Steno ne demek, TDK'ya göre Steno kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımız boyunca çok farklı kelimelerle karşılaşmakta ve anlamını araştırmaktayız. Steno karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Steno ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Steno kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Steno ne demek, TDK'ya göre Steno kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Sohbet esnasında konuştuğumuz kişiler bizim kelime dağarcığımızda bulunmayan kelimeler kullanabilmektedir. Steno ne demek? Steno TDK'ye göre sözlük anlamı ne demektir? Detayları sizin için inceledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi steno kelimesi. Peki steno ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre steno nedir, steno kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

STENO NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Steno kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Steno kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre steno kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Söylenen sözleri söylendiği kadar çabuk yazmaya elverişli, kısa ve yalın işaretlerden oluşan yazı yöntemi, stenografi
- Bu yazı yöntemini kullanarak herhangi bir metni konuşma hızıyla yazan kimse, stenograf

STENO CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- O hazırladığım nutku, sonra şehir adına, gece, fener alayında, Mustafa Kemal'in çıkıp halkı selamladığı balkona fırlayarak söyledim, stenolar olduğu gibi zapt etmişler.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡