yaramdır’, ‘Sarıkamış boramdır’, ‘Sarıkamış destanı kalmasın anılarda’ ve ‘Sarıkamış destandır’ yazılı döviz taşıdı. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen kalabalığa vatandaşlar alkışlarla sürücüler ise korna çalarak destek verdi. Şehitler Anıtı’nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Şehitler Anıtı’na karanfil bırakıldı.

2 BİN 100 METRE RAKIMDA 150 METRELİK TÜRK BAYRAĞI

Sarıkamış'ta 100 yıl önce düzenlenen harekatta şehit düşen Mehmetçikler, Kahramanmaraş’ta 2 bin 100 metre rakımda 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açılarak dualarla anıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’n bağlı Gençlik Merkezi ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği tarafından Sarıkamış Harekatı’nın 100′üncü yıldönümü nedeniyle Ahir Dağı’nda anma programı düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte 2 bin 100 metre rakımdaki Yedikuyular Mevkii’nde bir araya gelen grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Kalabalık, daha sonra karlı dağın yamacında 2 kilometre yürüyerek 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘hilal’ oluşturdu.

Etkinliğe katılanlar mutlulu olduklarını, şehitleri dualarla andıklarını söyledi. Program, Sarıkamış’ta donarak şehit olan Mehmetçiklere dua edilmesinin ardından sona erdi.

KIRIKKALE'DE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Kırıkkale'de, Sarıkamış harekatının 100. yılı nedeniyle ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ anma etkinliği düzenlendi. Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikte şiirler okundu, dualar edildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Kırıkkaleliler, Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen 60 bi mehmetçik için anma programı düzenledi. İstiklal Marşı ve Kuran okunmasıyla başlayan etkinlikte, Sarıkamış şehitleri için indirilen 1024 hatimin duası İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yapıldı. Fen Lisesi öğrencileri Bürşa Akpınar, Selin Küçük, Enes Musa Cilasun da ‘Sarıkamış’ta Yüz Yıl’ isimli şiirleri okudu.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ERCİYES'TE ANILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organize ettiği, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği 1914’te Sarıkamış Harekatı’nda yaşamını yitiren şehitleri anmak için düzenlenen ’100’üncü yılda Sarıkamış Yürüyüşü’ Erciyes Dağı’nda düzenlendi.

Erciyes Dağı Tekir Yaylası’nda planlanan anma yürüyüşü için çok sayıda kişi, kent merkezinden otobüslerle dağa çıkarıldı. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı 3 kilometrelik yürüyüşe, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, ilçe belediye başkanları da katıldı. Sarıkamış şehitlerini temsil etmesi amacıyla dönemin askeri kıyafetleri giydirilmiş öğrencilerin önde olduğu yürüyüşte tekbir getirildi, Sarıkamış Türküsü’nü söyledi.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UŞAK'TA ANILDI

UŞAK’ta, Sarıkamış harekatın 100′üncü yıl dönümü nedeniyle Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği yürüyüşle şehit olan askerler anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşe Uşak Valisi Serdar Yavuz, AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Osman Küçük, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, çok sayıda asker ve vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan yürüyüş Karaağaç Mahallesi'ndeki Anıt Tepe’de son buldu. Yürüyüş sırasında askerler büyük bir Türk bayrağı, gençler de 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı eşliğindeki yürüyüş sonunda, protokol üyeleri ile katılımcılara tarhana çorbası ikram edildi. Anıt Tepe’deki Türk bayrağı önünde devam eden program, Kuran okunmasının ardından şiir ve müzik dinletisi ile devam etti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”