15 Temmuz şehidi Hüseyin Güntekin kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Hüseyin Güntekin kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Evli ve iki çocuk babası Hüseyin Güntekin, darbe direnişine karşı durmak için Ankara Emniyet Müdürlüğüne gitti.

15 Temmuz şehidi Hüseyin Güntekin kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Hüseyin Güntekin kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Evli ve iki çocuk babası Hüseyin Güntekin, darbe direnişine karşı durmak için Ankara Emniyet Müdürlüğüne gitti. Helikopterden atılan bombanın çıkardığı yangına müdahale etmeye çalıştığı sırada Ankara Emniyeti içinde şehit oldu.

Askerliğini komando olarak yapan Güntekin, Hakkari Yüksekova ve Kuzey Irak'ta terörle mücadele etti.

Ağabeyi Zafer Güntekin, kardeşi ile 15 Temmuz gecesi yaptıkları son görüşmeyi şöyle anlattı:

"Esnaf bir arkadaşımızın dükkanında saat 00.00’a kadar oturduk. Sonra beni eve bıraktı. Evine gittikten bir saat sonra ailesine dışarı çıkmak istediğini söylüyor. Saat 01.00 gibi Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün oraya gidiyor. Emniyet Müdürlüğü'nün oraya gidiyor. Eşinin kardeşini arıyor, Ankara Emniyetinde yangın çıktığını ve müdahale ettiklerini anlatıyor. O sırada helikopter tarıyor. Bir vatandaş cep telefonunu bulmuş, oğlunu aramış.

Ben de çocuklarımla beraber Keçiören Belediyesi'nin önündeydim. Ankara Emniyetinin oraya gittim, tabii bulamadık. Sabaha kadar bütün hastanelere baktım. Hastanelere bakarken sürekli bomba atılıyordu. Sonra bir hastanede yaralıların arasında bulduk. Ameliyata almışlar, sonra doktor bize gelip kan kaybından vefat ettiğini söyledi. Bizler vatanını seven bir aileyiz. Kardeşim, askerliğini de komando olarak Hakkari Yüksekova ve Kuzey Irak'ta terörle mücadele döneminde yaptı. Vatan sağolsun, inşallah hep beraber vatanımızı kurtardık."

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡