Tren kazasında son gelişme! Makinistler o anları anlattı

Tekirdağ Çorlu'da dün meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili makinistler açıklamada bulundu. Makinistler 'Sarsıntıyı hissettik ve frene bastık. Ama tren raydan çıktı" açıklamasında bulundular.

Tren kazasında son gelişme! Makinistler o anları anlattı

Tekirdağ Çorlu'da dün meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili makinistlerin ifadeleri alındı.İfadelere göre, lokomotif, menfeze girince zemindeki boşluk nedeniyle tren sarsıldı. Makinistler, zeminle ilgili sorun olduğunu anlar anlamaz treni durdurmak için freni çekti. Makinistler, "Sarsıntıyı hissettik ve frene bastık" dedi.

O ANLARI ANLATTILAR

24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili makinistler Halil Altınkaya ile Suat Şahin ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldı. Makinistler ve tren şefi, kaza sonrasında Ankara'daki yetkililere de o anları anlattı.

‘‘RAYLAR SU İLE KAPLIYDI’’

Edirne'den İstanbul'a giden tren, Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede saatte 100-110 kilometre hızla seyrediyordu. Makinistler, saat 17.00 sularında kazanın meydana geldiği menfeze yaklaştı. Makinistler Altınkaya ve Şahin, raylarda ve traverslerde olağanüstü bir durum görmedi. Yalnızca, kazaya neden olan bölgede rayların bir miktar suyla kaplı olduğunu belirttiler.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡