2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

Acısıyla tatlısıyla geride bıraktığımız 2017'de Türkiye'de iz bırakan olayları sizler için derledik. İşte 2018'e sayılı günler kala, 2017'ye veda ederken Türkiye'nin siyasi gündemindeki olaylar..

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

Medya takibin önde gelen kurumu Ajans Press, siyasetten spora, ekonomiden teknolojiye Türkiyede ve dünyada gündeme damga vuran olayları araştırdı.Ajans Press, ITS Medya ve PRNet’in hazırladığı Medya Gündem raporunda, 2017 yılının aylar itibarıyla en çok konuşulan olayları şunlar:

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

OCAK

Yeni umutlarla ve hayallerle başlanan 2017 yılının daha ilk saatlerinde acı haber Ortaköy’de yer alan gece kulübü Reina’dan geldi. Gözü dönmüş IŞİD’li terörist, uzun namlulu silahıyla Reina’ya girip 39 kişiyi katletti. Saldırıda 2 el bombası ve 6 şarjör kullanan saldırgan 180 mermi boşalttı. Hain saldırıyı gerçekleştiren Abdülgadir Masharipov polisin titiz çalışması sonucunda saldırıdan 18 gün sonra yakalandı. Reina saldırısı 5 bin 647 haberle Ocak ayının en çok konuşulan olayı oldu.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

ŞUBAT

Yılın ikinci ayına geldiğimizde bir süre önce oluşturulan Varlık Fonu'nun yapısıyla alakalı haberler ekonomi başlıklarında dikkat çekti. Milli Piyango şans oyunları ve at yarışlarının devredildiği Varlık Fonu'na kamunun devleri de aktarıldı. Başta Ziraat Bankası olmak üzere, Borsaİstanbul gibi kuruluşlar Varlık Fonu'na devredildi.  Varlık Fonu ile ilgili Şubat ayında 2 bin 324 haber yansıması tespit edilirken ayın en çok konuşulan başlığı olmayı başardı.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

MART

Türkiye Nisan ayındaki referandum hazırlıklarını sürdürürken Hollandaile miting krizi patlak verdi. Hollandanın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesi  ve ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kayayı istenmeyen kişi ilan etmesi iki ülke arasındaki ilişkileri kopma noktasına getirdi. Mart ayında yaşanan TürkiyeHollanda krizi 7 bin 415 habere konu olarak ayın en çok konuşulan olayı oldu.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

NİSAN

TürkiyeCumhuriyeti'nin 30 Ekim 1923'te kurulan ilk hükümetinden bu yana uygulanan 'Cumhurbaşkanı-Başbakan ve Bakanlar Kurulu' şeklindeki parlamenter sistem, 94 yıl sonra 16 Nisan 2017’de yapılan referandumla 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' olarak adlandırılan başkanlık sistemiyle değiştirildi. AK Partive MHP‘nin uzlaşarak TBMMgündemine getirdiği yeni sistem, yüzde 51,41 oy oranıyla kabul edildi. Nisan ayının ve 2017 yılının en çok konuşulan başlığı olan referandum, 44 bin 362 habere konu oldu.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

MAYIS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanile ABD Başkanı Donald Trump Mayıs ayında Beyaz Sarayda, uzun süredir merakla beklenen ilk yüz yüze görüşmeyi gerçekleştirdi. Görüşme 'tarihi dönüm noktası' olarak nitelenirken Erdoğan, yeni dönemin temellerinin atıldığını kaydetti. Beyaz Sarayda gerçekleşen tarihi görüşme 3 bin 622 haberle konuşuldu.Karakartal  Beşiktaşligin 33. Haftasında oynadığı Gaziantepsporkarşılaşmasıyla üst üste ikinci toplamda ise 15. Şampiyonluğunu ilan ederek üçüncü yıldızı göğsüne taktı. Haziran ayında ise taraftarıyla İstanbul Boğaz’ında buluşan Siyah Beyazlı futbolcular, adeta bir donanma gibi Beşiktaşa hareket etti. Beşiktaşın 15. Şampiyonluğu 5 bin 272 haberle mayıs ayının bir diğer önemli başlığı oldu.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

HAZİRAN

Haziran ayı Türkiyedeki gelişmelerin yanı sıra dünyada yaşanan olaylarla da dikkat çekti. Petrol ve doğalgaz zengini Körfez'de son yılların en büyük krizi patlak verdi. Önce Suudi Arabistan Mısır Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) ve Bahreyn sonra Yemen Maldivler ve Libyada Tobruk yönetimi doğalgaz zengini Katarile tüm diplomatik ilişkileri askıya aldıklarını duyurdu. Sadece Suudi Arabistanile sınırdaş olan Kataradeta karadan abluka altına alınırken gıda gibi temel ihtiyaçların deniz ve havayoluyla temin edilmesi gündeme geldi. Orta Doğu’da gerçekleşen kriz ve Katara uygulanan 5 bin 601 haberle konuşuldu.CHPLideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHPİstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından adalet yürüyüşü düzenledi. 15 Haziran sabahı Ankara Güvenpark’ta başlayan Adalet Yürüyüşü, 25 gün sürdü ve Temmuz ayında İstanbul Maltepe’de gerçekleşen mitingle sona erdi. Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği “Adalet Yürüyüşü” 5 bin 488 haberle ayın en çok konuşulan başlıklarında birisi oldu.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

TEMMUZ

15 Temmuzdarbe teşebbüsünün yıldönümü Türkiyede ve dünyada çeşitli törenlere sahne oldu. TBMMde “15 TemmuzÖzel Oturumu” düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde miting gerçekleştirdi. Hain kalkışmanın birinci yıl dönümü  9 bin 491 haberle ayın en çok konuşulan olayı oldu.Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanile yaptığı görüşmenin ardından yeni kabineyi açıkladı. Bir önceki kabineden 6 isim dışarıda kalırken, beş ismin de görev yeri değişti. Kabinede yaşanan kan değişimi 2 bin 546 haberle konuşuldu.Temmuz ayına damga vuran bir diğer olay ise, Yaklaşık 15 milyon nüfuslu İstanbul’un son 32 yılın en yoğun yağışlı, son 106 yılın ise, yaz mevsiminde gerçekleşen en yoğun yağışına uyanması oldu. Temmuz ayının tamamında ortalama 32,5 kg yağış alan İstanbul’da 18 Temmuz günü, hem de ilk yarısında rekor miktarda yağmur yağdı. Yağmura ve doluya teslim olan İstanbul’da birçok araç ve işletme zarar görürken, gerçekleşen doğa olayı bin 600 haberle ayın olayları arasında yer aldı.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

AĞUSTOS

Trabzon Maçka’da erzak çalan PKKlıları görüp jandarmaya haber veren 15 yaşındaki Eren Bülbül hain terörörgütünün silahlarından çıkan kurşunlarla şehit düştü, Tüm Türkiyeyi “İyiki Varsın Eren” paylaşımları altında birleştiren Eren, 2 bin 600 habere konu oldu.Üniversiteye giriş sınavında yaşanan skandaldan sonra ÖSYM Başkanı Ömer Demir istifa etti. Demir yaptığı açıklamada, “İlgili personelin kasıt taşımayan dikkatsizlikleri sonucu ortaya çıkan yerleştirme hatası nedeniyle ÖSYM’nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi ilgili makama bugün itibarıyla sunmuş bulunmaktayım” ifadelerine yer verdi.  Demir’in istifası bin 249 haberle konuşuldu.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

EYLÜL

IrakBölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzaniözellikle Türkiyenin karşı çıkmasına rağmen referanduma gitti. IrakKürt Bölgesel Yönetimi’nin Iraktan ayrılmak için düzenlediği referandumda yüzde 92 oranında evet çıktı, tartışmalı referandum 7 bin 752 haberle ayın en çok konuşulanı olurken 2017 yılının önemli başlıkları arasında yer edindi.Ayın bir diğer önemli olayı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çıkışıyla Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG sınavının kaldırılmasına ilişkin adımların atılması oldu. Uygulanmaya başladığı andan itibaren tartışmaların odağında olan TEOG 4 bin 461 haberle Eylül ayının en çok konuşulan bir diğer başlığı oldu. 

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

EKİM

2017’nin Ekim’i kuşkusuz yılın en hareketli ayı oldu. ABD’nin Türkiyeile vizeleri durdurma kararı 6 bin 91 haberle Ekim ayına damga vurdu. İki ülke arasında yaşanan gerilim ilerleyen süreçte normale dönmeye başladı.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 23.5 yıllık belediye başkanlığı görevinden istifa etti. “Başarısız olduğumu düşündüğüm için değil, yorgun olduğumu düşündüğüm ya da herhangi bir başka kaygı nedeniyle değil, sadece ve sadece, ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğanın talebini yerine getiriyorum” ifadeleriyle görevinden ayrılan Gökçek, 2 bin 786 haberle Ekim ayının dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı.ABD’nin Las Vegas kentinde bir konsere silahlı saldırı düzenlendi, saldırıda 59 kişi yaşamını yitirirken 527 kişi yaralandı, saldırı Türk basınında 2 bin 38 haberle konuşuldu.Ekim ayının bir diğer önemli başlığı ise Meral Akşenerönderliğinde İyi Parti’nin kurulması oldu.”Türkiyeİyi Olacak” sloganıyla kurulan parti, 2 bin 432 haberle ayın bir diğer önemli başlığı oldu.Somalinin başkenti Mogadişu’da düzenlenen bombalı saldırıda 358 kişi yaşamını yitirirken, saldırıyla alakalı Ekim ayında bin 694 haber çıkışı oldu.TFF'nin "TürkiyeFutbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltereile karşılaştı. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşma 2-1 Türkiyenin üstünlüğü ile son buldu. Bu sonuçla TürkiyeAvrupa şampiyonu olurken yaşanan gurur bin 601 haberde yer aldı.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

KASIM

Ocak 2011’de yerli otomobil için ‘babayiğitlere’ çağrı yapan Erdoğan’ın bu isteği için ilk somut adımlar Beştepede atıldı ve 5 ‘babayiğit’ kamuoyuna tanıtıldı. Türkiyenin otomobilini üretecek 5 babayiğit Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcellve Zorlu Holding’den oluştu. 5 ortak 2018 başında şirketi kurup prototipleri 2019’da, ilk otomobili 2021’de üretecek. Medya yerli otomobili 3bin 744 haberle gündemine taşıdı.ABD’nin İrana nükleer programı nedeniyle uyguladığı yaptırımları delmekle suçlanan Reza Zarrab’a ABD’de dava açıldı. Aralarında eski HalkbankGenel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da bulunduğu dava ABD’de görülmeye başlandı. Kasım ayının en dikkat çeken başlığı olan Zarrab davası 3 bin 102 habere konu oldu.

2017'de Trükiye'de neler oldu

CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yakınları hakkındaki Man Adası’ndaki şirket iddiası Kasım ayının en çok konuşulan başlıkları arasında yer aldı.Vergi cenneti olarak bilinen Man Adası’ndaki şirket iddiası 2 bin 327 haberle konuşuldu.Olimpiyat şampiyonu, eski milli halterci Naim Süleymanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk sporunun cep herkülü, geride bıraktığı yaşantısında üç olimpiyat, yedi dünya altı Avrupa şampiyonluğu ve 46 dünya rekoru bırakırken bin 87 habere konu olarak Kasım ayının en çok konuşulan haberleri içerisinde yer aldı.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

ARALIK

ABD Başkanı Donald Trump Türkiyedahil dünyanın pek çok ülkesinden gelen olumsuz tepkilere rağmen beklenen kararını açıkladı. Trump, “Kudüs’ü resmen İsrailin başkenti olarak tanıma zamanı gelmiştir. Dışişleri Bakanlığına, Tel Aviv’deki büyükelçiliğimizin Kudüs’e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatını verdim” ifadesini kullandı.Trump’ın skandal Kudüs kararı Aralık ayı boyunca 9 bin 66 habere konu oldu.İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesinde, Doğu Kudüs’ün, Filistinin başkenti olarak kabul edilmesi yönünde çıkan kararın yarattığı yankıları devam etti.Dünya üzerinde çeşitli ülkelerden karara yönelik destek mesajları gelmeye başlarken zirve sonunda  Doğu Kudüs Filistinin işgal altındaki başkenti ilanedildi. İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi hakkında 4 bin 389 haber yansıması tespit edildi.Birleşik Arap EmirlikleriDışişleri Bakanı’nın Medine’deki kutsal emanetleri kurtarıp İstanbul’a getiren Fahreddin Paşa’yı hırsızlıkla suçlaması iki ülke arasında krize neden oldu. Hükumet ve muhaletten ortak tepkiler gelirken yaşanan olay daha şimdiden 538 haberle konuşuldu.

2017'de Türkiye'de Neler Oldu | 2017'ye İz Bırakan Olaylar

2017'YE İZ BIRAKAN OLAYLAR

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Zonguldak'ta ilginç görüntüler! Jandarma üniforması ile vatandaşlara GBT kontrolü yapan kadın, gözaltına alındı!
Zonguldak'ta ilginç görüntüler! Jandarma üniforması ile vatandaşlara GBT kontrolü yapan kadın, gözaltına alındı!
İstanbulun göbeğinde maymun paniği! Firar eden maymun binalara tırmandı!
İstanbulun göbeğinde maymun paniği! Firar eden maymun binalara tırmandı!
Jandarma operasyonundan şok görüntüler! Aranan hırsız elbise dolabının gizli bölmesinden çıktı!
Jandarma operasyonundan şok görüntüler! Aranan hırsız elbise dolabının gizli bölmesinden çıktı!
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
Çok Okunanlar
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
2 şartla dev destek! 70 bin TL destek başvurusu başladı
2 şartla dev destek! 70 bin TL destek başvurusu başladı
İsrail, İran'a yönelik havadan saldırı başlattı! İsrail'in İran'a saldırısının ardından Tahran'dan peş peşe açıklamalar geldi!
İsrail, İran'a yönelik havadan saldırı başlattı! İsrail'in İran'a saldırısının ardından Tahran'dan peş peşe açıklamalar geldi!
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Polat çifti hakkında yeni gelişme! Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı tahliye kararını açıkladı!
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…