SSK Hizmet Sorgulayacaklar Dikkat

SGK - SSK sorgulamak isteyenler bu habere dikkat. Çalışan kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigortalı olarak güvence altına alınmaktadır.

SSK Hizmet Sorgulayacaklar Dikkat

Sigortalı olarak çalışan bu kişilerin, belli kriterler sağlandığı takdirde emeklilik dönemi gelmekte ve Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden emekli olabilmektedir. TC kimlik no ile SGK-SSK sorgulamak isteyenler bu habere dikkat. Çalışan kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigortalı olarak güvence altına alınmaktadır.


Bunun için kişilerin sigorta hesaplarını kontrol ederek ne kadar primleri olduğunu öğrenerek Sosyal Güvenlik Kurumu emeklisi olabilmek için emeklilik hesaplaması yapması gerekir. Bu hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinden sunulan E-SGM portalı sayesinde SGK hizmet dökümü alınabilmektedir. SGK hizmet dökümü alındığında, kişinin sigorta yapıldığı ilk günden itibaren tüm sigorta bilgileri ayrıntılı bir şekilde verilmektedir. Bu sayede gerek emeklilik gerekse de sigortalıya ait başkaca bilgilere ulaşmak için tüm sigorta geçmişi görülebilir.

SSK SORGULAMA - SSK GÜN SORGULAMA - SSK HİZMET SORGULAMA

E-SGM Portalı

Kişiler SGK hizmet dökümü için E-SGM portalına giriş yapmalıdır. E-SGM portalı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete sokulmuş resmi bir portaldır ve yapılan sorgulamalarda Sosyal Güvenlik Kurumu bilgileri kullanılmaktadır. Bu nedenle alacağınız bu bilgiler, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlandığı için güvenilirdir ve kişilerin sigortalılık gibi işlemlerini bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu sitesi üzerinden yapması çok daha yararlı olmaktadır. E-SGM sitesine giriş sırasında kişilerin bir takım bilgilerini sisteme girmesi gerekmektedir. Bu sayede sorgulama ekranları8na ulaşmak mümkün olmaktadır. Bunun için T.C. kimlik numarası, doğum yeri ve tarihi, cilt numarası gibi kişisel bilgilerin girilmesinin ardından sigorta sorgulama ekranlarına ulaşabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta, kimin sigorta bilgileri öğrenilecekse, sisteme de o kişinin bilgileri ile giriş yapılması gerekmektedir.

SGK Hizmet Dökümü Alma

Sisteme giriş yaptıktan sonra menü üzerinden gerekli bağlantılara ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü almak için menüde yer alan hizmet bağlantısı üzerinden 4A ya da 4B arasından seçim yaparak SGK hizmet dökümünüzü alabilirsiniz. 4B BağKur’lu olarak güvencesi olan kişiler için, 4A ise normal sigortalı çalışanlar için geçerli bir sigorta türüdür. Bu nedenle hangi işte çalışıyor ve sigorta türünüz ne ise, bu 4A ve 4B seçimini ona göre yapmanız gerekmektedir. Seçiminizi yaptıktan sonra sigorta hesabınız ile ilgili tüm bilgiler sistem tarafından otomatik bir şekilde sunulacaktır. Bu ekranda, aylık ve yıllık bazda tüm bilgiler prim ve kazanç üzerinden tablo halinde hazırlandığı için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri bu SGK hizmet dökümü üzerinden öğrenmeniz mümkündür. Bunun yanında hangi ay ne kadar sigortalı olarak gösterildiğinizi de yine aynı tablo üzerinden öğrenmeniz mümkündür.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡