Ümit Özat Gazetecilere İsyan Etti!

Spor Toto Süper Lig'de son sırada yer alan Mersin İdmanyurdu, pazar günü oynayacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başladı

Ümit Özat Gazetecilere İsyan Etti!

Spor Toto Süper Lig"de son sırada yer alan Mersin İdmanyurdu, pazar günü oynayacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başladı. Macit Özcan Spor Tesisleri"nde Teknik Direktör Ümit Özat yönetimindeki antrenmana ısınma koşusu ile başlayan kırmızı-lacivertliler, ardından istasyon çalışması yaptı. Kondisyon ağırlıklı çalışma ile idmana devam eden oyuncular, şut çalışmasının ardından çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Antrenmana, ülkesinde bulunan Welliton katılmazken, futbolcunun bu akşam Mersin"e geleceği ifade edildi.

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Ümit Özat, 3-0 mağlup oldukları Medipol Başakşehir maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Klasik yine pozisyon vermeden 3-0 mağlup olduk. İki tane ceza sahası dışından gol, bir tane penaltı. 1-0"dan sonra iki net pozisyonumuz vardı. Biri Sinan"ın bacağının arasından kaçırdığı, diğeri de Eren"in penaltı noktasından şut atmayıp pas düşündüğü pozisyon. Üstüne üstlük de hafta içinde yaşanan olaylar. Dolayısıyla kazanmaya değer bir şey yapmadık. O maçtan herkes bir ders çıkarmalı" diye konuştu.

"ANTRENMANA ÇIKMAYAN OYUNCU, KİMSEYE DEĞİL KENDİNE ZARAR VERİYOR"

Oyuncularını çok sevdiğini, bazı konularda haklı olduklarına inandığını, ancak antrenmana çıkmamanın kimseye bir fayda getirmeyeceğini vurgulayan Özat, "Çünkü vücut futbolcunun sermayesi. Antrenmana çıkmayarak kime zarar veriyorsunuz? Kendinize zarar veriyorsunuz. Bugün Ankaragücü kulübünde birçok futbolcunun alacağı var. Ankaragücü düşmeseydi, oyuncular alacaklarını alır mıydı? Alırdı. Mersin İdmanyurdu düşerse, daha kötü günlere giderse, hiç kimse buradan alacağını alamaz. Dolayısıyla bizler bugün varız yarın yokuz. 2-3 yıldır bu sıkıntılar yaşanmış da 6 maç katlanmamak, belki bardağı taşıran son damla ama hakikaten yönetimdeki insanların neler yapmaya çalıştıklarını, para bulmak için ne mücadeleler verdiklerini ben biliyorum. Yerine getiremeyecekleri sözü vermediklerini, verdikleri sözü de yerine getirdiklerini biliyorum. Dolayısıyla oyuncuların da bunu bilmesi lazım" şeklinde konuştu.

"BU NESİL FUTBOLCULARDA BİR TUHAFLIK VAR"

Oyuncunun ligin bitimine az zaman kala takımdan ayrılmasını anlayamadığını ifade eden Özat, "Duyuyoruz, 7 hafta kala oyuncu mukavelesini feshediyor. Arkadaş neden feshedersin 7 hafta kala mukaveleni. Ne yapacaksın? 7 hafta nerede oturacaksın? Kafede mi oturacaksın? Spor salonunda mı çalışacaksın? Ne yapacaksın? 7 hafta maça çıkmamak, yüzmüşsün yüzmüşsün kuyruğuna gelmişsin. Bu nesil futbolcularda bir tuhaflık var. Ya menajerlerinde bir anormallik var ya yanlarındaki arkadaşlarında bir anormallik var. Bunlara birilerinin doğru örnek olması lazım, doğruları söylemesi lazım. 6-7 hafta kala bir oyuncu mukavelesini neden fesheder? Oyna sonra nereye gidersen git, hem takımına katkıda bulun, hem kendine katkıda bulun. Tuhaf bir profesyonellik anlayışı var. Haklılıklarını haksız hale getiriyorlar, o insanı üzüyor" ifadelerini kullandı.

"KİMSE "ÜMİT ÖZAT MERSİN İDMANYURDU"NU DÜŞÜRDÜ" DİYEMEZ"

Mersin İdmanyurdu Kulübü"nde para almadan çalışan tek kişinin kendisi olduğunu dile getiren Özat, taraftarlara da mesaj vererek, şöyle devam etti:

"Taraftarlık almak değil vermektir. Taraftarlık iyi günde kötü günde takıma destek olmaktır. Bana bağırsınlar, ben alışığım. Ama kulüp bu taraftarın ise taraftar maça gelecek. 2 bin 400 kişi ile bu takım ligde kalmaz. Onun için başını önüne eğecek. Biz bugün varız yarın yokuz. Kimse "Ümit Özat Mersin İdmanyurdu"nu küme düşürdü" diyemez. Hele bu saatten sonra hiç diyemez. Ben 10. hafta gelseydim, şimdi 7. sırada idim. Ne olmuş ki, bu takım 17 maçta 10 puan toplamış disiplinsiz değil de 9 maçta 11 toplayınca mı bu takım disiplinsiz oldu. Lise son oyuncusu Gökhan, teneffüste oynadığı maçı anlatıyor. Süper Lig"de ilk maçına çıktı. Kim oynattı tarihinde. Bu takım transfer yaptı mı? Yapmadı. Bu takımın sıkıntıları olduğu bir gerçek mi? Gerçek. Taraftarın gelmediği bir gerçek mi? Gerçek. Aptal aptal konuşuyorlar. Diyorlar ki, "3 gün izin, 4 gün izin". Bir defa bu takımın patronu benim, 3 gün de izin veririm, 13 günde izin veririm. 3 günde idman yaparım, 13 günde. Onun hesabını kimseye vermem. Ama ben takıma izin vermedim. O izin, çocuklara yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kendimize verdiğimiz izindi."

Çok zor şartlarda takımı antrenmanlara çıkardığını anlatan Özat, "Kimse terbiyesizlik yapmasın. Ben cenazemi bırakıp antrenmana geldim. Sen gelirsin, kulüpten para istersin, verilmeyince de tribünde futbolculara, hocaya küfür edersin. Bu mu senin taraftarlığın? Bu takım 5 hoca değişti. İki günde giden olmuş, 3 günde giden olmuş, 1 günde giden olmuş. 17 maçta 10 puan toplamış, bu takım 9 maçta 11 puan topladı, mukavelemde de 1 TL yazmıyor. Bu kulübü 75 milyon lira borca da ben sokmadım. Benim tek derdim; Bulut, Oğulcan"ı, Gökhan"ı bunları yetiştirip, bu takım düşecekse de şerefli bir şekilde düşsün, ama küllerinden doğsun. Kalıp aynı sıkıntıları yaşayacaksa hiç yaşamasın. İnsanlar mağlup olur, takımlar mağlup olabilir, ama mücadele ile mağlup olur" diye konuştu.

"BELEDİYE PERSONELİNE PRİM VERİLMİŞ"

40 milyon lira para harcayan, 1 lira dahi borcu olmayan takımların Mersin İdmanyurdu ile aynı puanda olduğunu kaydeden Özat, "Biz 10 puandaydık, 21 puana geldik. Bu kulüpte çalışmayıp, bu kulübün personeli olmayıp bu kulüpten yıllarca prim almışlar. Beni konuşturmasınlar, namussuzluk yapmasınlar. Neymiş "primler cebe atılıyormuş". Ben burada primleri kesmeseydim, kulübün kasasından 2-3 milyon lira daha para çıkardı. 45 kişiye prim dağıtılıyormuş benden önce. Dağıtılan kişiler de belediye personeli. Belediye personeli bu kulüpten neden prim alır? Birinin şoförü, öbürünün yancısı. Bu kulüpte maaş bordrosu olmayan adam benden prim bekliyor. Bu çocuklar horoz dövüşü gibi kan revan içinde kalacaklar, paralarını zamanında alamayacaklar ve ben bu çocuklardan kesip, belediyenin maaş verdiği adama prim vereceğim. Böyle şey olmaz. Bu kulübün personeli olmayan adamlar iki sümüklü ile bir araya gelmişler ve prim dedikodusu yapıyorlar" dedi.

GAZETECİLERE TEPKİ

Antrenmana gelmeden kendisini eleştiren gazetecilere de tepki gösteren Özat, "3 aydır burada antrenmana çıkıyorum, sizin dışınızda kimseyi görmedim. Tevfik Sırrı"da yapınca ayaklarının dibi diye hemen geliyorlar, o gün de taktik idmanı kapatınca "Ümit Özat idmanı kapattı" diyorlar. Sen antrenmana her gün geliyorsan beni eleştirmeye hakkın var. Sen 3 ayda bir kere bile antrenmanı izlemeye gelme, ondan sonra tesadüfen geldiğin bir gün, taktik idmanı kapatacağım, sen idmanı kapattım diye hakaretvari cümleler kuracaksın. Gel bir de benim yüzüme konuş? Ondan sonra diyorlar ki "Ümit Özat kavgacı". Bu ülkede benden daha namuslusu, dürüstü, efendisi yok. Bana efendi olana ben de efendiyim. İki tane sümüklü, 3 ay antrenmana gelmeyecek. İki kişiden para alacak, eski yöneticiden para alacak, haber yapacak. Beni kimseyle karıştırmasınlar. Benim kimseden beklentim yok, olsa buraya parasız gelmezdim. Benim tek derdim, bu formayı, güzel armayı kim adam gibi terletecekse, kim ona sahip çıkacaksa, düşeceksek onlarla düşmek, kalacaksak onlarla kalmak" ifadelerini kullandı.

"SİNAN KALOĞLU İLE YOLLARIMIZ AYIRDIK"

Sinan Kaloğlu ile yollarını ayırdıklarını söyleyen Özat, kendisinin tertemiz bir oyuncu olduğunu, elinden geldiğince şans verdiğini kaydederek, şöyle konuştu: "Çok da detaya girmek istemiyorum. Teknik bir karar. Onun dışında en ufak bir saygısızlığını görmedim. Allah yolunu açık etsin. Oğulcan ile Bulut"un yetiştirmesini almaya para bulamıyoruz arkadaş, millet neyden konuşuyor. Ben bu takım düşerse de çok sağlam bir temeli olan bir takım olarak bırakacağım. Bu takım Allah"ın izniyle düşmeyecek. Bu takım son güne kadar acı çekecek ama son gün ligde kalacak. Benim inancım bu yönde, bu inançta da mücadele de ederim." 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı