Şehit abisinin tabutunun üstüne yattı

Iğdır'da şehit edilen 13 polis memurundan biri olan Burak Zor'un kardeşi, abisinin tabutunun üzerinden zorlukla alındı.

Şehit abisinin tabutunun üstüne yattı

Iğdır'ın Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola daha önceden döşedikleri yaklaşık 1 ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit düşen 13 polisten biri olan Burak Zor'un cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından Ankara üzerinden askeri uçakla bu sabah saat 06.30 sıralarında Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirildi.

KARDEŞİ TABUTUN ÜSTÜNE YATTI

Şehit polisi havaalanında Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, emniyet mensupları, askeri erkan ve şehit ailesi karşıladı. Gözyaşlarının sel olduğu karşılama töreninde askeri uçak havaalanına inip kapısını açtığı sırada koşarak uçağa giren şehit polisin kardeşi Ercan Zor, uçağın içindeki ağabeyinin tabutunun üzerine sarıldı. Şehit Burak Zor'un tabutu daha sonra tören mangası tarafından omuzda taşınarak cenaze aracına konuldu.

EŞİ FENALAŞTI

Uçakla birlikte kucağında 1.5 yaşındaki oğlu ile gelen şehit polisin eşi Cansu Zor baygınlık geçirince tekerlekli sandalyeye konularak sağlık görevlilerinin müdahalesi için ambulansa götürüldü. Şehidin annesi Arzu ve babası Zikri Zor da tören sırasında gözyaşlarına boğuldu. Şehit babası Zikri Zor, tören mangasının taşıdığı oğlunun fotoğrafını öpüp 'Ah yavrum. Yaktın beni yavrum' diyerek gözyaşı döktü.

ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLECEK

Sağanak yağmur altında düzenlenen tören sonrasında Burak Zor'un cenazesi konvoy eşliğinde Kıranköy Mezarlığı gasilhanesine götürüldü. Şehit polisin bugün evinin önünde helallik alındıktan sonra Samsun Büyük Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Kıranköy Polis Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN