Tangram ne demek, TDK'ya göre Tangram kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük yaşantımızda duyduğumuz bazı kelimelerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Tangram bunlardan bir tanesidir. Tangram ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Tangram kelimesinin anlamını öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledik.

Tangram ne demek, TDK'ya göre Tangram kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Kendimizi ifade etmemize olanak sağlayan kelimelerin bazılarının anlamlarını bilmeyiz. Bu nedenle beynimizi kurcalayan soruların cevaplarını araştırmaya koyuluruz. Peki Tangram ne demek? Tangram TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte detaylar..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi tangram kelimesi. Peki tangram ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre tangram nedir, tangram kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

TANGRAM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Tangram kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Tangram kelimesi İngilizce kökenlidir.

TDK'ya göre tangram kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Bir kareden belli bir düzene göre kesilmiş iki büyük iki küçük, bir orta boy ikizkenar dik üçgen, bir kare ve bir paralel kenardan oluşan eski bir Çin bulmacası
- İlköğretimde öğrencilerin şekil oluşturma yeteneğini geliştirmek amacıyla kullanılan matematik ders araç gereci

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

4
15
1
2
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡