Yanlış Serum Meryem'i Bu Hale Getirdi

4 yaşındaki Meryem'in kolunun yanlış takılan serum nedeniyle kangren olduğu iddia edilerek, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Yanlış Serum Meryem'i Bu Hale Getirdi

Yozgat Devlet Hastanesi'nde takılan serum nedeniyle kolu şişen ve durumu ağırlaşan Meryem, Ankara İbni Sina Hastanesi'ne sevk edilerek 3 kez ameliyat oldu. Yozgat Devlet Hastanesi'nin ilgisizliğinden dolayı çocuğunun bu hale geldiğini iddia eden anne Solmaz Üstüntaş, hastane, doktor ve hemşirelerden davacı olduğunu söyledi.

Anne Üstüntaş, "Benim çocuğumun kolu dirsekten kesilme durumu ile karşı karşıya. Karın ağrısı ile hastaneye yatırıyoruz, kolu kangren oluyor ve bize söylemiyorlar. Kangren olduğunu Ankara'da öğrenince yıkıldık, dünyamız karardı. Meryem ikiz kardeşi ile oynaması gerekirken, bugün yatakta yatıyor" dedi.

vdchn_1424268203_4411.jpg

Ankara'da doktorların Meryem'in kolunu kurtarmak için büyük uğraş verdiklerini ifade eden Anne Üstüntaş, "Ben hiçbir şey istemiyorum. Yeter ki çocuğumun kolunu kurtarsınlar. Sağlık Bakanımızdan yardım bekliyorum. Bize yardımcı olsunlar. Sorumlulardan hesap sorulsun" diye konuştu. 4 çocuğu bulunduğunu belirten Anne Solmaz Üstüntaş, İbni Sina Hastanesi'nde 3 kez ameliyat geçiren kızı Meryem'in Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi gördüğünü söyledi. Anne Üstüntaş, kızının bir ameliyat da bu hastanede geçirileceğinin belirtildiğini söyledi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği yetkilisi, adli soruşturma devam ettiğini bu konuda bilgi veya açıklama yapılmayacağını belirtti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡