Steve Ditko kimdir, kaç yaşındadır? Neden öldü? Örümcek Adam'ın yaratıcısı

Örümcek Adam'ın fikir babası Steve Ditko hayatını kaybetti. Örümcek Adam ve Doctor Strange gibi karakterlere hayat veren Steve Ditko evinde ölü bulundu. Peki Steve Ditko kimdir, kaç yaşındadır? Steve Ditko neden öldü? İşte tüm merak ettikleriniz...

Steve Ditko kimdir, kaç yaşındadır? Neden öldü? Örümcek Adam'ın yaratıcısı

Örümcek Adam'ın fikir babası Steve Ditko hayatını kaybetti. Marvel çizgi romanlarının en büyük yazarlarından olan, efsane Stan Lee ile birlikte Örümcek Adam ve Doctor Strange gibi karakterlere hayat veren Steve Ditko, evinde ölü bulundu. Peki Steve Ditko kimdir, kaç yaşındadır? Steve Ditko neden öldü? İşte tüm merak ettikleriniz...

STEVE DİTKO NEDEN ÖLDÜ?

Spider-Man’i yaratan isimlerden olan; Jack Kirby ve Stan Lee ile birlikte 1960 yıllarda çizgi roman sektörü devleşirken başı çeken çizerlerden olan Steve Ditko, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Steve Ditko kimdir, kaç yaşındadır? Neden öldü? Örümcek Adam'ın yaratıcısı

Asıl adı Stephen J. Ditko, 29 Haziran günü sağlık kontrolü için evine gidildiğinde kapıyı açmaması üzerine New York Polis Departmanı tarafından evinde ölü olarak bulundu. Ditko, Spider-Man’in yaratıcılarından biri olmanın dışında Doctor Strange, Squirrel Girl, Blue Beetle, Captain Atom, the Question, Hawk & Dove, the Creeper ve Shade the Changing Man gibi karakterlerin de yaratılmasında rol oynamıştır.

Steve Ditko kimdir, kaç yaşındadır? Neden öldü? Örümcek Adam'ın yaratıcısı

STEVE DİTKO KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

2 Kasım 1927 tarihinde Pensilvanya'da doğmuştur.

Birçok önemli süper kahraman yaratmış ve çok büyük çizgi roman şirketlerinde çalışmış çizgi roman çizeridir.

Marvel Comics ve Dc Comics Çizgi Roman Şirketleri'nde görev almış olan Ditko Örümcek Adam, Hawk and Dove, The Question, Mr. A., Dr. Strange vb. karakterleri yaratmış ve birçok çizgi roman serisinde yer almıştır.

STEVE DİTKO'NUN KARİYERİ

İlk yılları:

Ditko 20'li yaşlarına kadar çizgi roman eğitimi aldı. İlk çizgi romanı 1953 yılında, 26 yaşındayken yayınlanmaya başladı. Arada ufak tefek çizgi roman şirketlerinde çalışan Ditko 1955 - 1956 yıllarında Marvel Comics'e (O zamanların Atlas Comics'i) geçti.

Daha sonrasında Stan Lee ile birlikte yarattığı Marvel Comics karakteri Örümcek Adam'ın uzun soluklu çizgi romanı The Amazing Spider - Man'i çizmeye başlayan Ditko serinin 40 sayı kadar çizerliğine devam etti. Aynı zamanda Dr. Strange karakterini de çizgi roman dünyasına kazandıran Ditko kişisel sebepleri gerekçe göstererek Marvel Comics'ten ayrıldı.

Charlton ve Dc Comics dönemi:

Marvel'i bıraktıktan sonra Chartlon Comics'e geçen Ditko burada The Question ve Mr. A gibi karakterleri yaratırken Dc Comics'te Hawk and Dove karakterlerini çizgi roman severlerine kavuşturdu.

Steve Ditko kimdir, kaç yaşındadır? Neden öldü? Örümcek Adam'ın yaratıcısı

STEVE DİTKO'NUN ÖZEL HAYATI

Ditko'nun özel hayatı hakkında pek bir bilgi bulunmamaktadır. 60'lı yıllarda katıldığı çizgi roman fuarları, birkaç röportaj ve 3 - 4 adet resim dışında Ditko dış dünyaya bir daha hiç görünmemiştir.

İçine kapanık tavrıyla çoğu insanı Hayrete düşüren çizer Stan Lee'nin açıklamalarına göre Lee ile bile neredeyse hiç konuşmamış, yeni sayıları vermek için uğramış ve bir sonraki sayıya kadar hiç gözükmemiştir. Ditko hala New York stüdyolarında çizimlerine devam etmektedir.

1960'lı yıllara değin gözüken fotoğrafları dışında artık sosyal medya ve tüm dış dünyayla bağlantılarını kesmiştir.

Siyasi görüşü:

Steve Ditko muhafazakar, sağcı bir insandır. Bunu çizgi romanlarına da sık sık yansıtmıştır. Bazı karakterleri görüşü uğruna kullanmıştır.

Hayatına ilişkin belgeselleri:

" In Search of Steve Ditko " jonathan Ross'un Ditko'ya ulaşma çabalarını anlatan bir belgeseldir. Bu belgesel dışında Ditko hakkında başka bir kaynak bulunmamaktadır.

STEVE DİTKO VE STAN LEE

1960’lı yılların başlarında Marvel Comis’te çalışmaya başlayan Steve Ditko, o dönemde kendisi gibi sıradan bir çalışan olan geleceğin CEO’su Stan Lee ile birlikte kafa kafaya verdi. Popüler kültürün en büyük hikayelerini kaleme alan ikili Örümcek Adam ve Doctor Strange gibi karakterlerin çizgi roman serilerini yazdı.

Steve Ditko kimdir, kaç yaşındadır? Neden öldü? Örümcek Adam'ın yaratıcısı

Steve Ditko, 29 Haziran’da New York Manhattan’daki evinde hareketsiz şekilde bulundu. Eve gelen sağlık ekipleri, Ditko’nun vefat ettiğini bildirdiler.

Bir örümceğin güçlerine sahip süper kahramanın hikayesini yazmak ve çizmek her ne kadar Stan Lee’nin fikri olarak bilinse de Ditko, Örümcek Adam’ın ikonik kırmızı mavi kostümünü, ağ fırlatıcılarını tasarlayan, kahramanı somutlaştıran kişi olmuştu. Hala akıllarda yer eden ve insanı şüpheye boğan bir tartışma konusu daha var. Aşağıdaki resimde ortada gördüğünüz, şu anda 95 yaşında olan Stan Lee, acaba örümcek adam fikrini bütünüyle Ditko'dan mı çaldı?  

Steve Ditko, Stan Lee ile 1966 yılında ciddi bir tartışma yaşadı. İkili bu şiddetli tartışmanın ardından yollarını ayırınca, Marvel’dan ayrılan kişi Ditko olmuştu. Ditko, kariyerine DC Comics bünyesinde yeni kahramanlar hayata geçirerek devam etti. Yani kendisi, çizgi roman sektörünün ve süper kahraman dünyalarının vazgeçilmez bir ismi olmuştu.

2007 yılında yapılan bir BBC belgeselinde Steve Ditko, şimdiye kadar yaşayan en iyi çizgi roman sanatçısı olarak nitelendirildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡