TRT'den flaş açıklama: Türkiye Eurovision'a katılacak mı? Conchita Wurst kimdir?

Türkiye Eurovision'a katılacak mı? Conchita Wurst kimdir? soruları TRT Genel Müdürü'nün açıklamalarının ardından gündem oldu. 2014 Eurovision 1.'si Conchita Wurs'u işaret eden TRT Genel Müdürü bu tarz yayınların çocukların izlediği bir saatte ekranda yay

TRT'den flaş açıklama: Türkiye Eurovision'a katılacak mı? Conchita Wurst kimdir?

TRT Genel Müdürü'nden Eurovision açıklaması geldi. 2014 yılında Avustralya'yı temsil eden Sakallı Kadın lakaplı Conhita Wurst'ü işaret eden TRT Genel Müdürü İbrahim Eren Conchita Wurst için "Aynı anda hem erkeğim hem kadınım' diyen birini saat 21.00'de, çocukların seyrettiği bir zamanda ben canlı yayımlayamam ki." dedi. Peki Türkiye Eurovision'a katılacak mı? Conchita Wurst kimdir İşte detaylar..

 TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, İbn Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenen "Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"nde açıklama yaptı. Eurovision Şarkı Yarışması'na ilişkin konuşan Eren, "Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Oylama sistemi gibi gerekçelerimiz var. Bir de kamu yayıncısı olarak, Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu söylemeyen, 'Aynı anda hem erkeğim hem kadınım' diyen birini saat 21.00'de, çocukların seyrettiği bir zamanda ben canlı yayımlayamam ki." dedi.

"AYNI ANDA HEM KADIN HEM ERKEK OLAN BİRİNİ YAYIMLAYAMAM"

TRT Genel Müdür İbrahim Eren, Eurovision Şarkı Yarışması için şunları söyledi: "Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Oylama sistemi gibi gerekçelerimiz var. Bir de kamu yayıncısı olarak, Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu söylemeyen, 'Aynı anda hem erkeğim hem kadınım' diyen birini saat 21.00'de, çocukların seyrettiği bir zamanda ben canlı yayımlayamam ki. Avrupa Yayıncılar Birliğine, Eurovision'la ilgili olarak 'Siz saptınız değerlerinizden.' dedim. Bundan dolayı başka ülkeler de çıktı. Orada bir zihin karmaşası var, yöneticilerinden dolayı. O düzelirse tekrar Eurovision'a gireriz."

TRT'den flaş açıklama: Türkiye Eurovision'a katılacak mı? Conchita Wurst kimdir?

CONCHITA WURST KİMDİR? KADIN MI ERKEK Mİ?

Thomas "Tom" Neuwirth ya da bilinen drag adıyla Conchita Wurst, Avusturyalı bir şarkıcı. 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avusturya'yı "Rise Like a Phoenix" isimli şarkısıyla temsil ederek 290 puanla birinci oldu. 2012 yılında Avusturya'nın ulusal Eurovision seçmelerine katılmıştır. "That's What I Am" şarkısıyla Trackshittaz'ın ardından ikinci olmuştur. Bu nedenle 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılamamıştır. 10 Eylül 2013 tarihinde Avusturya ulusal kanalı ORF 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini temsil etmesi için görevlendirmiştir. Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalinde 290 puan alarak birinci olmuştur.

TRT'den flaş açıklama: Türkiye Eurovision'a katılacak mı? Conchita Wurst kimdir?

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, bu yıl 37 ülkenin katılımıyla 59'uncusu düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı Avusturyalı şarkıcı Conchita Wurst kazandı.

Kopenhag Refshaleöen B&W Hallerne'de düzenlenen yarışmada "Rise Like A Phoenix" adlı şarkısıyla 290 puan alan Avusturya temsilcisi Conchita Wurst birinci, Hollandalı ikili The Common Linnets "Calm After The Storm" şarkısıyla 238 puanla ikinci oldu.

Avusturya'ya Eurovision tarihinde 48 yıl sonra ikinci kez birincilik getiren 25 yaşındaki travesti şarkıcının yarışmadan çıkarılması için imza kampanyaları yapılan ülkelerden Rusya'da Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin, "Bu sonuç Avrupa 'yla entegrasyondan yana olanlara Avrupa'nın geleceğini gösterdi: Sakallı bir kız" diye tweet atarken, en sert tepki ise aşırı sağcı lider Vladimir Jirinovski'den geldi.

"AVUSTURYA'DAN ÇIKMAMALIYDIK"

Devlet televizyonu Rossiya-1'e konuşan Liberal Demokrat Parti lideri Jirinovski, "Bu Avrupa'nın sonudur. Avrupa'da artık erkek ya da kadın yok. 'O' var... Sovyet ordusu 50 yıl önce Avusturya'yı işgal etti. Avusturya'yı özgür bırakmakla hata yapmışız. Orada kalmalıydık" dedi.

Rusya'da yarışmanın topluca izlendiği bazı yerlerde de Wurst'un zaferi yuhalanarak protesto edildi. Buna karşın Wurst, Rus izleyicilerin kısa mesaj yoluyla en fazla destek verdiği üçüncü isim olmayı başardı.

TRT'den flaş açıklama: Türkiye Eurovision'a katılacak mı? Conchita Wurst kimdir?

YARIŞMADAN ÇEKİL BASKISI

Her yıl daha gerçekleştirilmeden bir tartışmanın yaşandığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın bu yılki en çok konuşulan katılımcısı Avusturya temsilcisi Conchita Wurst oldu. Upuzun saçları, koyu renk sakalları ve cüretkar kadın giysileriyle dikkat çeken Conchita Wurst, Rusya, Belarusya ve Ermenistan temsilcilerinin tepkisini çekti. Kopenhag'ta yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda bu üç ülkeyi temsil edecek olan yarışmacılar "Conchita Wurst yarışmadan çekilsin" dedi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡