1 Haziran'da kalkan yasaklar

Salgının etkilerini azaltmasıyla aylardır uygulanan yasaklar yeni normale dönüş hazırlığının yapıldığı 1 Haziran itibariyle gevşetildi. Peki 1 Haziran'da kalkan yasaklar neler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

1 Haziran'da kalkan yasaklar

Çinin Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan koronavirüsnedeniyle Mart ayından bu yana ülkemizde bir çok tedbir alınmıştı. Bu kapsamda uygulanan yasaklar, salgının etkilerini azaltmasıyla gevşetilmeye başlandı.

1 Haziran itibariyle yeni normal hayata geçiş süreci başlatılıyor. Buna göre kapatılan bir çok işletme, iş yeri yeniden faaliyet gösterecek. Ayrıca uygulanan seyahat yasakları kaldırılacak.

1 HAZİRAN'DA KALKAN YASAKLAR

Normalleşme süreci kapsamında mart ayından beri uygulanan yasak ve kısıtlamalar aşama aşama kaldırılıyor. İşte 1 Haziran itibariyle kalkan yasaklar..

SEYAHAT YASAKLARI KALKIYOR

Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla sona erecek.

1 Haziran'da kalkan yasaklar

CAFE, RESTORAN, YÜZME HAVUZLARI

1 Haziran itibarıyla restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahlinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

1 Haziran'da kalkan yasaklar

BAZI İŞLETMELER KAPALI KALACAK

Bar, pavyon, meyhane, gece kulübü gibi eğlence mekanları ile nargile kafelerin yasağı ise sürecek.

İDARİ İZİNLER

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran itibarıyla normal mesailerine başlayacak.

KREŞ VE ANAOKULU

Kreşler ve gündüz bakım evleri 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

1 Haziran'da kalkan yasaklar

0-18 YAŞ İÇİN KISITLAMALAR 

20 yaş altını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması 18 yaşa çekildi. 0-18 yaş grubunun tamamı sadece çarşamba ve cuma günleri, 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

65 YAŞ ÜSTÜNE YÖNELİK KISITLAMALAR ESNETİLDİ

65 yaş ve üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Bu yaş grubundakiler pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

MÜZE, PLAJ, KÜTÜPHANELER

Plajlar, milli parklar, müze ve ören yerleri, kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran itibarıyla açılacak.

1 Haziran'da kalkan yasaklar

HİPODROMLAR

Hipodromların 10 Haziran'da açılmasıyla TürkiyeJokey Kulübü at yarış oynatmaya devam edecek.

1 Haziran'da kalkan yasaklar

EHLİYET KURSLARI 

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri, sürücü kursları 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek. Yine aynı tarihte hayvan satış yerleri de açılacak.

 

SPOR TESİSLERİ 

Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler 00.00'a kadar hizmet verebilecek. Açık havada oturma alanları bulunan mekanlarda, saat 00.00'da sona erdirilmesi şartıyla konser düzenlenebilecek.

1 Haziran'da kalkan yasaklar

FUTBOL MÜSABAKALARI 

Pandemi nedeniyle ertelenen Süper Lig TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligler’de (BAL) maçların 12-13-14 Haziran haftasında başlayacak.

1 Haziran'da kalkan yasaklar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡