Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Ali Yüksel biyografisi

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın istifasının kabul edilmesinin ardından yerine Ali Yüksel getirildi. Peki Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Ali Yüksel biyografisi...

Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Ali Yüksel biyografisi

Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar ile Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Cenap Aşçı'nın istifası kabul edildi ve görevden alındı. Cenap Şahin'in yerine ise Ali Yüksel'in getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Peki Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Ali Yüksel biyografisi...

ALİ YÜKSEL KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1966 yılında Alanya’da doğan Ali Yüksel, İlkokul eğitimini Alanya’da, ortaokul ve lise öğrenimini ise Antalya Aksu Erkek Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılından itibaren sırasıyla Aksaray-Gülağaç, Van-Özalp, Bolu-Mengen ve Denizli-Sarayköy Kaymakamlığı yaptı. 1999 yılına gelindiğinde ise Mülkiye Müfettişliğine ve yine bu yıl Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Çalışırken bir yandan da eğitimini sürdüren Yüksel azi Üniversitesi Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı, ATAUM tarafından yürütülen “Avrupa Birliği Uzmanlık Programı”nı tamamladı, 1 yıl İngiltere’de ve 6 Ay ABD’de (Florida) İngilizce dil eğitimine ve mesleğiyle ilgili programlara katıldı.

1 yıl İngiltere’de ve 6 Ay ABD’de İngilizce dil eğitimi alan Yüksel, 15.12.2021 tarihine İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yürütürken, bugün itibariyle Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı’na atandı.

0
4
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN