15 Temmuz şehidi Yıldız Gürsoy kimdir? Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Yıldız Gürsoy kimdir? Nasıl Şehit Oldu? Özel bir şirkette işçi olarak çalışan Yıldız Gürsoy, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Mamak'taki evinden çıkarak Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gitti.

15 Temmuz şehidi Yıldız Gürsoy kimdir? Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Yıldız Gürsoy kimdir? Nasıl Şehit Oldu?

Özel bir şirkette işçi olarak çalışan Yıldız Gürsoy, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Mamak'taki evinden çıkarak Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gitti. Darbecilere karşı en önde canı pahasına mücadele eden Gürsoy, başına isabet eden bir şarapnel parçası nedeniyle orada şehit oldu. Gürsoy, geride 20 yaşındaki oğlunu bıraktı.

Gürsoy'un kardeşi Ecevit Gürsoy, ablasının normalde çok sakin bir insan olduğunu belirterek, o geceyi "O gece kimse yerinde duramadı, kardeşim de öyle... Annem kapıyı kilitlemiş ama ablam zorla açıp çıkmış. Evden çıkarken de 'Hakkını helal et anne. Ya dönerim ya dönemem.' demiş. Arkadaşlarıyla Genelkurmay'a gittiklerinde en önde darbecilere karşı mücadele vermiş." sözleriyle anlattı.

Ecevit Gürsoy, "Bir yıldız değil, bin yıldız bu ülke için feda olsun." diyerek gerektiğinde kendi canını, gerektiğinde çocuklarının canını vatan için seve seve feda edeceğini dile getirdi.

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡