17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri |1999 depremi mesajları,sözleri

Türkiye'nin kanayan yaralarından olan deprem felaketi, 17 Ağustos 1999 yılında büyük bir yıkım yaratmıştı. Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen depremin izleri hala etkisini sürdürüyor. Depremin yıl dönümünde de 17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri konuları araştırılıyor. Detaylar haberimizde...

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri |1999 depremi mesajları,sözleri

Türkiye'de derin yaralar açan 17 Ağustos tarihinde Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 7,5 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Çok sayıda ilin etkilendiği depremde 17 bin 480 kişi öldü, 23 bin 781 yaralandı. 505 kişi sakat kaldı. 285 bin 211 ev, 42 bin 902 iş yeri hasar gördü. Depremin acıları hala yüreklerde yerini koruyor. Depremin üzerinden geçen 21 yılın ardından 17 Ağustos depreminde ne oldu? Nasıl oldu? Saat kaçta oldu? Depremde kaç kişi hayatını kaybetti? soruları merak ediliyor. İşte detaylar...

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ MESAJLARI, SÖZLERİ

Tüm ülkeyi derin acılara boğan depremin üzerinden 20 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak dileğidir.

03:02 ….sesimi duyan var mı? Rabbim bir daha yaşatmasın..Çocukluğumuzun yok olduğu evler ,caddeler,sokaklar …Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerim.

17 Ağustos 1999 başta olmak üzere, tüm depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Allah milletimizi görünür, görünmez bütün musibetlerden korusun. Depremden değil, kayıtsızlık, kararsızlık ve hazırlıksızlıktan ürkelim.

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak, 17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

20 Yıl önce bugün Marmara depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın…ÂMİN

17 Ağustos 1999'da yaşanan deprem’de hayatını kaybeden bütün insanlarımıza Allah'tan bir kere daha rahmet dilerim. Nice hayatlar kayboldu nice umutlar nice hayaller Allah gani gani rahmet eylesin Unutmadık…

20 koca yıl geçmiş üstünden..yoldan kamyon geçse gözlerim hala avizeye bakıyor…unutmadım. Allah 17 Ağustos Adapazarı depreminde ölenleri Cennetine alır inşallah. Amin..

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

Türkiye’nin, bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyorum. Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyorum.

17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminin 21. yıl dönümü nedeniyle Yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anıyoruz.

Milletimiz tüm dünyaya örnek olacak şekilde, eşsiz bir yardımlaşma ve dayanışma içerisine girerek büyük acılar yaşadığımız depremin yaralarını kısa sürede sarmasını bildi. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak temennisidir

Unutmadık! Tarih: 17 Ağustos 1999, Saat: 03.02 … Gölcük Depreminde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz…

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

17 Ağustos Marmara Depreminin yıl dönümünde güzel ilimizin ve tüm ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum

21 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara Depreminin 21. yıl dönümü nedeniyle Yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anıyoruz.

Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz

21 yıl önce tüm Türkiye’nin yüreğini yakan o acıyı unutmadık, unutmayacağız.

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

21 yıl önce meydana gelen ve binlerce canımızı yitirdiğimiz Marmara depremi, ülkemizde yaşadığımız en ağır felaketlerden biridir.

Aklımızdan hiçbir zaman çıkaramayacağımız bu büyük depremi her sene anarken, sadece gözyaşı dökmemeli hatalardan da ders çıkarmalıyız.

Tam 21 yıl geçti nice ocakların nice umutların söndüğü o karanlık gecenin üstünden. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın

17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun…

Kimi acılar vardır ki dilsizdir; tarif edilmez, unutulmaz… Yitirdiğimiz canlarımıza rahmet ve saygıyla

Resmi rakamlara göre 17 bin 733 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 48 bin 901 vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara Depremi, ulusumuzun yaşadığı en acı felâketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

17 AĞUSTOS 1999 DEPREMİ MESAJ SÖZLERİ

17 Ağustos Marmara Depreminin yıl dönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum

17 Ağustos 1999 depreminde ölen kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz

Ülkemizin bu kadar büyük acıları bir daha yaşamaması için, toplumsal hafızamızı olumlu anlamda taze tutmaya ve bireysel bilinçlenmeye çok daha fazla ihtiyacımız var. Aslında yapacağımız şeyler çok zor değil. Binalarımızı sağlam yapacağız, sağlam olmayanları güçlendireceğiz, deprem sırasında ve sonrasında ne yapmamız ve yapmamamız gerektiğini bileceğiz. Farkında olmak, bilinçlenmek ve çocuklarımızı, çevremizi bilinçlendirebilmek bu büyüklükte bir acı yaşama riskimiz azalır.

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

Acıların aynı tazelikle hissedildiği ülkemizi sarsan ve vatandaşlarımızın hayatını derinden etkileyen 17 Ağustos Gölcük Depreminin 21. yıl dönümünü bir kez daha hüzünle anıyorum..

17 Ağustos 1999 da yaşanan deprem’de hayatını kaybeden bütün insanlarımıza Allah'tan bir kere daha rahmet dilerim. Nice hayatlar kayboldu nice umutlar nice hayaller Allah gani gani rahmet eylesin Unutmadık…

17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

“SESİMİ DUYAN VAR MI?” 17.08.1999 17 Ağustos 1999 Depreminde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz !

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak, yurttaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için, bize sorumluluklarımızı sürekli anımsatan bir tarih olacaktır

Deprem, ülke ekonomisi için vazgeçilmez önem taşıyan bu bölgemizle birlikte tüm Türkiye’de ekonomik, sosyal ve toplumsal yaşamı derinden etkilemiştir.

17 Ağustos gösteriyor ki burada önemli husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla, vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmalı ve yaşanan büyük acıdan ders çıkararak buna uygun hareket etmektir bu vesileyle depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Devletimiz ve milletimiz, bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi, bu felaketten sonra da, birlik ve beraberlik halinde hareket etmiş, yaraların sarılması ve yeniden yapılanması sağlanmıştır. Deprem riskinin en yoğun olduğu bölgede yaşayan bizlerin bu felaketlerden gerekli dersleri çıkarmış olmamızı ve hiçbir zaman bu felaketleri unutmamamızı diliyorum.

Sakarya 17 Ağustos depreminin 21.yıl dönümünde deprem şehitlerimizi rahmetle anıyoruz mevlam böyle acıları bir daha yaşatmasın inşallah

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

20 sene önce yaşanılan felakette hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabırlar diliyor, deprem gerçeği ile yaşayan yurttaşlar olarak bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum

Deprem öldürmez, bina öldürür…17 Ağustos Depreminin 21. yılında, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

Tarihler 17 Ağustos’u gösterdiğinde 1999 yılında Marmara’da çok büyük bir deprem yaşandı ve bir çok kişi öldü , ölenleri saygıyla anıyoruz.

20 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Bu duygu düşüncelerle deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

17 Ağustos 1999’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz

Bu gece 03:02’de, 17 Ağustos’un 21. yılında toprağa düşen 10 binleri yeniden anıyoruz.. Unutmayın “Deprem öldürmez, çürük binalar öldürür”.!

Türkiyemin en acı 45 saniyesi “17 Ağustos 1999 ” ALLAH ülkeme ve dünyada hiç bir millete bu acıyı yaşatmasın …

Allah böyle bir acıyı tekrar yaşatmasın inşallah. 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz!

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ SAAT KAÇTA OLDU?

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan ve “asrın felaketi” olarak tanımlanan Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova ile civar il ve ilçelerde yıkıma yol açtı.17 Ağustos 1999 sabahı saat 03:02'de gerçekleşen, merkez üssü Kocaeli'nin üssü Gölcük olan Richter ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olarak tüm ülkeyi yasa boğdu.

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Resmi rakamlara göre 17 bin 480 insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi 7.5 şiddetinde gerçekleşti. Büyüklük, etkilediği alan ve sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biri olarak nitelendirilmektedir. Tükiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesi'nde gerçekleşen deprem, çok geniş coğrafyayı etkileyerek, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur. Depremin ardından yapılan analizler sonucunda resmi raporlara göre 17 bin 480 ölüm, 23 bin 781 yaralı, 505 sakat ve 285 bin 211 konutun da hasarlı olduğu tespit edilmiştir.

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ NASIL OLDU?

16 yıl önce, 17 Ağustos 1999 sabah 03:02'de merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedilen deprem sonrası resmi raporlara göre 17 bin 480 kişi öldü, 23 bin 781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Büyük can ve mal kaybına neden olan depremde 285 bin 211 ev ile 42 bin 902 iş yeri büyük hasar gördü. Türkiye tarihini derinden etkileyen "Marmara Depremi"nde hayatını kaybedenler için her yıl anma etkinlikleri düzenleniyor.

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

Resmi kayıtlara göre Kocaeli’nde 9 bin 477, Sakarya’da 3 bin 891, Yalova’da 2 bin 504, İstanbul’da 981, Bolu’da 270, Bursa’da 268, Eskişehir’de 86 ve Zonguldak il sınırı içinde de 3 kişi olmak üzere toplam 17 bin 480 kişinin can verdiği büyük felakette yüz binin üzerinde insan da evsiz kalmış, yaklaşık 24 bin kişi yaralanırken, birçok kişi de sakat kalmıştı.Sadece Kocaeli bölgesinde 17 bin civarında bina depremin ilk dalgasında çökerken, 91 bin konut orta hasar, 102 bin 822 konut az hasar gördü. 14 bin 133 işyeri hasar gördü. depremin ardından bölgede yaklaşık 45 bin prefabrik konut yaptırıldı. 150 binin üzerinde vatandaş kalıcı konutlar yapılana kadar prefabrik ve çadırlarda barındı.

17 Ağustos Marmara Depremi mesajları, sözleri

1
0
0
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Son Haberler
Konya’da 'U' dönüşü yapan tıra çarpan motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi!
Konya’da 'U' dönüşü yapan tıra çarpan motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi!
İzmir'de gasp görüntüleri kameraya yansıdı! Oyuncak tüfek ile otomobildeki adamı gasp ettiler!
İzmir'de gasp görüntüleri kameraya yansıdı! Oyuncak tüfek ile otomobildeki adamı gasp ettiler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki kriz söylentilerine, Bakan Şimşek son noktayı koydu: ''Üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki kriz söylentilerine, Bakan Şimşek son noktayı koydu: ''Üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz''
Edirne’de başıboş köpek dehşeti! köpeklerien saldırısına uğrayan kadının yüzü tanınmaz hale geldi!
Edirne’de başıboş köpek dehşeti! köpeklerien saldırısına uğrayan kadının yüzü tanınmaz hale geldi!
Çok Okunanlar
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Son dakika! Bakan Yerlikaya canlı yayında konuştu! Selektör cezaları iptal edildi!
Son dakika! Bakan Yerlikaya canlı yayında konuştu! Selektör cezaları iptal edildi!
Ticaret Bakanlığı'ndan önemli İsrail açıklaması! İhracat yasağı kapsamına 1019 ürün dahil edildi!
Ticaret Bakanlığı'ndan önemli İsrail açıklaması! İhracat yasağı kapsamına 1019 ürün dahil edildi!
Yorumlananlar
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…