TUS Ek Yerleştirme Sonuçları 2017

2017 TUS İlkbahar Dönemi ek yerleştirme tercihi yapan adayların heyecanla beklediği an geldi. ÖSYM TUS yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

TUS Ek Yerleştirme Sonuçları 2017

2017 TUS İlkbahar Dönemi sınavına giren ve sınav sonucuna göre el yerleştirme tercihi yapan adaylar günlerdir yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Heyecanlı bekleyiş az önce son buldu. ÖSYM 2017 TUS İlkbahar Dönemi ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Peki tercih yapan adaylar sonuçlarını nereden ve nasıl öğrenebilecek? Binlerce adayın heyecanlı bekleyişi son buldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesi üzerinden az önce yaptığı yazılı açıklama ile 2017 TUS İlkbahar Dönemi ek yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. ÖSYM yaptığı açıklamada TUS yerleştirme sonuçlarına göre oluşan sayısal verileri de yayımladı.

2017 TUS İlkbahar Dönemi ek yerleştirme tercih işlemi yapan adaylar saat 15.25'ten itibaren ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. 2017 TUS İlkbahar Dönemi yerleştirme sonuçlarına haberimizdeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 2017 TUS İlkbahar Dönemi ek tercih işlemleri ÖSYM tarafından 17 Ağustos 2017 tarihi itibariyle alınmaya başlamış ve 24 Ağustos 2017 tarihinde ise sona ermişti.

2017 TUS İlkbahar Dönemi ek yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için TIKLAYIN

 TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) Nedir?

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) üniversitelerin tıp fakültesi bölümlerinden mezun olanların, uzmanlık eğitimlerini alabilmek için girdikleri bir branş seçme sınavıdır. ÖSYM’ nin gerçekleştirdiği bu sınav yılda iki kez; eylül ve nisan ayları içerisinde Türkiye geneli için Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılmaktadır. Tıpta Uzmanlık Sınavı iki basamaktan oluşur. Bunlar Tıbbi Yabancı Dil sınavı ve Bilim sınavıdır. İlk sınav olan Tıbbi Yabancı Dil sınavında başarılı olan adaylar Bilim sınavına girerler. Bilim sınavından başarılı olan adaylar ise yapacakları tercihlere göre uzmanlık eğitimlerine kabul edilirler. Tıbbi Yabancı Dil Sınavı giren adaylar arasından Bilim sınavına kabul edilenler seçilirken, BİLİM sınavıda uzmanlık yapacakları alanı tercih edebilmek ve eğitimini alabilmek ve mevcut kontenjanlara yerleşebilmek için adaylar yarışırlar. Bu yarışa TUS Online kurslarımızla hazırlanabilirsiniz.

Tıpta Uzmanlık Sınavı Programlarına hazırlanabilmeniz için TUS Kazanma Garantili e-KURS Online TUS Kursu
Türkiye'nin En İyi Hocaları ile birlikte bir tık kadar yakınınızda sizleri beklemektedir. Hizmet kalitemizi görmeniz için e-KURS Online TUS Kursu adresine tıklayarak tüm derslerimizi 3 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡