Stronsiyum Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Stronsiyum Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Stronsiyum kelimesini günlük hayatta duyan kişiler, internet arama motorlarında Stronsiyum nedir, kısaca ne demek?" sorusuna yanıt aramasının yanı sıra "TDK'ye göre Stronsiyum kelimesinin anlamı nedir, nasıl kullanılır?” şeklinde de aramalarda bulunuyor. Aradığı cevapları bulmak isteyenler için detaylar haberimizde...

Stronsiyum Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Stronsiyum Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçe'de 600 binden fazla kelime bulunmaktadır. Her biri birbirinden farklı anlamlar içeren bu kelimelerden biri stronsiyum kelimesidir. Bu kelimenin ne demek olduğu ve nerelerde kullanıldığı da vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında araştırılmaktadır.

Bizler de merak ettiğiniz stronsiyum nedir, stronsiyum kısaca ne demek olduğunu Türk Dil Kurumu TDK'de yer alan  bilgiler doğrultusunda yanıt verdik. Bu içerikte ayrıca stronsiyum nasıl kullanılır?sorunuza da cevap verecektir.

Tdk Anlamı nedir?

STRONSİYUM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Stronsiyum kelimesi, dilimizde kullanılan kelimelerden birisidir.
Stronsiyum kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre stronsiyum kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Atom numarası 38, atom ağırlığı 87,63, yoğunluğu 2,6 olan, 771 °C'de eriyen, doğada bazı maden filizlerinde bulunan sarı bir element (simgesi Sr)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN