Son Dakika: İzmir Korkuyla Uyandı

İzmir'de bu sabah Saat 8:13'de 4,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Foça ve Karaburu arasında bu sabah gerçekleşen depremden sonra, aynı bölgede 3.9'luk bir artçı sarsıntı daha gerçekleşti.

Son Dakika: İzmir Korkuyla Uyandı

İzmir ve çevresinde saat 08:13'de meydana gelen deprem korkuttu. Sabah saatlerinde vatandaşları uykusunda yakalayan deprem vatandaşları paniğe sürükledi. Kandilli rashathanesi son deprem verilerini paylaştı... Deprem İzmir çevresindeki birçok ilden hissedildi. Manisa, Denizli, Balıkesir, Aydın depremi hissetti...

İzmir'de saat 8:13'de meydana gelen deprem 10 saniye civarında sürdü ve halkın korkmasına yol açtı. Kandilli rasathanesi verilerine göre yerin 16.8 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.8 olarak ölçüldü.

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Deprem İzmir çevresindeki birçok ilden hissedildi. Manisa, Denizli, Balıkesir, Aydın depremi hissetti.

İZMİR'DE ÇOK SAYIDA KAÇAK YAPI VAR

Sayıştay raporuna göre deprem kuşağındaki İzmir’de binaların yüzde 65’inin kaçak olduğunu, güvenli olmayan bina sayısının 30 ilçede 313 bin olduğunu ve şehrin nüfusunun 2050 yılında 8 milyona ulaşacağını belirten Aslan, “Bu kenti yangınlardan diriltip tekrar kurduk. Ancak Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı bu kente iyi bakmadık. Binalarımız çürük. İçlerinde hiçbirimiz güvende değiliz. Dönüşüm fırsatını kaçırırsak geleceğimiz de olmayacak. Çocuklarımızı çürük binalarda bir gelecek kurmamız imkansız. Onları ölümün kucağından kurtaralım. Dönüşüm için herkes üzerine düşeni yapsın” dedi. Bugüne kadar İzmir’e 2 milyar dolarlık yatırım yapan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile İzmir’in yapı haritasını çıkardık. Aslan, “İzmir’e yol haritası” olacak görüşlerini Milliyet Ege’ye açıkladı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡