2017 2018 Üniversite Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman

Üniversite Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman, boş kalan bölüm kontenjanları hangileri, ek yerleştirme ücretleri ne kadar? Tüm sorularınızın cevabını haberimizden bulabilirsiniz.

2017 2018 Üniversite Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman

LYS açıklandıktan sonra öğrenciler üniversite tercihlerini yaptı. Tercihlerde açıkta kalanlar ve ek tercihleri bekleyenler için LYS ek yerleştirme tarihleri belli oldu. İşte 2017 yılı Üniversite Ek yerleştirme tercihlerinin tarihi.
LYS açıklandıktan sonra öğrenciler üniversite tercihlerini yaptı. Tercihlerde açıkta kalanlar ve ek tercihleri bekleyenler için LYS ek yerleştirme tarihleri belli oldu. 
İşte 2017 yılı Üniversite Ek yerleştirme tercihlerinin tarihi. Üniversite tercih sonuçları beklenirken, 2017 Ek Yerleştirme tercih ve kayıt tarihlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ek yerleştirmeler, 2017 yılı ÖSYS tercihinin ardından herhangi bir bölüme yerleştirilemeyen adaylar için yapılacaktır. 

BOŞ KALAN KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH TUTUP GİTMEZSEK NE OLUR

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklanacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİHİNİ KİMLER YAPABİLECEK?

Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabilecekler.

Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri kapsamında ilk tercihini yapmayan adaylar ek yerleştirmelerde tercih verme hakkına sahiptir.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİHİNİ KİMLER YAPAMAYACAK?

Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede açık öğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puana sahip olan adaylar yerleştirilmemektedir. Aynı zamanda kesin kayıt sonunda da kontenjan açığı bulunan programlara ön kayıtla öğrenci alınmamaktadır.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercihleri 15,00 TL ücreti karşılığında yapılabilecektir.

HANGİ DURUMDA EK YERLEŞTİRME TERCİHİ GEÇERSİZ SAYILACAK?

Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

LYS EK YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

ÖSYM’nin yayınlamış olduğu 2017 ÖSYS yerleştirme kılavuzundaki açıklamaya göre,

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KLAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Ek yerleştirme kılavuzu, üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından açıklanacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡