15 Temmuz şehidi Yasin Bahadır Yüce kimdir? Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Yasin Bahadır Yüce kimdir? Nasıl Şehit Oldu? Havacılık Daire Başkanlığı Hava Lojistik Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 32 yaşındaki Yasin Bahadır Yüce, 15 Temmuz gecesi Gölbaşı’ndaki yerleşkeyi hedef alan saldırıda şehit düştü.

15 Temmuz şehidi Yasin Bahadır Yüce kimdir? Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Yasin Bahadır Yüce kimdir? Nasıl Şehit Oldu?

Havacılık Daire Başkanlığı Hava Lojistik Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 32 yaşındaki Yasin Bahadır Yüce, 15 Temmuz gecesi Gölbaşı’ndaki yerleşkeyi hedef alan saldırıda şehit düştü.7 yıllık polis memuru Yüce şehit olduğunda, eşi Ayşe Yüce 8 aylık hamileydi.

Eşinin mesleğini çok sevdiğini belirten Ayşe Yüce, o gece göreve çağırıldığında kötü bir şeyler olacağını hissettiğini, Özel Harekat Dairesi Başkanlığı bombalandığı sırada yolda olan eşinden bir daha haber alamadığını anlattı.
Hamile olduğu için eşinin arkadaşlarının durumu ertesi gün kendisine söylediğini dile getiren Yüce, "Çok acıydı ama Allah sabrını veriyor. Bebeğime zarar gelecek diye kendimi çok yıpratmamaya çalıştım, acımı çok yaşayamadım. Ayakta durmaya çalıştım, eşim de böyle isterdi.  'Kahraman olarak gitti, vatan için şehit oldu' dedim. Çocuklarımız babasız büyür ama vatansız olmazdı." sözleriyle duygularını anlattı.

Hastaneye kontrollere hep eşiyle giden, doğum anında yanında eşi olmadığı için çok üzülen Yüce, bebeğini kucağına aldığında ise hayata farklı bakmaya başladığını aktardı. Yüce, "Bebeğim eşime bu kadar mı benzer? Sarışın, renkli gözlü. Bana hep eşimi hatırlatıyor. Oğluma eşimin ismini verdim, o da öyle istiyordu zaten." dedi.

Şehit Yasin Bahadır Yüce’nin oğlu, babasının şehadetinden yaklaşık bir ay sonra 19 Ağustos 2016’da dünyaya geldi.

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡