Tuzla'nın 2015 Özeti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Marina gibi dünya çapındaki vizyon projesinin hizmete açılmasının yanı sıra Türkiye’nin ilkleri arasına giren hizmetlerini 2015 yılında da sürdürdü.

Tuzla'nın 2015 Özeti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Marina gibi dünya çapındaki vizyon projesinin hizmete açılmasının yanı sıra Türkiye’nin ilkleri arasına giren hizmetlerini 2015 yılında da sürdürdü. Başkan Yazıcı’nın en vizyonel projesi olan Tuzla Marina, 2015 yılında hizmete açıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kentin fiziki gelişimini sağlayan proje ve yatırımlar ile sosyal belediyecilik hizmetlerini 2015 yılında da sürdürdü. Tuzla’yı bir cazibe merkezi haline getiren ve yaşamın her alanında etkisini hissettiren hizmetler, Tuzla’da yaşam kalitesini arttırdı, Tuzla’nın standartlarını yükseltti. Doğrudan ve dolaylı etkileri ile Tuzla’yı bir yaşam merkezi haline getiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2016 yılında da başta Tuzla Kule olmak üzere onlarca projeyi daha ilçe halkının hizmetine sunacak.

Tuzla Marina, Kapılarını Dünyaya Açtı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projesi Tuzla Marina, alışveriş üniteleri, tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip dünyada örneği olmayan marinasıyla kapılarını dünyaya açtı.
Türkiye’nin en büyük ve vizyon projelerinden biri olarak inşa edilen Tuzla Marina, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümünde hizmet vermeye başladı.  Tuzla Marina, denizin üzerinde konumlanan adacıklarda 154 üniteli alışveriş merkezi, dünyanın en hızlı roller coaster'larından ikisine sahip tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip marinasıyla eğlence, deniz, alışveriş ve sosyal yaşamı bir arada sunuyor.
Tuzla Marina’nın ihtiyacı doğrultusunda yönetici, tezgahtar, temizlik/güvenlik, garson,  AVM güvenlik/ temizlik, bulaşıkçı, mutfak personeli, ön büro/muhasebe, şoför ve gişeci iş kollarında istihdam edilen 2.127 kişi için Tuzla Belediyesi tarafından mesleki eğitim düzenlendi. Mesleki eğitim ile sertifikalandırılan işçi adayları, ihtiyaç doğrultusunda Tuzla Marina’ya yönlendirilerek istihdam edildi.
Tuzla Marina ile Tuzla İDO İskelesi arasında hattı oluşturulan Nostaljik Tren, ücretsiz seferleriyle hizmete başladı.

 

Tuzla Belediyesi, Şehitler Caddesi'nde Yol Genişletme Çalışmalarını Tamamladı
Tuzla Belediyesi, Tuzla köprüsü ile Tuzla Marina ve sahil ulaşımının ana aksını oluşturan Şehitler Caddesi’nde yol genişletme çalışmasında bulundu. Tuzla Belediyesi, Şehitler Caddesi’nin 1310 metrelik kısmında yol genişletme çalışmalarını tamamladı. 7 ila 9 metre arasında genişliğe sahip olan cadde, çalışmaların tamamlanmasıyla 20 metre genişliğinde, karşılıklı çift şeritli bir yola dönüştü. Belli noktalardaki daralma ile ciddi trafik sıkıntısına neden olan yol, karşılıklı çift şeridi, orta refüjü, tretuar ve kaldırım çalışmaları, aydınlatması ile modern bir görünüme kavuştu.

 

Giresun Mevkii ve Koza Sitesi’nde Tapu Sevinci Yaşandı
Tuzla Belediyesi tarafından Giresun Mevkii 1. Etap’ta 37 dönüm arazinin imar uygulaması ile 56 adet parsel üretildi ve 76 kişi ifrazlı tapusuna kavuştu. Tuzla İstasyon Mahallesi’ndeki Koza 1 Sitesi de, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın planlama çözümü ile tapusuna kavuşan siteler arasında yer aldı. 10 dönümlük alanda, 6 bloktaki 136 daire ve 4 dükkânın tapuları Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından vatandaşlara tek tek teslim edildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevkii’nde de planlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İstanbul’un İlk Havaray’ı Tuzla’da Yapılacak
İstanbul ilk havarayı Tuzla’da yapılacak. İBB tarafından proje ihalesi gerçekleştirilen Havaray, Tuzla Belediyesi ile Tuzla Marina arasındaki 5 km.lik mesafede hizmet verecek. Havaray’ın Tuzla Belediyesi yanındaki istasyonu, Marmaray istasyonu ile entegre olacak. Kadıköy-Kartal metro hattı, Tuzla’ya uzayacak. Metro hattının Kaynarca-Tuzla arasındaki kısmının yapımına 2016 yılında başlanacak. 3 raylı sistem, Tuzla’da İçmeler Tren İstasyonu bölgesinde birbirine entegre olacak.
2015 yılında İETT’nin Tuzla’daki toplu taşıma hatlarına 6 yeni hat eklendi, 3 hattın sefer sayıları arttırıldı, 4 hattın da güzergâhı uzatıldı.

Halil Türkkan Ortaokulu’nu Tuzla Belediyesi Yaptırıyor
Tuzla Belediyesi, İstanbul Valiliği kararıyla depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Halil Türkkan Ortaokulu’nun yerine yeni ortaokul yapımına başladı. 6 katlı ve 24 derslikli inşa edilen okul, Mart 2016’da tamamlanarak eğitime açılacak.

 

Şifa-Mimarsinan Spor Kompleksi Hizmete Girdi
Tuzla Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi Sevdanur Sokak’taki 17 dönümlük alanda futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, çocuk oyun alanı, kaydırak alanı ve kum havuzu, fitness alanları, yürüyüş yolları, rekreasyon alanları ve çevre düzenleme çalışmaları yer alan Şifa-Mimarsinan Spor Kompleksi’ni tamamlayarak hizmete kazandırdı.

Türkiye'nin 5 Yıldızlı Gençlik Kampı Tuzla’da
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençliğin her alanda donanımlı, bilgi ve becerisini geliştirici, yeteneklerini sunmaya fırsat sağlayan proje ve hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın seçim vaatleri arasında da yer alan Gençlik Kampı, 10 Ağustos 2015 Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başladı. Tuzla Belediyesi Gençlik Kampı, Tuzla Belediyesi’nin Akfırat ormanlık alanında bu hizmet için kiraladığı 150 dönümlük alanda kuruldu. Tuzla Belediyesi kamp alanında gençlerin barınması için 20 adet bungalov tipi ev kurdu. Alanda yemekhane, amfi tiyatro, wc-duş gibi donanımlar kuruldu. Çeşitli oyun birimlerinden oluşan macera parkurunun yanı sıra paintball, futbol ve voleybol sahaları, bisiklet parkuru, okçuluk, yüzme ve spor aktivite, binicilik, satranç, masa tenisi, oryantiring alanları hazırlandı. Tuzla Belediyesi Gençlik Kampı, ilk 5 haftada 1’er haftalık süreyle yaklaşık 1000 kişiye hizmet verdi. Kamp, ekim ayından itibaren okullar, sivil toplum örgütleri ve derneklerin gençlik kollarına günübirlik hizmet verdi.

 

 
Şifa Ticaret Merkezi Açılışa Gün Sayıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Şifa ve Mimarsinan Mahallesi’nde sosyal ihtiyaçları karşılamak için yapımını başlattığı Şifa Ticaret Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. 7 katlı Şifa Ticaret Merkezi’nin -2. katında otopark ve sığınaklar, -1. katında ise 800 m2 büyüklüğünde ve işletmesi Tuzla Belediyesi tarafından yapılacak 500 kişilik düğün salonu ve 250 araçlık otopark yer alıyor. Şifa Ticaret Merkezi’nin giriş katı banka şubesi, ATM’ler ve market için planlandı. Şifa Ticaret Merkezi’nin orta katlarında giyim mağazaları yer alıyor. Şifa Ticaret Merkezi’nin 3 ve 4. katında restaurantlar, en üst katında ise sinema ve oyun salonları yer alacak. Büyüklüğü 40 m2 ile 750 m2 arasında değişen 60 işyeri bulunuyor. 21 bin m2 inşaat alanının 9 bin m2’lik kısmını işyerleri oluşturuyor. Şifa Ticaret Merkezi’nde vatandaşların rahatlığını düşünülerek ortak kullanım alanları geniş bırakıldı.
Şifa Ticaret Merkezi’ndeki dükkanların satış ve kiralama işlemi devam ediyor.

 
Tuzla Belediyesi'nden Sosyal Belediyecilikte Bir İlk Daha
Tuzla Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamalarına bir ilki daha ekledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vaatleri arasında yer alan Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi, hizmete hazır hale geldi.
Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi, yaşlıların kendi yaşıtları ile sosyal bir ortamda etkileşim içinde ve sağlıklarını da kontrol altında tutmasına olanak sağlayan yapısıyla hizmete hazırlandı. Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi, yaşamını evde ailesi, akrabalarıyla veya yalnız sürdüren sağlıklı yaşlıların yaşam ortamlarını iyileştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olmak rehberlik ve mesleki danışmanlık yapmak, kendi imkanlarıyla karşılamakta güçlük çektikleri konular ile günlük yaşam faaliyetlerinde destek hizmetleri vermek, ilgilerine göre faaliyet grupları kurarak sosyal faaliyetler düzenlemek suretiyle sosyal ilişkilerini zenginleştirmek, aktivitelerini arttırmak ve gerekli olduğu zamanlarda aileleri ile dayanışma ve paylaşma sağlanarak yaşlının yaşam kalitesini arttırma amacıyla kuruldu.

 

Tuzla Belediyesi Palmiye Balık Restaurant Yenilendi
Tuzla Belediyesi Palmiye Balık Restaurant Sosyal Tesisleri, artan talebi karşılamak amacıyla yenilendi. Tuzla Belediyesi tarafından işletilen Palmiye Balık Restaurant’ın hizmet kapasitesi yenileme çalışmalarının ardından 2 katına çıktı.
Tuzla Belediyesi, sosyal tesislerindeki kalite çıtasını daha da yukarı çıkarmak için 155 personele performans değerlendirme ve vizyon belirleme programı çerçevesinde eğitim verdi, sertifikalandırdı.

 

Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi Hizmete Başladı
Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın Anneler Günü'nde yetim anneleri yararına düzenlediği kermes ile kapılarını açtı. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi, her ay sanatsal faaliyetlerin sergilerine ev sahipliği yapıyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmet Birimi Tuzla’da Hizmete Açıldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Sosyal Hizmet Birimi Tuzla’da hizmete açıldı. Tuzla Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü binasındaki bir bölümü kuruma tahsis etti, araç, personel ve iç mekan düzenlemelerini gerçekleştirerek hizmet birimini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teslim etti.

Tuzla’da ‘Bereket Ormanı’ Kuruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, orman alanların genişletilmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç sevgisinin kazandırılması maksadıyla sürdürülen Gönül Elçileri Projesi’nin Tuzla ayağında Postane Mahallesi Mercan Mevkii’nde Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı işbirliğiyle Bereket Ormanı oluşturuldu.

Tuzla Belediyesi, Doğanyurt’ta Halı Saha Yaptırdı
Tuzla Belediyesi, Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde halı saha yaptı. Doğanyurt balıkçı barınağı mevkiindeki halı sahanın açılışında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediyeciliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiklerini söyledi.

Şelale Park, Şelale Eğitim Parkı Oldu
Tuzla Belediyesi, Şelale Park’ın ismini ve fonksiyonlarını Şelale Eğitim Parkı ismiyle değiştirdi. Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda eğiten, eğlendiren, Tuzla’yı eğitim kurumlarının ziyaret mekanı haline getiren düzenlemeler devam ediyor. Türkiye’nin en fonksiyonel parkı Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı, güvenli yapılaşma için de eğitim merkezi olacak. Tuzla Belediyesi ile Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği (İMSAD) işbirliğinde Güvenli Yapılar Eğitim Merkezi Kurulmasına dair protokol imza altına alındı.

Tuzla Belediyesi Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Merkezi Hizmete Açıldı
Tuzla Belediyesi ile Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği işbirliğiyle Mutlu Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Korunmaya muhtaç çocukların sosyal yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan Mutlu Yaşam Merkezi’nin İstanbul’daki 43. evi Tuzla’da hizmete açıldı.

Tuzla Belediyesi, 2. Cemevi Yapıyor
Tuzla Belediyesi, Konaşlı Cemevi’nin ardından Al-i Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Cemevi’nin yapımına da başladı. Tuzla Belediyesi, Tuzla ve Pendik’teki 9 Cemevi ve sivil toplum kuruluşu ile mayıs ayında “Biz bir aileyiz” temalı Anneler Günü etkinliği, kasım ayında ise “Muharrem ve Kerbela” konulu seminer düzenledi.

 

Tuzla Belediyesi'nden Bir İlk Daha; Mobil Taziye Aracı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, cenaze hizmetlerinde yeni bir dönemi başlattı. 2010 yılından itibaren cenaze evlerine pide-ayran ikramı gönderen, din görevlisi ile taziye ziyareti düzenleten, cenaze yakınlarının ulaşım hizmetlerini sağlayan Başkan Yazıcı, 2014-19 dönemi vaatleri arasında yer alan taziye çadırlarını 2014 yılında hizmete sundu. Ortalama 50’şer kişilik 4 taziye çadırı ile vatandaşların acılı günlerinde yanlarında olan Tuzla Belediyesi, ulaşım hizmetlerinde kullanılan bir otobüste tadilat projesi yaparak aracı mobil taziye aracına çevirdi. Otobüse karşılıklı çift kişilik özel koltuklar konuldu. Koltukların kenarları, taziye sohbeti ve ikramların yenilmesinde kullanılabilecek portatif sehpa donanımlı ile kullanıma hazırlandı. Otobüsün arka koltuğu din görevlisinin dua okuyabileceği, cenaze yakınlarının misafirlerini kabul edebileceği şekilde dizayn edildi. Otobüsün zeminine laminant döşendi ve halı serildi, camlara özel kesim tül ve perde takıldı. Otobüsün tavan ve yan döşemesi yenilendi. Otobüsün elektrik aksamı yenilendi, led aydınlatma yapıldı, çay makinesi konuldu. Tuzla Belediyesi Mobil Taziye Aracı, VİP özeliklerle donatıldı.

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Seferberliği
Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi öncülüğünde gönüllük esasıyla sürdürülen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” kampanyasında Madde Bağımlılığı ile Mücadele Hattı (444 7 301) kuruldu. Madde Bağımlılığı ile Mücadele Hattı üzerinden 40, bireysel başvuru olarak ise 15 başvuru alındı.
Proje kapsamında 1 psikiyatrist, 6 psikolog ve  19 okul rehber öğretmeninin gönüllü olarak görev aldığı ön müdahale ekibi oluşturuldu. Vakalar aylık süpervizyon toplantılarıyla düzenli olarak ele alındı. Projenin toplumun tüm katmanlarına ulaşması için hemşeri dernekleri başkanları, mahalle muhtarları, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, amatör spor kulüpleri yönetimleri ve basın mensuplarıyla tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Madde bağımlılığıyla mücadele projesi kapsamında alanında uzman kişilerden oluşan bir heyet tarafından bilgilendirme materyalleri oluşturuldu. 130 gönüllü ile 48 eğitimde 1612 kişi bilinçlendirildi. İstanbul Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü’nün bağımlılıkla ilgili çalışmalarına destek verildi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi tiyatrocuları da “Bugünün Yarınları” isimli oyunuyla kampanyaya destek verdi.

Tuzla Halkı, İlk Kez Düzenlenen Halk Oylamasında Ortak Akılla Karar Verdi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, seçim vaatleri arasında yer alan ‘Ortak Akıl Merkezi’ projesi kapsamında Tuzla’da bir ilke daha imza attı. Postane ve Cami Mahallesi sakinleri, Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen halk oylamasında noter eşliğinde mahalle muhtarlıklarında oy kullandı. Oy kullanan 892 seçmenin 707’si İstasyon Caddesi'nin trafiğe kapatılmasını istedi.
Tuzla’da Postane ve Cami Mahallesi’nin sınırını oluşturan İstasyon Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılması yönünde oluşan fikirler, Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen halk oylaması ile 2 mahalle sakinlerinin tercihine sunuldu. Postane ve Cami Mahallesi sakinleri, mahalle muhtarlıklarına kurulan şeffaf sandıklarda oy kullandı. 1 Kasım 2015 genel seçimleri seçmen listesinde yer alan vatandaşlar, muhtarlıklardaki demokrasi şölenine katkı sağladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı da seçmeni oldukları Postane Mahallesi Muhtarlığı’nda sandık başına gitti.

Eğitim Kenti Tuzla
Tuzla Belediyesi, ihtiyaç duyulan okullarda boya, badana, tüm okullarda ise 2 kez temizlik yaptı.
Tuzla Belediyesi tarafından 3.000 öğrenciye içinde kırtasiye malzemeleri yer alan okul çantası seti hediye edildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 'Eğitim Kenti Tuzla' vizyonunda 56 okulda binlerce öğrencinin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak 57 açık alan masa tenisi, 57 basketbol potası ve 53 bahçe satranç takımını hizmete sundu.
Deniz-balık teması ile oluşturulan el baskısı yazmaların giysi ve aksesuar tasarımlarına dönüştürülerek elde edilecek gelirin yarısını üretime katılan kadınlara vermeyi amaçlayan Geleneksel Türk El Yazmacılığı Eğitim Programı’nın protokolü, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut arasında imzalandı.
Tuzla Belediyesi’nin ‘Her Okula Dijital Kütüphane’ projesinin ilk uygulaması Evliya Çelebi Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
Tuzla Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Bilinçli Gençler Güvenli Nesiller Projesi’nde liselerarası turnuvalarda dereceye giren okullar ve sporcu öğrenciler törenle ödüllendirildi.
Tuzla’da 2014-15 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen sportif yarışmalarda bireysel ve takım olarak dereceye giren öğrenciler ve okul takımları, kupa ve madalyalarını törenle aldı.
Tuzla Belediyesi, il, ulusal ve uluslararası düzeylerde yapılan kültür, sanat, spor, bilgi ve beceri alanlarında yapılan yarışmalarda derece alan Tuzlalı 89 öğrenciyi, piyasa değeri 22 bin TL’yi bulan altın ve hediyelerle ödüllendirdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçedeki 56 okulda görev yapan 2763 öğretmene Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Şelale Eğitim Parkı’ndaki havuzlarda yüzde 20 indirim sunan Tuzla Kart hediye etti.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı işbirliğiyle “Tuzla Yetimine Sahip Çıkıyor” temasıyla sürdürülen proje 2 yıldır devam ediyor.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 6 .yılında 2.600 Kadın Kent Gönüllüsü ile 14.102 aileye ulaşmayı sürdürdü. Sosyal açıdan dezavantajlı kesimlere sosyal yardımlar ve hizmetler sunan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 10 komisyonda yer alan gönüllülerin özverili çalışmalarıyla Tuzla’da sosyal belediyeciliğin ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledi. Tuzla’da haklı bir gurura sahip olan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, veren elle alan eli Van, Bitlis, Ermenek’e kadar uzattı.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 2015 yılında engelliler ve ailelerine yönelik 3, Kadın Kent Gönüllüleri’ne hitap eden 5 eğitim semineri ile bilinçlendirici faaliyetlerine devam etti. 22 kadına okuma-yazma öğreten Gönül Elleri Çarşısı, yetim öğrenciler için açtığı etüt sınıflarını bu yıl da sürdürdü. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 4 dalda her hafta eğitim verdiği 44 engelli çocukla birlikte 2015 yılında 5. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil Gösterisi ile bir kez daha muhteşem bir gösteriyi sahneye taşıdı.
1 yılda 50 sosyal, kültürel ve eğitici organizasyona imza atan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, hizmetlerinin 2016 yılında daha geniş kesimlere ulaşması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Sosyal Yardım Koordinasyon Birimi kurdu. Gönül Elleri Çarşısı, 2016 yılında sosyal ve kültürel hizmetlerle adından söz ettirmeyi hedef belirledi.

Tuzla Belediyesi, İnsani Yardımlarıyla Mazlumun Yanında Yer Alıyor
Tuzla Belediyesi, Suriye’de iç savaş ve peşinden gelen zorunlu göçün yaşandığı dönemden beri sığınmacılara içinde gıda maddeleri, su, kıyafet, battaniye, ilaç, halı gibi insani yardım malzemelerini içeren 45 TIR dolusu yardımda bulundu. Kırşehir’de yaşayan Suriyeli Türkmen sığınmacılara 2 TIR, Suriye Bayırbucak Türkmenleri’ne de 3 TIR yardım malzemesi gönderen Tuzla Belediyesi, sosyal sorumlulukta sınırlarını aşan hizmetlerini sürdürdü.
Tuzla Belediyesi, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen projede Senegal’de 2 hastaneye tıbbi malzeme yardımında bulundu, Senegalli doktorlara uygulamalı göz cerrahisi eğitimi verdi, Senegalliler’e başta göz olmak üzere çeşitli sağlık hizmetleri ve tıbbi desteği ücretsiz sağladı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ülkemizde yaşayan Suriyeli sığınmacılar için Tuzla’dan Hatay’a yardım köprüsü kurması, Türk ve Suriyeli 350 aileyi Kardeş Aile Projesi'nde buluşturarak verdiği insani mesaj nedeniyle Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) tarafından 'Sosyal Sorumluluk Ödülü'ne layık görüldü.

Tuzla Belediyesi Sosyal Medyada ve Teknolojide İlkleri Uyguluyor
Tuzla Belediyesi, sosyal medyada hedef kitleye doğru bilginin en hızlı şekilde ulaştırılması amacıyla her müdürlük çatısı altında sosyal medya birimi oluşturdu. Tuzla Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Dijital İmza uygulamalarını başlattı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bulut teknolojisi ve Sağlıkmetre projelerini Tuzla Belediyesi’nin bilgi teknolojilerindeki ilkleri arasına kattı.

Başkan Yazıcı, Ulusal ve Uluslararası Organizasyonlarda Tuzla’yı Tanıttı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2015 yılında Akıllı Şehirler” temalı 9. İstanbul Bilişim Kongresi, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği 7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi ve Bilişim 2015&CITEX 2015 32. Ulusal Bilişim Kurultayı ve 2. Ankara Bilişim Fuarı’na konuşmacı olarak katılarak Tuzla Belediyesi hizmetleri ve Tuzla’yı tanıtan sunumlarda bulundu.

Tuzla Belediyesi Mutlu Aile Okulu
Tuzla Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle, Mutlu Aile Okulu eğitim programları düzenlendi. Programın 1. kurunda 400 aile, 2. kurda 140 aile sertifikalarını alıp yeni bir yaşama merhaba dedi. Mutlu Aile Okulu’nun 8 hafta süren eğitiminin konularını Kadın ve Erkek Psikolojisi, Evlilikte İletişim Teknikleri, Evlilikte Çatışma ve Aldatma, Evlilikte Gelin Kayınvalide Problemleri, Yaygın Anne Baba Tutumları, Çocuklarda Davranış Problemleri ve Madde Bağımlılığı, Evlilikte mahremiyet başlıkları oluşturdu.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılında 100 Etkinlik
Tuzla Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Çanakkale Ruhu Tuzla’da etkinlikleri kapsamında zaferin 100. yılına dikkat çekmek amacıyla Mart 2015’te tamamı Çanakkale Zaferi konulu 100 etkinlik düzenledi.

6.Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması
Tuzla Belediyesi ve 22 yöre derneğinin katılımıyla 6. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler düzenlendi.

Tuzla’da Ramazan Bereketi
Tuzla Belediyesi, 2015 yılında 17 mahalle ve 5 sitede 60.160 kişilik sokak iftarı düzenledi.

Hayal Ağacı Hayalleri Gerçekleştiriyor
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, “Hayal Ağacı” ile hayalleri gerçekleştiriyor. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) Üniversiteliler Platformu, 19 farklı üniversiteden 24 genç ile Hayal Ağacı projesini uyguladı. Gençler, Iğdır ve Muğla’da öğrencilerden hayallerini öğrenerek İstanbul’a döndü, daha sonra davet ettikleri öğrencilerin hayalini gerçekleştirdi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, son etkinliğinde ise Anadolu’nun 5 ilinde 8 okulun öğrencilerine yardım elini uzattı. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, hayallerini öğrendiği çocukları haziran ayında Tuzla’ya davet ederek hayallerini gerçekleştirecek.

‘Engelsiz Askerlerimiz’e Kına Gecesi Düzenlendi
Tuzla Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nün Anadolu Yakası engelsiz askerlik kına gecesine ev sahipliği yaptı.
Muhteşem Binyıl Tuzla Belediyesi, Muhteşem Binyıl isimli aylık seri programlarla Türk-İslam tarihini anlatan özel bir etkinliğe imza attı.

Fotoğraf Yarışmaları
Tuzla Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Ağız ve Dişler Üzerine Her Şey’, Tuzla Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle de 1. Ulusal ‘Tuzla’da Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmaları düzenlendi. Tuzla Belediyesi, 2015 yılında eğitici, öğretici ve farkındalık oluşturan 11 yarışma düzenledi.

Tuzla Gençliği ‘Asrın Yürüyüşü’ne Katıldı
Sarıkamış şehitleri, şehadet mertebesine ulaşmalarının 100. yılında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği dev organizasyonla anıldı. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 4 gün süreyle Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri’ne katıldı.

Tuzla Belediyesi, Sağlıkta Örnek Hizmetlere Devam Ediyor
Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan 2 Aile Hekimi birimli Orta Mahalle Aile Sağlığı Merkezi ve 3 Aile Hekimi birimli İstasyon Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devredildi.Tuzla Belediyesi, Aydınlı Eğitim ASM ve Şifa Mahallesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapımına da devam ediyor.

Evde Sağlık Hizmetleri’nde Sağlıkmetre Dönemi Başladı
Tuzla Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti, Model Alınmaya Devam Ediyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın desteğiyle Türkiye’nin performans şampiyonu olan Evde Sağlık Hizmeti, bir kez daha Uluslararası Sağlık Bakım Kongresi’nde model alınarak incelendi. 50’ye yakın ülkenin üst düzey yöneticisinin katıldığı fuarda Tuzla Belediyesi de Evde Sağlık Hizmetleri ile yer aldı.
Tuzla Belediyesi, Evde Sağlık Hizmetlerinin kapsamını genişleterek bir telekomünikasyon firmasıyla sağlıkmetre projesine başladı. Evde sağlık hizmeti alan 100 hastaya bu cihaz verildi. Evde sağlık hizmetinden yararlanan kronik hastaların şeker ve tansiyon ölçüm sonuçlarının 7/24 izlenmesi ve müdahale edilmesi, alarm durumunda 4 dk. içerisinde hastaya, 10 dk. içerisinde yakınına ulaşılması, acil durumlarda özel ambulans gönderimi, 7/24 sağlık danışma hizmeti sunulması, periyodik kontrol ve takibi gibi sağlık durumlarının teknoloji ile takip edilmesine başlandı.

Tuzla’da Sokak Hayvanları Sahipsiz Değil
Tuzla Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması, barınması ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesi için parklardaki otomatik suluk sisteminin ardından yemlik ve suluk kaplarıyla hizmetini sürdürdü, ilçenin belirli noktalarına kedilerin soğuktan korunması için kedi evleri yerleştirdi.

Tuzlaspor, 2. Lig’e Yükseldi, Kupaya Damga Vurdu
1954 yılında kurulan Tuzlaspor, tarihinde ilk kez 2013 yılında profesyonel lig ile tanıştı ve 3. Lig’e yükseldi. 2 sezon 3. Lig’de mücadele eden Tuzlaspor, 2015 yılında ligin bitimine 2 hafta kala 2. Lig’e yükselerek tarihi bir başarıya imza attı.
Tuzlaspor, 2015 yılı başında henüz 3. Lig takımıyken Darıca Gençlerbirliği, Kartalspor ve Süper Lig takımı Kasımpaşa’yı eleyerek Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarına tarihinde ilk kez katılma hakkı kazandı. Süper Lig takımlarından Sivasspor, Gaziantepspor ve PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep B.B. Spor ile eşleşen Tuzlaspor, 13 puan toplayarak grubunu lider bitirdi. İlk 16 takım arasına giren Tuzlaspor, Manisaspor maçıyla kupaya veda etti.
Tuzlaspor, 2015-16 sezonunda ise Ziraat Türkiye Kupası 2. ön eleme turunda Gaziantep B.B.’sini penaltılarla eleyerek 3. tura yükseldi, 3. turda da geçtiğimiz yıl elendiği Manisaspor’u 1-0 yenerek grup maçlarına katılma hakkı kazandı. Tuzlaspor, 2. Lig Kırmızı Grup’ta ve aralarında Fenerbahçe, Antalyaspor ve Giresunspor’un yer aldığı Ziraat Türkiye Kupası H Grubu’nda mücadelesine devam ediyor.

Spora ve Sporcuya Destek
Tuzla Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Tuzla’daki amatör spor kulüplerinin futbol, basketbol, voleybol, uzakdoğu sporları branşlarında faaliyet gösteren A takımı ve altyapı takımlarına spor malzemesi yardımında bulundu.
Tuzla Belediye Spor Kulübü Kickboks Takımı sporcusu Nurettin Diler, 57 kg. Kick Light Contact müsabakasında Dünya Şampiyonu oldu, takımın bir diğer sporcusu Meltem Baş da dünya 3.lüğünü elde etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ilçe gençliğine sunduğu imkanlar, su sporlarında da yeni bir dönemi başlattı. Tuzlalı 16 öğrenci, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun 1 Yıldız Dalıcı Brövesi alma hakkı kazandı.


Tuzla Belediyesi’nden Bahar Koşusu
Tuzla Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Bahar Koşusu düzenledi. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Halk Koşusu’nda vatandaşlarla birlikte ter döktü. Halk Koşusu’nda Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi öncülüğünde sürdürülen “Madde Bağımlılığına Hep Birlikte Hayır” kokartlı formalarla mesaj verildi. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğunu yine doygun: İşte elektrikli ev aletleri…
BİM, 26 Nisan 2024 aktüel kataloğunu yine doygun: İşte elektrikli ev aletleri…
Bakan Şimşek, “Yerel halk” tepkisinin ardından açıklama yaptı: Konu yanlış anlaşıldı…
Bakan Şimşek, “Yerel halk” tepkisinin ardından açıklama yaptı: Konu yanlış anlaşıldı…
Merkez Bankası, faiz kararını duyurdu: Hangi mesajlar öne çıktı?
Merkez Bankası, faiz kararını duyurdu: Hangi mesajlar öne çıktı?
Türkiye, stablecoin dünyasının zirvesinde: En çok alım yapan ülke…
Türkiye, stablecoin dünyasının zirvesinde: En çok alım yapan ülke…
Çok Okunanlar
Erdoğan düğmeye bastı! Cezasının 10 katına çıkacağı karar, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek!
Erdoğan düğmeye bastı! Cezasının 10 katına çıkacağı karar, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek!
Büyük felaket kapıda! Japon deprem uzmanından önemli açıklama: ''Asıl fay daha kırılmadı''
Büyük felaket kapıda! Japon deprem uzmanından önemli açıklama: ''Asıl fay daha kırılmadı''
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Yorumlananlar